Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 жовтня 2023, 11:48
39958
171

Камбек та незабитий пенальті на останніх секундах. Шахтар обіграв Антверпен

Донецький клуб відігрався з рахунку 0:2

| Оновлено 05 жовтня 2023, 11:48
39958
171
Камбек та незабитий пенальті на останніх секундах. Шахтар обіграв Антверпен
Getty Images/Global Images Ukraine

Атмосфера єврокубкових змагань є найкращим джерелом незабутніх емоцій для футбольних уболівальників у розпал осені, тому на кожен наступний ігровий день вони очікують із завмиранням серця. Тим паче, рівень ажіотажу підвищується, коли команді з рідної країни не вдається вдало стартувати на груповому етапі, після чого вже з другого туру для неї починаються справжні пекельні випробування.

Донецький «Шахтар» два тижні тому не зміг обіграти португальський «Порту» в умовно домашньому матчі в Гамбурзі в рамках першого туру Ліги чемпіонів УЄФА (1:3), чим виключно погіршив своє становище в і без того непростому квартеті під літерою H. Але існувала все ж таки команда, яка зіграла в першому турі навіть гірше за футболістів Патріка ван Леувена – бельгійський «Антверпен», який узагалі без шансів поступився каталонській «Барселоні» на її полі (0:5).

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

І так уже склався календар цього року, що вже від результату матчу другого туру для українського та бельгійського колективів залежала ледь не вся доля не тільки осінньої, а й весняної частини міжнародної кампанії цього сезону. Прекрасно розуміли це й «гірники», головний тренер яких перебував у дуже скрутному становищі через відверто погані виступи команди на внутрішній арені, що передували звітній грі.

Але з таким початком гри про який порятунок репутації головного тренера ми говоримо взагалі? Донеччани побігли пресингувати на чужу половину вже від самого стартового свистка, але не всі гравці вчасно прокинулись при цьому. Ракіцький на третій хвилині поблизу власного штрафного подарував м’яч Вермерену, який перетворив удале відбирання на миттєвий пас праворуч на Муя, який прибрав у запалі боротьби Азарова, після чого пробив у дальній кут.

Це був справжній шок, адже біля телевізійних екранів ми цього вечора зібрались вочевидь не для такого видовища. Але далі ставало тільки гірше – «Шахтар» почав не витримувати швидкий темп атак суперників та поступово збирався поблизу власних володінь, тоді як не найбільш успішна гра команди ван Леувена в захисті повсякчас про себе нагадувала. Відверто пощастило, що додатковий постріл Муя й класний удар від Янссена із зони перед штрафним тоді поцілили повз площину воріт, бо проблеми могли б бути й більш суттєвими.

Згодом ми побачили спроби «гірників» проводити атаки у відповідь – обнадійливий сигнал, бо ні на що більше спиратись не доводилось. І доволі близькими були до успіху Степаненко та Матвієнко, треба відзначити, але постійно на завершення епізодів чогось не вистачало. А ще був якісний удар від Криськіва з лівого флангу штрафного, щоправда йому на зміну одразу прийшла гольова контратака суперників, яку з передачі Вермерена з центру поля завершив на лівому фланзі Баліквіша. Просто не встигли перебудуватись. Знову.

Що мав казати ван Леувен під час перерви своїй команді? Чи розсипалась вона? Ні. Чи мали суперники разючу перевагу? Скоріше, теж ні, чим так. Але щось таки знайшов нідерландець, аби протиставити ідеям ван Боммела, і «Шахтар» уже з перших хвилин почав розкатувати чужий захист. І одразу ж гол – це Сікан доїв атаку, у якій було й влучання в стійку від Судакова, і гарматний постріл Назарини у воротаря, і навіть рикошет у поперечину. Але нас тоді цікавив саме забитий м’яч.

Цікавив тому, що він давав змогу виконувати подальші спроби повернення до цієї бойової гри. І дуже доречно, що «Шахтар» тоді не зменшив оберти й продовжував створювати гольові моменти, хоча й контратаки в суперників були такі, що наша команда дивом не пропустила. Але в підсумку все завершилось ударом Ракіцького зі штрафного на правому фланзі, якому дуже допоміг опинитись у ближньому куті рикошет від Баліквіші.

Що трапилось потім? Те, що й мало трапитись із суперниками, які відверто користувались своїми здобутками зразка першого тайму – вони почали нервувати. Особливо – їхній голкіпер Бюте, який на 77 хвилині припустився просто незбагненної помилки. Залишив м’яч на лівому фланзі штрафного біля лицьової на Назарину, а той миттєво перевів на порожні для Сікана.

І ось тоді почалась справжня гонитва за результатом. «Антверпен» не міг поступатись перед власними трибунами з початкового рахунку 2:0 перед другим таймом, тож просто побіг до штрафного Різника. Дмитро добряче настрибався за м’ячами, але вже в компенсований час руками у власному штрафному заблокував удар Алдервейрелда з правого флангу не він, а Тарас Степаненко. Це – пенальті й абсолютна тиша. Капітан суперників підійшов до м’яча й пробив повз ліву стійку. Усе. Камбек стався.

У третьому турі Ліги чемпіонів УЄФА бельгійський «Антверпен» гратиме вдома проти португальського «Порту», а донецький «Шахтар» поїде в гості до каталонської «Барселони».

Ліга чемпіонів. Група Н. 2-й тур.

Антверпен – Шахтар – 2:3

Муя (3), Баліквіша (34) – Сікан (48, 76), Ракіцький (71)

На 97-й хвилині Алдервейрелд не реалізував пенальті (повз ворота)

Кейта (12), Янссен (37) – Конопля (36), Ракіцький (66), Сікан (82)

Антверпен: Бюте, Вейндал (Іленіхена, 83), Кулібалі, Алдервейрелд, Батає, Кейта (Юсуф, 83), Вермеєрен, Еккеленкамп (Валенсія, 74), Баліквіша, Янссен, Муя (ван ден Бош, 87)

Шахтар: Різник, Конопля, Матвієнко, Ракіцький, Азаров, Степаненко, Судаков, Назарина, Зубков, Криськів, Сікан (Швед, 87)

Арбітр: Раде Обренович (Словенія)

Стадіон Босейлстадіон (Антверпен, Бельгія)

АНТВЕРПЕН – ШАХТЕР. ТЕКСТОВАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Ярослав Ракицький (Шахтар Донецьк).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Мішель-Анж Баліквіша (Антверпен).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Арбнор Муя (Антверпен).
Оцініть матеріал
(252)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 171
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Болела
Таке враження, що бельгійці взагалі не були готові до того, що Шахтар може забити гол. Повністю зламались, а гірники навпаки додали. 
Багато кого можна відзначити за характер у другому, але слідкуйте за Судаковим. Це просто мозок у центрі. Які передачі, як розвертає гру.
Неоднозначні враження від гри, але три очки не пахнуть. Зараз це найважливіше було.
pricolist
Класний триллер. В першому таймі я ображав Шахтар, але мене своєю класною грою в 2 таймі просто посоромили. Дякую за такі приємні емоції в складний час.  
Владислав Рейский
шахту с валидольной, но победой, болельщик дк, молодцы что сумели отыграть с такого счета и игры, в ле еще смогут пройти возможно
axylinam
Рано кротиков похоронили после первого тайма, молодцы однозначно, такого я давно не помню от наших клубов
Cityzen83
Кроти - ви красені! Посоромили мене і багатьох. Я на Вас після першого тайму болт положив. А Ви такий перфоманс видали!
Sukiyaki
Ну що тут сказати?
- Мужики!
Вітаю кротів, дикий фарт, але все по ділу❗️
Макс Максов
Неочікувано після першого тайму, браво Шахтар! Молодці, що зібралися і переломили!
Rzechpospolita
Як там говорять, везе сильніше) ну перший тайм - це ЖАХ! 
Злий Глобинець
Після жахливого першого тайму, щоб якось підняти собі настрій, мені захотілося включити якусь веселу запальну музику. Що я і зробив, вимкнув звук трансляції та включив альбом казахського виконавця Нуркена Амангелді. І він виявився напрочуд фартовим! Не вимикав альбом до самого кінця матчу - на фарт! Спрацювало!
А якщо серйозно, наші хлопці великі молодці! Вигризли переможний результат через "неможу". Не без везіння, але щастить сильнішим і наполегливішим.
З такою грою, якщо не збавлять обороти, Шахтар не загубиться у цій Лізі Чемпіонів. Дамо бій грізній Барселоні!
CheMP
молодцы! верил! хоть и психанул и на 0-2 перестал смотреть 
Phantom
З перемогою, дуже класний другий тайм. Фан ДК)
Lesia ROMAN
Второй тайм достойно 🇺🇦💙💛С победой 
Віктор Коробка
Чомусь багато хто пише, що Антверпен - дворова команда і її не обіграти було б ганьбою. Хлопці, прийдіть в себе! Це, на хвилиночку, чемпіон Бельгії! Може чемпіонат України на голову вищій за бельгійський?
 Пишуть, що у Антверпені криза. Антверпен перед грою з Шахтарем з 10 матчів програв лише Барсі! І грецікий АЕК у квалі переміг два раза! Це в Шахтарі криза.
Також пишуть, що всі голи Шахтаря - випадкові, бельгійці самі собі забивали. Типу Ракицікий собі не привіз! (гарно, що потім виправився). До того ж помилки суперника ще треба використати. 
Взагалі пів години другого тайму - це дуже обнадійливий відтинок часу. Було все - і контроль, і пресинг, і перехоплення, і комбінації, і моменти, і голи. Якщо так грати з початку гри, а не після 0:2, то буде толк.
suforza1921
Диво-матч, футбольний триллер, який надовго залишиться в пам'яті. Варто насолоджуватися кожною миттєвістю сьогоднішньої гри, попри те, що клас обох команд, відверто кажучи, не дотягує до ЛЧ.
Варто ще й тому, що з нинішнім рівнем УПЛ в цілому і кращих українських клубів зокрема, невідомо коли буде наступна наша наступна участь у Лізі Чемпіонів. Принаймні перспективи участі в ній на найближчі кілька сезонів виглядають дуже туманними.
P.S. І що зовсім кумедно, що, по-суті, "дерев'яний" Сікан має усі шанси опинитися у збірній туру ЛЧ)))
Fitness.sports
Здесь говорят везёт сильнейшему! Но господа этот клуб как и Аталанта были чайники в первой игре на своем поле в ЛЧ. Шахтер с победой, но фарт дело относительное. Спасибо за очки в корзину.
Viktor Shuper
матч жесть. після 2:0 перемогти 2:3! не забити пенальті вкінці, було б 3:3. матч просто жестяк, давно нічого схожого не бачив.
Vlato0709
Где бессовестная морда DK1961, которая желала поражения нашему украинскому Шахтеру?
Віктор Коробка
Емоції - вище даху! 
1 Добре, що хлопці виявилися з яйцями
2 Але навіщо для початку отримувати конкретно по морді?!
3 Вітаємо усіх українських вболівальників з перемогою, навіть тих, хто сьогодні планував добре посміятися з поразки Шахтаря.
turist86
Давно не бачив такої інтриги і не переживав таких емоцій!
Ван Леувен видихнув - кажись, пронесло.
Ахметов: Охрана, отмена!