Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 вересня 2023, 01:04
4154
0

США та Польща вибороли путівки на Олімпіаду 2024 року

Поки що без олімпійської ліцензії залишилися екс-чемпіонки Європи волейболістки Італії

| Оновлено 25 вересня 2023, 01:04
4154
0
США та Польща вибороли путівки на Олімпіаду 2024 року
volleyballworld.com

У польському місті Лодзь завершився третій кваліфікаційний турнір групи С з волейболу серед жінок, де розігрувалися два місця на Олімпійські ігри наступного року. Нагадаємо, що раніше з групи А вже відібралися до Парижу Домініканська Республіка та Сербія, а із групи В збірні Туреччини та Бразилії.

Претендентів у цій групі було троє – це США, Італія та Польща. Перед заключним туром вони мали по 15 очок. І спочатку відбувся матч США – Німеччина. Американські волейболістки були більш мотивовані, виграли 3:1 і, набравши 18 очок, гарантували собі одне з перших двох місць. А ось доля ще однієї путівки на Олімпіаду вирішувалася у протистоянні Італії та Польщі.

Італійки провели першу партію на одному диханні і практично без особливої боротьби взяли перший сет 25:15. Вели вони з невеликою перевагою і під час другого сету, але польська команда, яку несамовито підтримували місцеві вболівальники, поступово знайшли свою гру і насамкінець зуміла виграти 26:24. Цікаво, що останнє очко у цій партії було взято за допомогою відеоповтору. Під час розіграшу м'яча головний тренер збірної Польщі італієць Стефано Лаваріні попросив арбітра зупинити гру, оскільки побачив торкання сітки у гравця збірної Італії. Запит був прийнятий і, як з`ясувалось, наставник господарок майданчика мав рацію.

У третій партії гра вже йшла зі змінним успіхом, хоча італійки в якийсь момент мали перевагу у чотири-п'ять очок. І тут у вирішальні хвилини найкраще зіграли волейболістки Польщі 25:23.

А у заключному четвертому сеті польська команда була вже нестримна. Вона постійно вела у рахунку з невеликим гандикапом і, зрештою, порадувала своїх шанувальників яскравою перемогою 25:21 у партії та 3:1 у матчі. Додамо, що у складі переможців найкращою була діагональна Магдалена Стисяк, яка набрала 27 очок.

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Жінки
Група С. Лодзь (Польща). 24 вересня
США – Німеччина

3:1 (24:26, 25:21, 25:9, 25:16)

Польща – Італія
3:1 (15:25, 26:24, 25:23, 25:21)

Отже, ми вже знаємо 7 із 12 учасників олімпійського жіночого турніру на Олімпіаді 2024 року. Це Франція (господарі турніру), а також збірні Домініканської Республіки, Сербії, Туреччини, Бразилії, США та Польщі. Решту п'ять місць буде визначено наступного року відповідно до світового рейтингу та з урахуванням квот від континентів.

Збірна України після сьогоднішньої перемоги над Мексикою 3:1 та поразки Чехії від Канади 0:3 завершила відбір на підсумковому 6 місці у групі А.

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.