Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 28 вересня 2023, 12:21
18353
181

Столична сенсація. Оболонь вибила Динамо з 1/8 фіналу Кубка України

Команда Валерія Іващенка втримала переможний рахунок у важкому матчі

| Оновлено 28 вересня 2023, 12:21
18353
181
Столична сенсація. Оболонь вибила Динамо з 1/8 фіналу Кубка України
ФК Оболонь Київ

Цього сезону до розкладу посеред тижня української футбольної аудиторії повернулись матчі Кубка України, проведення якого минулого року було скасовано через початок повномасштабної війни. І відразу це змагання почало дарувати нам можливості спостерігати за запеклими протистояннями з високим рівнем інтриги, і тим паче їхня кількість зростала разом із просуванням команд турнірною сіткою.

Зустріч двох столичних колективів, «Оболоні» та «Динамо», у цьому контексті взагалі стояла на окремому щаблі за рівнем глядацької уваги, оскільки ці два клуби вже зустрічались у чемпіонаті, уперше за тривалий час, на початку серпня й та гра стала однією з найбільш видовищних у новому сезоні. Але з того моменту вже минуло багато часу, і «пивовари» мали за плечима чотири матчі взагалі без забитих м’ячів, тоді як «біло-сині» почали потрохи повертатись до тями на тлі невдалої кваліфікації до єврокубкових змагань.

Проте на цю гру Луческу вирішив виставити стартовий склад із виключно точковими поодинокими ротаціями, тому перед нами вже з перших хвилин була команда, яка ще раніше встигла наїстись футболу. А ось Іващенко, навпаки, ризикнув із великою кількістю змін, повернувся до улюбленої суто захисної тактики та заклав фундамент для муру перед власним штрафним, який мали добудувати вже самі футболісти безпосередньо на полі.

І якщо хтось гадав, що «пивовари» вийшли виключно захищатись, то дуже помилявся. Так, на поле безперечно до певного часу панувала посуха гольових моментів, а випади «Динамо» взагалі не доводили м’яч до меж штрафного досвідченого Кичака. Але вже після завершення половини першого тайму ситуація почала стрімко схилятись на користь господарів поля й уже біля воріт Нещерета запалала справжня пожежа. Фактично за крок від пропущеного голу перебували «біло-сині» під час випадів суперників через фланги, які просто не мали можливості зупинити.

«Динамо» якось утрималось від пропущених голів у першій половині гри, але відсутність рішень під час перерви зробила б другий тайм так само нестерпним для команди Мірчі Луческу. І хіба поява Волошина на полі щось змінила на краще? Гості так само важко просувались в атаці, тоді як суперники просто чекали на нагоду підловити їх у пресингу, однак ніхто не очікував, що на 57 хвилині Косовський полетить у підкат проти Бражка біля чужого штрафного, виборе м’яч, після чого започаткується гольова атака з передачею Краснопіра під дальній удар для Суханова.

А далі сценарій був доволі передбачуваним – усі три лінії оборони «Оболоні» повернулись на захист воріт, однак і цього подекуди відверто не вистачало для того, аби зупинити спроби «Динамо» атакувати. І ось тут уже Кичаку доводилось вступати до гри, тоді як його сейви стали справжньою прикрасою вечора. Так само, як і мав можливість нею стати удар зі штрафного в ліву дев’ятку від Буяльського, але м’яч зрадницьки влучив у поперечину на 87 хвилині. Більшого гості вже не встигли вигадати попереду.

Фінальний свисток головного арбітра Назарія Дьордя з Ужгорода відправив до чвертьфінальної стадії Кубка України «Оболонь», тоді як для «Динамо» виступи в поточному розіграші цього турніру добігли завершення.

Кубок України. 1/8 фіналу.

«Оболонь» – «Динамо» Київ - 1:0

Суханов, 57

Буяльський, 54, Шепелєв, 76 – Дубко, 86, Мороз, 90+1

«Оболонь»: Кичак – Осман (Прокопенко, 70), Карась (Лук’янчук, 81), Приймак, Вовкун, Фатєєв (Мединський, 81) – Мороз, Косовський (Черненко, 80), Дубко – Краснопір, Суханов (Тарануха, 61).

«Динамо» Київ: Нещерет – Дубінчак, Попов, Біловар (Сирота, 62), Караваєв – Андрієвський, Бражко (Рамадані, 62) – Діалло (Волошин, 46), Буяльський, Ярмоленко – Беніто (Шепелєв, 73).

Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 14 (4) – 14 (5)
Кутові: 2 – 4
Офсайди: 1 – 5.

ОБОЛОНЬ - ДИНАМО КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Суханов (Оболонь).
Оцініть матеріал
(154)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 181
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Луческу (88-е уже место) может заявить, что тяжело добирались до "Оболонь-арены", по пробкам, да на "Богдане", ну и т.п.
AleksDnipro
Іващенко крут, переграти Динамо, та ще й в основний час – потрібно вміти. Команда рік тому лише у Першій лізі виступала. У Кубку України їх підтримуватиму.
Vanya Goncharov
Який ще треба Чемпіонат придумати для Динамо щоб вони там могли проходити далі??????
Фанькин кот
Эй, динамофаны, вы это, выступите с инициативой о переносе матча с Александрией. А то уставшая дынамка суркисова невзначай и проиграть может
Alexander Киев
Аахахх зайшов подивитись як скулять суркісята і це каааааййййфффф   дінама тепер навіть не чемпіон Києва  
Петя Рудик
Оболонська помста за 2:4))) 
alekos59
У этих мажоров, чудаков на букву М нет силенок не то что на 3, на 2 фронта. Они, YRODЫ, думают, все посливаем и станем чемпами. Смешные. 
Fastovec
Не бачу ніякої сенсації. Все закономірно
Привет
А я писал в лайве что пахнет минимальной победой Оболони, а Динаме привет, привет
Фанькин кот
А динамка-то устала🤕. После двух матчей в УПЛ сдулась🥵. Чтоб выиграть в Оболони, нужно было игру с ЛНЗ переносить.
Фань, Шпрот и Ко, а как же ваш тезис о "самом титулованном клубе"? Или "пусть Кубок Украины Шахтёр даром забирает"?
Болела
Динамо якесь дуже важке, якщо чесно. 
Таке враження , що в другому таймі тільки Дубінчак і Волошин міг бігти. Епоха Ярмоленка, здається , добігає кінця.
FunnyCat_____
Оболонь молодцы, заслужили победу !
Замены от Луческу - отдельный вид извращений 
mayakovskiy1
Мощнейшая игра динамо машины))) Мало влетов было колхозам в еврокубках, так еще и в Кубке Украины сразу слились
Volk
Лудогорцам да Яблонцам в этом сезоне не получится проиграть,  то хоть Оболони проиграли. Стабильность Динамо из года в год.  Оболонь, ничего личного.  Вы молодцы 
kadaad
Почему сенсация? Это нынешний уровень Динамо.
Злий Глобинець
Оце так несподіванка! Жаль, що не дивився. 
Ну що ж, буває. Он Шахтар колись від Агробізнесу вилетів, а тут аж сама грізна Оболонь. Зважаючи на поточний стан ДК, то ніякої сенсації немає.
Привет
Я как болельщик Оболони конечно рад что киприотов так скать прошли, но все таки победе Полеськи я рад больше!! П.С. Про когдатошний вылет Шахтера из кубка Украины против средней по статусу команды, болельщики Динамы будут вспомнить меньше!, большоеспасибо
Serggio007
суркіс не садомазо часами? Може його старий циган гнобить, а той кайфує потихеньку? Якщо так, то чекаємо на масу нових відкриттів))))
Mr Voevudskiy
Как говорил один легендарный парнишка: где динама, где?!)
AK.228
Горе то яке😂
О, старий пес з 87-го місця, як хоче стати чемпіоном 😂