Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
795
1

Ставки: футболісти борються із залежністю, боси грають за іншими правилами

The Guardian – про подвійні стандарти у світі азарту та футболу

Ставки: футболісти борються із залежністю, боси грають за іншими правилами
Getty Images/Global Images Ukraine. Айван Тоуні (матч Бренторд – Брайтон)

Коли гравець «Кардіфф Сіті» Майкл Чопра зайшов у роздягальню, це було болісне нагадування про його особисту боротьбу із залежністю, а також спокусу зробити більше ставок: кожен із його товаришів по команді виставляв напоказ логотип букмекерської компанії на своїй футболці.

Чопра, який цього тижня розповів про свої проблеми з азартними іграми, входить до числа відомих футболістів, зокрема Майкла Оуена, Уейна Руні, Пола Мерсона, Пітера Шилтона, Андроса Таунсенда та Дітмара Хаманна, які розповіли про свою боротьбу з азартними іграми.

Найгучнішим нещодавнім прикладом є нападник «Брентфорда» та збірної Англії Айвен Тоуні, якого ФА дискваліфікувала на вісім місяців у травні після того, як він зробив сотні ставок, у тому числі на свою команду.

Тоуні, який з того часу говорив про свою залежність, тепер має відновити кар'єру, яка, здавалося, була на межі вибуху, оскільки деякі експерти вважали нападаючого перспективним, здатним очолити лінію атаки збірної Англії.

Півзахисник «Вест Хема» Лукас Пакета перебуває під слідством Футбольної асоціації у зв'язку з букмекерською діяльністю. Суть звинувачення не розкривається. Харрі Тоффоло нещодавно було дискваліфіковано на п'ять місяців умовно після того, як зізнався у порушенні правил ставок.

До інших гравців, які порушили правила в 2020 році, входять правий захисник «Ньюкасл Юнайтед» і збірної Англії Кіран Тріпп'єр, оштрафований і дискваліфікований за розкриття подробиць свого майбутнього трансферу другові, а також колишній нападник «Ліверпуля» Деніел Старрідж.

ФА запровадила нові суворі правила ставок перед сезоном 2014/15. На перший погляд, правила прості. Перефразовуючи: будь-хто, хто бере участь у грі, не повинен робити ставки на жодний футбольний матч, у будь-якій точці світу.

Тим не менш, ФА врахувала той факт, що деякі власники клубів за своєю суттю були залучені до ставок через свої ділові інтереси. До них входила родина Коутс, що стоїть за «Сток Сіті» та Bet365, а також власник «Брайтона» Тоні Блум та Метью Бенхем – колишній співробітник Bloom та власник футбольного клубу «Брентфорд».

ФА побоювалася, що це може вплинути на багатообіцяючі клуби, такі як «Брентфорд» та «Брайтон», які були зобов'язані своїм апгрейдом своїм босам-підприємцям, які займаються ставками, якщо буде проведений суворий поділ між футболом та азартними іграми.

Тому для «учасників» футболу було складено пільгу, орієнтовану на власників клубів. ФА заявляє, що ця політика не є секретною, і будь-хто, кому потрібно знати, що в ній говориться, має копію. Однак асоціація відмовилася розкрити подробиці, залишивши фанатів у невіданні щодо дрібного шрифту.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Рух – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 08:30 0
Рух – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Верес» ще не перемагав «Рух»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Ничего себе... А я, по простоте душевной, думал что только у нас в стране игроки, судьи,тренеры и руководство клубов всех лиг, ставят ставки на тотализаторе на свои игры....