Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2023, 22:29
3365
2

Зачепились за результат. ЛНЗ у меншості вистояв у гостях у Вереса

Команди неохоче брались до атаки навіть тоді, коли зникла рівність за кількістю гравців на полі

| Оновлено 30 вересня 2023, 22:29
3365
2
Зачепились за результат. ЛНЗ у меншості вистояв у гостях у Вереса
УПЛ

Посеред звітного тижня українські футбольні вболівальники мали можливість із захопленням спостерігати за протистояннями в рамках 1/8 фіналу Кубка України, тому черговий тур національної першості командам доводилось розпочинати лише в суботу, а не в п’ятницю, до чого ми вже потрохи почали звикати. І вже першим протистоянням цього, дев’ятого за ліком вікенду, була гра в Рівному поміж місцевим «Вересом» та черкаським ЛНЗ, яку можна б було назвати битвою за виживання, якби не доволі ранній етап сезону.

Команда Сергія Лавриненка приймала новачків «елітної» першості в де в чому піднесеному настрої, але виключно від своєї гри, проте аж ніяк не результату в кубковій грі проти донецького «Шахтаря» (0:3). У той самий час футболісти Олега Дулуба з участю в цьому змаганні попрощались ще задовго до цього, тож мали тиждень на відпочинок після дуже важкого для них протистояння проти київського «Динамо» минулими вихідними (2:4).

У сучасному світі якість контенту вирішує все, тому в тому випадку, коли ти все ж таки вирішив ризикнути із залученням коштів уболівальників у якості сплати за доступ до переглядів власних домашніх матчів, то й рівень віддачі має бути відповідним. А, власне, на що ми мали дивитись, якщо обидві сторони цього протистояння обрали від початку схеми з п’ятьма гравцями в лінії захисту? Ось і вийшов у нас доволі нуднуватий перший тайм.

«Верес» намагався грати на контролі м’яча, але будь-яка теплова мапа при цьому вам дасть можливість зрозуміти, що це було суто стерильне утримування в центрі поля без просування на загострення. Команда Лавриненка лише під завісу тайму повадилась грати швидкими передачами вперед, але виключно ловила свою групу атаки в глибоких офсайдах.

У той самий час, від ЛНЗ не чекали відкритого футболу, і хоча його в підсумку так і не було помітно, проте саме за кількістю хоч трохи небезпечних ударів гості все таки переважали суперників, нехай і ці спроби також були посередньої якості. Залишалось сподівання, що після перерви ситуація хоч трохи зрушить із місця.

Для цього Лавриненко зробив заміну на правому фланзі своєї команди, але ключовий момент полягав геть не в цьому. На 48 хвилині Лопирьонок у центрі поля необачно вдарив по ногах зі спини Гайдучика, а на повторі головний арбітр угледів у цій ситуації всі підстави для прямої червоної картки. Звичайно, що футболісти ЛНЗ із таким рішенням не погоджувались, але від необхідності грати надалі в меншості їх це не звільняло.

Було доволі очікувано, що черкаський колектив зосередиться на захисті власних воріт, тоді як суперники будуть постійно спрямовувати м’ячі до чужого штрафного із зони, що за будь-яких умов мала б звільнитись. Таким чином і спливала решта часу до фінального свистка, але що ми в підсумку запам’ятали з гостроти у діях «Вереса»? Дальній постріл Кучерова в компенсований час і момент Світюхи? Так цього було замало.

Наступними вихідними рівненський «Верес» гратиме гостьовий матч проти дніпровського «Дніпра-1», а черкаський ЛНЗ удома зустрінеться з «Олександрією».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Гакман – 6,0, Яго – 6,0, Шарай – 6,0, Світюха – 6,0.

ЛНЗ (заміни): Муравський – 6,0, Хобленко – 6,0, С. Шестаков – 6,0, Тарасенко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Верес» – ЛНЗ - 0:0

С. Шарай, 21 – Калюжний, 18, Пасіч, 78

Лопирьонок, 51 (грубий фол)

«Верес»: Паст – Шевченко, Курко, Кучеренко, Вовченко – С. Шарай (Світюха, 72), Кухарук (Яго, 63), Кучеров, Балан (Гакман, 46) – Марусич (В. Шарай, 71), Гайдучик.

ЛНЗ: Пеньков – Норенков, Селін, Калюжний, Лопирьонок, Стасюк – Олійник, Бойко – Пасіч (Тарасенко, 90+5), Прядун, Наумець (С. Шестаков, 67).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 9 (2) – 6 (2)
Кутові: 5 – 5
Офсайди: 4 – 3.

ВЕРЕС - ЛНЗ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію
Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8
ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Саламаха
хай  жлоб (власник клубу верес) й надалі сам безкоштовно дивиться гру свого суперклубу. Бажаю йому збагатитися непомірно!
AutumnBridge
ЛНЗ выше остались.