Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 жовтня 2023, 19:47
9359
89

Антверпен – Шахтар. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Поєдинок, у якому «гірникам» потрібно обов'язково брати очки

| Оновлено 04 жовтня 2023, 19:47
9359
89
Антверпен – Шахтар. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

У середу, четвертого жовтня, в Антверпені на полі «Босейлстадіону» відбудеться поєдинок другого раунду групового турніру Ліги чемпіонів між найкращою командою Бельгії минулого сезону – «Антверпеном» – та найкращою командою минулого чемпіонату України – «Шахтарем».

Антверпен

Сенсаційний чемпіон Бельгії є абсолютним дебютантом групового етапу Ліги чемпіонів. Гра проти «гірників» для «Антверпена» стане лише другою у найпрестижнішому континентальному турнірі. І першою – домашньою. Тож можна не сумніватися, що підопічні знаменитого екс-капітана збірної Нідерландів ван Боммела зроблять все, що від них залежить, щоб зіграти успішно.

Перша проба пера в групі Ліги чемпіонів для «червоних» завершилася повним фіаско: чемпіон Бельгії на «Камп Ноу» був розбитий чемпіоном Іспанії «Барселоною» - 5:0.

Не найкращим чином поки що йдуть справи у «Антверпена» і на внутрішній арені. Після дев'яти турів із 14 очками «червоні» посідають п'яте місце у турнірній таблиці.

В останньому матчі Ліги Жюпіле підопічні ван Боммела зіграли у суху нічию на виїзді з «Мехеленом». Примітно, що «червоні» не перемагають у п'яти останніх матчах. Тим не менш, різниця забитих і пропущених м'ячів у чемпіонаті Бельгії у них – з явним нахилом на атаку: 13 – 4. Менше за «Антверпен» у поточному чемпіонаті Бельгії не пропустив ніхто.

Відносно невдалий старт «Антверпена» у новому сезоні пов'язаний із серйозною міграцією у колективі в останнє трансферне вікно. У нинішнє міжсезоння команда втратила відразу кількох провідних виконавців.

Залишив колектив основний фланговий захисник Авіла, який перейшов до «Аякса» за 12,5 млн євро. Ще один захисник – Пако – за дев'ять мільйонів пішов у «Франкфурт». Безкоштовно пішли (як вільні агенти) на нові робочі місця півзахисники Геркенс і Мійоші.

На виручені від продажу гроші «Антверпен» придбав п'ятьох футболістів, витративши майже десять мільйонів євро. З найвідоміших новачків – захисник Кулібалі з дортмундської «Боруссії» та півзахисник Кейта з «Левена».

Напередодні гри проти «Шахтаря» ван Боммел не зможе розраховувати на всіх гравців основи. Через травми. Через різноманітні пошкодження в клубному лазареті «Антверпена» знаходяться Енгельс, Вайнс, Де Літ, Корбані та Ондрейка.

Шахтар

Перший млинець у нинішній групі Ліги чемпіонів і для «Шахтаря» вийшов глевким. «Гірники» у Гамбурзі – номінально домашній арені – без варіантів поступилися «Порту» – 1:3.

Невдачею для команди ван Леувена завершився і останній поєдинок у рамках чемпіонату України перед візитом до Антверпена: поразка від «Ворскли» - 1:2. Проте «Шахтар» поки що залишається лідером чемпіонату України.

Останнім часом над наставником «помаранчево-чорних» згущуються хмари. Була інформація, що ван Леувену можуть вказати на двері одразу після матчу з «Ворсклою», проте нідерландський фахівець залишився на своїй посаді. Але якщо його команда поступиться чемпіону Бельгії, швидше за все, Патрік буде змушений піти у відставку.

Клубний лазарет «Шахтаря» теж не пустує. Через серйозну травму надовго вибув основний форвард донеччан Траоре: його навіть не внесли у заявку на груповий етап ЛЧ. Травмований основний центрбек Бондар. Були проблеми зі здоров'ям у ще одного центрального захисника – Матвієнка, проте Микола разом із командою вирушив до Антверпена.

Історія протистоянь

В офіційних матчах опоненти досі не зустрічалися.

Прогноз

Якщо «Шахтарю» і судилося брати очки у нинішній Лізі чемпіонів, то це у матчах проти «Антверпена». «Порту» та «Барселона» - опоненти вищого класу, а ось чемпіон Бельгії - приблизно одного «поля ягода» з чемпіоном України.

Однак у будь-якому випадку вояж до Антверпена обіцяє «гірникам» складності. Безлад в захисті, повільність при переході від однієї ігрової фази до іншої, відсутність забивного форварда і незрозумілі тренерські експерименти - всі ці та інші подібні нюанси не додають вістів нашому чемпіону.

З іншого боку, незважаючи на втрату кількох ключових виконавців, «Антверпен» продовжує залишатися серйозною бойовою одиницею. Команда вам Боммела у чемпіонаті Бельгії багато забиває та мало пропускає.

Майже напевно, саме ці дві команди і розіграють між собою «четвертого зайвого». Щоб не опинитись на підсумковому останньому місці в групі, «гірникам» потрібно буде серйозно попітніти.

Дуже серйозно потрібно буде підготуватися до гри й головному тренеру «Шахтаря» ван Леувену, адже від протистояння з його колегою-земляком багато в чому залежатиме його доля.

Враховуючи всі вищевикладені фактори, припустимо, що «Шахтар» не програє. Найімовірнішим результатом матчу вбачається результативна нічия.

Орієнтовні склади:

«Антверпен»: Бюте, Батай, Алдервейрелд, Кулібалі, Вейндал, Кейта, Кейк, Вермелен, Еккеленкамп, Баліквіша, Янссен

«Шахтар»: Різник, Конопля, Ракицький, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Зубков, Криськів, Сікан.

4 жовтня, середа

«Антверпен» – «Шахтар»
Антверпен. «Босейлстадіон». 19:45
ТБ-трансляція на MEGOGO
Арбітр: Раде Обренович (Словенія)
АНТВЕРПЕН – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:1

Опитування

Голосів 129
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 2-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Антверпен та Шахтар, який пройде 4 жовтня о 19:45 у Бельгії

Велика перемога Антверпена

36 голосів 27.91 %

Мінімальна перемога Антверпена

34 голоса 26.36 %

Нічия

34 голоса 26.36 %

Мінімальна перемога Шахтаря

21 голос 16.28 %

Велика перемога Шахтаря

4 голоса 3.1 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортінг – чемпіон. Трубін пропустив два м'ячі. Бенфіка програла на виїзді
Футбол | 06 травня 2024, 01:30 2
Спортінг – чемпіон. Трубін пропустив два м'ячі. Бенфіка програла на виїзді

Орли поступилися команді «Фамалікау», обидва голи були забиті після 70-ї хв.

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі 89
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Turchenkoleg1
На жаль, не відскочать.Важкі  часи настали  для  гірників. Проте, вболіваємо за  наших!
Олександр
банда беспризорников янукович ахметов делила Украину пока не накликала войну и теперь одие в россии прячется другой в лондоне а шахтер в заднице 
WildeKater
Антерпену ещё не влетали))
Олександр
Продавшим родину приходит расплата 
coba777
Рокіровка ахметки все пересрала не тільки шахті. Думаю програш Антверпену буде останій для  Леувена.
Tom
Вперед за "рекордом" кротята, ці жаліти не будуть, як то було з Порту, бо самі не в тому становищі.
Swed
А пацаны взяли и выиграли во втором тайме.  А-19  -  Ш-19   1:2.
Олександр
Цікаво шахтарю не сниться Боруссія Менхенгладбах.?
Олександр
Коли шахтар поступився більш сильній Ворсклі то всі написали відгуки окрім Лєонєнко .Серце ниє за своїх
apepa
Кто болеет за Полесье, тот катает телку на Мерседесе. Кто болеет за динама, тот катает телку на велосипедной раме!
WildeKater
Котировки намекают 
FunnyCat_____
Несмотря на недовольства местных, закомплексованным алкоголиков не думаю что чемпион  испытает трудности ! 
apepa
Все болеем дружно сегодня за Антверпен! Напоминаю шахтер это команда фсбшной мрази ахметова и представлять Украину ей катеригорически воспрещаецца!
Умник
Как вы думаете болелы Шахты уволят тренера если проиграют?
AK.228
Мда… вже з галімим антерпеном не фаворити .. такі реалії 
mayakovskiy1
Минулого року мали б вигравати, з новим фізруком врятує тільки диво. Єдине сподіваюсь, що якщо знову програють фізрука звільнять 
Олександр
В воле кабель допрлнительный пакет футбол плюс со вскми матчами еврокубков за 29 гривен в месяц