Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
6914
4

Канело vs Чарло. Історичне протистояння, якому не дуже раді

Але обурюються фанати дарма

Канело vs Чарло. Історичне протистояння, якому не дуже раді
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес і Джермелл Чарло (праворуч)

У ніч з 30 вересня на 1 жовтня Сауль Альварес (59-2-2, 39 КО) захищатиме статус абсолютного чемпіона проти такого ж абсолютного чемпіона, але з категорії нижче – Джермелла Чарло (35-1-1, 19 КО). Протистояння резонансне, бій двох абсолютів. Але все одно задоволені не всі фанати.

І їх, загалом, можна зрозуміти. Хоч обурюються вони дарма, бо все одно бокс буде найвищого ґатунку.

Фанати хотіли бою Канело проти іншого бійця. Але Сауль ігнорує їхні вимоги вже давно

Сауль Альварес не перший рік взявся за історичні здобутки. Якщо у певний період його кар’єри основою його суперників були чемпіони з іменем, то тепер це гучні виклики. Хотів увійти в клуб мексиканців, які мали чемпіонства у чотирьох вагових категоріях – увійшов. Хотів побити бійців сильно більших та важчих – побив росіянина Ковальова.

Чи хотіли цього фанати? Якась частина – так. Але для багатьох шоу – важливіше за індивідуальні виклики боксера. Так сталось, що Канело вони не дуже цікаві.

Розмова, звісно, про протистояння проти Давіда Бенавідеса. Хлопцю 26 років, рекорд – 27-0, 23 КО. Величезний – за габаритами легко підніметься й у напівважку вагову категорію. Напирає та багато б’є – так, що у Сауля можуть виникнути проблеми. І все це у ваговій категорії Альвареса. Тобто, не буде історій про те, що Канело просто заліз не туди.

Але Сауль загалом ігнорує такі вимоги фанатів. Він користується особистим авторитетом для того, щоб боксувати проти того, проти кого цікаво йому. Має право? Має. Чи чесно це по відношенню до фанів? Загалом, неможливо бути чесним, бо завжди будуть незадоволені. Але, в цілому, Сауль дає шоу, дає великі поєдинки, іноді історичні. За винятком деяких. Тому він чесний. Просто робить те, що хоче, а не те, що кажуть.

Для кого протистояння проти Чарло? Для Сауля. Це чергова історична подія. Абсолют проти абсолюта – крута ж історія, тут неможливо не погодитись. І це хороший виклик, як би там не намагались це спростувати ті, хто кажуть, що Джермелл йде з більш легкої категорії.

Так, Джермелл Чарло – абсолютний чемпіон у першій середній вазі (до 69,8 кг). Сауль Альварес – абсолютний чемпіон у другій середній вазі (до 76,2 кг). Але давайте дивитись на габарити у житті. Канело на десять сантиметрів нижчий за суперника – 173 см проти 183 см. Канело має коротші руки – 170 см проти 185 см. Тобто, загальні габарити все ж на стороні Чарло. Навряд хтось думає, що Джермелл в житті важить рівно кілограм у кілограм з цифрами, які показують ваги у день зважування.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермелл Чарло

При цьому Чарло – страшенно талановитий, технічний та цікавий боксер. Розуміє та бачить дистанцію, вкрай розумно працює і першим, і другим номером. Має удар, вміє нокаутовувати суперників і одним ударом, і серією. Універсальний боксер.

Звісно, іноді він сиплеться з деякими опонентами. Нічийний поєдинок проти Браяна Кастаньо у 2021 році – спірний. Результат міг легко бути на користь суперника американця, який, схоже, мінімально переміг. Але і сам Чарло, і його тренер Деррік Джеймс ідеально проводять роботу над помилками. Той же Кастаньо у реванші був просто зруйнований американцем.

Чарло вміє підлаштовуватись під суперників і робити так, як буде добре йому. Ламати їхні плани на свою користь. Треба буде попрацювати другим номером – чудово, може прилетіти і тут. Суперник віддав ініціативу – жодних проблем. Серія заходить, важкі удари забирають сили і раунд за раундом або просто нокаутовують.

Разом з цим Сауль не виглядав чудово у минулих поєдинках. Біготня по категоріях не дається легко нікому. Понад десять років активної професійної кар’єри не даються легко нікому. Навіть такому фізично та ментально потужному спортсмену, як Альварес.

Ще з 2022 року Канело не виглядає прекрасно. Бій проти Калеба Планта точно можна записати в плюс. Далі був Бівол і поразка. Але все було списано на різницю у вазі та габаритах. Потім Головкін. Нормальна, але не яскрава перемога. Поєдинок, якого могло б і не бути, тому що він виявився абсолютно сірим. І перемога над Джоном Райдером, яка далася Саулю складно.

Альварес говорить про проблеми з рукою – через них він не може нормально тренуватись та боксувати. Зрозуміло, але чому це не має створювати проблеми зараз? У поєдинку проти знову габаритного та технічного суперника? При цьому у Альвареса контракт з PBC – а значить, величезні поєдинки, у тому числі на американську аудиторію. Багато ризику при таких умовах.

Хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес (зліва)

Тут все просто і стандартно. На Сауля Альвареса можна поставити за 1.25. На його суперника – за 4.0. Так, різниця у вазі і статус постійного фаворита для Канело – коефіцієнти зрозумілі. Але не видно, чому Чарло настільки гірший за суперника, щоб був настільки великий розрив. Умовний реванш Чжилея та Джойса, де перший зруйнував другого, у першому бою мав менший розрив у коефіцієнтах, ніж тут.

Прогнозувати переможця у таких боях – погана ідея. Тому що спрацювати може будь-що і опоненти загалом рівні. А от прогнозувати прекрасний бокс – значить влучити у десятку. Стилістично, антропометрично та враховуючи етапи кар’єри, цей бій – чудовий. Не такий насичений, як проти Бенавідеса, але від цього не гірший.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Чанело і Карло
Первый Среди Равных
Виявляється, є брати-близнюки Чарло, яких ще і назвали практично однаково. ДжермЕл Чарло і ДжермАл Чарло.
Коли батьки - ідіоти.