Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2023, 15:00
837
0

Верес – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Ось і подивимося, чого вартий платний для перегляду футбол в УПЛ

| Оновлено 30 вересня 2023, 15:00
837
0
Верес – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
НК Верес

У суботу, 30 вересня, у Рівному на стадіоні «Авангард» відбудеться матч дев'ятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють рівненський «Верес» і черкаський ЛНЗ. Стартовий свисток рефері Ярослава Козика з Мукачева пролунає о 15:00 за київським часом.

Верес


Посеред поточного тижня в нашому футболі тільки й розмов було, щодо рівненського «Вереса». І далеко не в безпосередньо футбольному ключі, а скоріше щодо організації матчу 1/8 фіналу Кубка України проти донецького «Шахтаря». Це був перший досвід платного для вболівальників доступу до перегляду поєдинку в нашій країні, тож резонанс він викликав чималий. А вже наступного дня «червоно-чорні» оголосили, що відходять від широкого пакету в бік індивідуального створення контенту, тож тепер мають уже менше місяця для того, щоб переконати нових передплатників продовжити стосунки хоча б на ще один місяць.

Для цього у «Вереса» буде не так вже й багато опцій – майбутня гра проти ЛНЗ, а також домашній матч проти львівського «Руха» вже після жовтневої міжнародної паузи. А становище команди в турнірній таблиці тим часом геть не оптимістичне. Футболісти Сергія Лавриненка перемагали в новій кампанії національної першості лише одного разу – проти «Чорноморця» (3:1), але окрім якоїсь сенсаційності цього факту, скарбничка клубу з Рівного поповнилася лише трьома очками, чого точно недостатньо для того, щоб залишити передостаннє місце в таблиці.

І наскільки б злагоджений футбол «Верес» не демонстрував у попередніх зустрічах, навіть проти грандів на кшталт «Шахтаря» або міцних колективів накшталт «Кривбаса» і «Полісся», усе одно залишається враження, що команда Лавриненка нам щось недоговорює. Амбіції в колективу, якщо вже вони наважуються з такими результатами запускати платну підписку, очевидно, є, але можливості все ще досить скромні, а календар попереду не рясніє легкими суперниками.

ЛНЗ


Дебютний сезон на рівні УПЛ для черкаського ЛНЗ наразі складається геть не задовільним чином. Команда стартувала під керівництвом Олександра Ковпака, але власники не стали чекати моменту, коли колектив почне демонструвати стабільно вдалі виступи, тож наразі ним керує вже більш досвідчений фахівець – Олег Дулуб. І ось що-що, а фірмовий стиль команд цього білоруського тренера вже досить чітко помітний у «фіолетових».

На відміну від більшості команд «еліти», у ЛНЗ не було потреби проводити кубковий матч посеред тижня через більш ранній виліт від сумської «Вікторії», тому футболісти готувалися до зустрічі проти «Вереса» в повноцінному тижневому циклі. Та й після аномально результативної для них дуелі проти київського «Динамо» (2:4) був привід зайвий раз перевести дух, адже команда з Черкас тільки двічі в цьому сезоні забивала стільки м'ячів, а пропустила більше двох узагалі вперше.

Незважаючи на весь негативний контекст, у ЛНЗ наразі вже більше перемог, аніж у майбутніх опонентів. Сенсаційний успіх у грі проти «Руха» двома тижнями раніше тим і цінний, що львівський колектив потім зумів зупинити «Шахтар». Із цього можна зробити очевидний висновок – Дулуб вміє будувати гру проти суперників, які сповідують атакувальний футбол. А от як у нього справи з командами, проти яких інколи потрібно грати й першим номером? Із досвіду роботи наставника зі «Львовом» таких епізодів і не пригадати.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Вереса» та ЛНЗ раніше не перетинались.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річний Ярослав Козик із Мукачева, який на своєму рахунку має вже 130 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Петро Котубей та Ігор Рибченко, а резервним арбітром відпрацює Олександр Кальонов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Олексієм Деревинським, якому допомагатиме Олександр Жуков. У Козика є досвід проведення матчів за участю «Вереса» – 4 перемоги, 2 поразки, тоді як із ЛНЗ він перетинався лише одного разу – одна поразка.

Орієнтовні склади


«Верес»: Паст – Шевченко, Курко, Жуліо Сезар, Гакман – В. Шарай, Кухарук, Кучеров, Гагун – С. Шарай – Гайдучик.

ЛНЗ: Пеньков – Норенков, Селін, Муравський, Ковальов, Стасюк – Олійник, Калюжний – Пасіч, Прядун, Наумець.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі м'ячі будуть залітати у ворота обох команд. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють і ТБ 2.5.

30 вересня, субота

«Верес» – ЛНЗ
Рівне. «Авангард». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – YouTube-канал «Вереса»
ВЕРЕС – ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Лунін прокоментував топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал
Футбол | 01 травня 2024, 07:19 0
Лунін прокоментував топ-матч Ліги чемпіонів Баварія – Реал

Команди зіграли унічию – 2:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.