Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 01 жовтня 2023, 00:59
17001
18

Казка закінчилась. Жирона з Циганковим та Довбиком поступилась Реалу

Команда Мічела вперше в цьому сезоні програла суперникам у Ла Лізі

| Оновлено 01 жовтня 2023, 00:59
17001
18
Казка закінчилась. Жирона з Циганковим та Довбиком поступилась Реалу

На початку цього сезону іспанської Ла Ліги ситуація на провідних місцях турнірної таблиці цього змагання є мінливою наче погода в регіоні, чому точно не раді звичні лідери чемпіонських перегонів – каталонська «Барселона» та мадридський «Реал». Останнім часом цей славетний дует фаворитів вирішила освіжити своєю присутністю ще одна команда з Каталонії, «Жирона», у складі якої помітну роль відіграють українці Віктор Циганков та Артем Довбик.

Саме за їхньої безпосередньої участі команда Мічела й піднялась посеред тижня на першу сходинку, проте це явище було тимчасовим, оскільки «Барселона» напередодні вже відвоювала свої втрачені позиції, тоді як саме проти мадридського «Реала» «Жирона» й мала зіграти домашній матч у рамках восьмого туру національної першості. Безумовно, це була центральна гра всього вікенду іспанського футболу.

А з наскільки швидких атак від господарів вона розпочиналась, ви бачили? Фантастичні моменти Еррери та Циганкова вже до завершення четвертої хвилини могли поставити фаворита пари в надзвичайно складне становище, однак українцю завадила відзначитись голом ліва стійка чужих воріт, тоді як партнер Віктора головою пробив вище цілі з дуже близької відстані. Існувало оманливе передчуття, що «Реал» має всі шанси стати черговою жертвою каталонського колективу та його блискавичних випадів, але цього так і не сталось.

На 17 хвилині Беллінгем майстерним виконанням передачі зовнішньою стороною стопи відправив м’яч на дальню стійку для Хоселу, а ще за чотири хвилини Кроос із кутового на лівому фланзі виклав не менш точну подачу на голову Чуамені в межах воротарського. Обидва цих епізоди були тотожними поміж собою в тому плані, що двічі провалився досвідчений Дейлі Блінд у позиційному захисті. Міг і Беллінгему згодом програти дуель на швидкості, але Гассаніга відверто врятував репутацію партнера.

Отже, команда Анчелотті свого досягла з дуже помірними витратами фізичних ресурсів, тоді як перед футболістами Мічела постало складне завдання з перебудови за ходом гри. «Жирона» продовжувала на цьому тлі атакувати й навіть Довбик мав який-неякий момент із ударом повз дальню стійку з лівого флангу штрафного, але загалом темп гри в решті першого тайму залишався таким, що повністю влаштовував гостей.

Рішення Мічела після перерви ми, м’яко кажучи, не зрозуміли. Із поля пішов Віктор Циганков, а на заміну йому вийшов Валері Фернандес, від якого користі для атаки взагалі не було. І хоча не все так погано було для «Жирони» в плані гольових моментів, як можна було здогадатись за підсумковим рахунком, однак без Циганкова, а згодом ще й без Довбика, якого замінив Стуані, команді господарів поля було відверто важко щось запропонувати суперникам. Моменти Еррери та Лопеса, які приходили з флангів на другий поверх, так і залишились без завершення.

А що залишалось «Реалу» за таких умов, окрім того, щоб утримувати власну перевагу за рахунком? Власне, нічого. На окремому ентузіазмі «вершкові» побудували атаку зусиллями Беллінгема, яку він сам потім із завершив на 71 хвилині, чим учергове довів, що перебуває в фантастичній формі. І все спокійно йшло до фінального свистка, аж раптом Начо закортіло в центрі поля стрибнути в ноги Порту, що спричинило вилучення для гравця «Реала», травму в суперника, а також велику сутичку поміж командами. Українці до неї долучились занадто пізно, тож обійшлось.

Наступними вихідними каталонська «Жирона» зіграє в гостях проти «Кадіса», тоді як на мадридський «Реал» посеред тижня очікуватиме виїзний матч проти італійського «Наполі», після чого команда гратиме вдома проти памплонської «Осасуни».

Іспанська Прімера. 8-й тур.

«Жирона» – «Реал» - 0:3

Хоселу, 17, Чуамені, 21, Беллінгем, 71

Е. Гарсія, 63, Стуані, 90+5 – Аррісабалага, 83, Рюдігер, 90+5

Начо, 90+4 (грубий фол)

«Жирона»: Гассаніга – Гутьєррес, Блінд, Е. Гарсія, Лопес (Порту, 60), Коуту – А. Гарсія, Еррера (Соліс, 87) – Савіо (Торре, 79), Циганков (Валері, 46) – Довбик (Стуані, 59).

«Реал»: Аррісабалага – Камавінга, Начо, Рюдігер, Карвахаль – Чуамені – Кроос, Вальверде (Діас, 87) – Беллінгем (Себальйос, 73) – Вінісіус (Родріго, 68), Хоселу (Л. Васкес, 86).

Арбітр: Хуан Луїс Пулідо Сантана (Іспанія).

Стадіон: «Естадіо Мунісіпаль де Монтіліві» (Жирона, Іспанія).

Удари (у площину): 13 (3) – 14 (7)
Кутові: 1 – 4
Офсайди: 0 – 0.

ЖИРОНА - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі
Хокей | 03 травня 2024, 08:10 3
ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі

Вирішальна гра для команди Христича

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 16
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Клас гравців атаки Реалу виявився значно вищим за клас гравців захисту Жирони, тільки й усе. Хоча реалізуй Циганков свій момент на початку гри, і все могло скластися зовсім по іншому. Штанга, банальний нефарт. Взагалі Віктор був чи не кращим в складі своєї команди - тому дуже здивувався, коли Мічел замінив його під час перерви. А після заміни Довбика інтерес до гри у мене зник остаточно. І не лише через відсутність наших - просто розумів, що гравці, які їх замінили, ніякого перевороту в грі здійснити не спроможні.
Первый Среди Равных
Тут на спорт.уа інколи такі заголовки, канешно. Що скінчилось? Що трапилось? Крах клубу? Виліт із турніру? Чи Жирона повинна була увесь чемпіонат без поразок пройти? Казка у цього клубу, скоріше всього, тільки почалась. 
Octopus
Че сразу закончилась? Вон Ман Сити тоже проиграл. Успешные команды отличает то, что они легко оправляются от неудач. Надеюсь, Жирону не сломит в целом это поражение, а то после второго гола они поникли.
Viktor Shuper
рахунок не по грі абсолютно. як мінімум на 2 голи Жирона точно награла, але несподівано підвела реалізація. дуже прикро, у них вистачало моментів щоб забити і хто-зна як би пішла гра, якби той же Циганков забив на 9 хвилині
🔱Avtoigor🔱
А чому казка? Те що Реал сильніше і так зрозуміло, це не дивно. Але вони молодці, бо набрали залікові, які можуть допомогти їм пробитися до євроліг. Що до Реалу, то вони теж можуть втратити по ходу чемпіонату від будь-якої команди. От же шанси залишаються досить не погані. Це саме стосується і Барси.
BATI-GOOOOOL
Який жах століття !!! Жирона програла Реалу))
Выталкиватель парашутистов
 Вчера писал на этом сайте, что Жирона получит свою троечку, если не больше. Старт у них получился хороший, но далеко на интузиазме не уедешь, дай Бог, чтобы они вошли кубковую зону по итогам чемпионата....
apepa
Реал просто сильнее. Нашей ukrainian connection в Жироне удачи в следующих матчах. Особенно с Барсой)..
bossi
Реал  просто  круче.
Galex
То була прелюдія.
igor shmuylo
тут и сказочке конец .а кто смотрел   молодец .не надо раньше  поезда  бежать  в переди . а еще предстоит играть с барсой и атлетико  .