Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 25 вересня 2023, 14:18
8838
5

Королі повітря. Атлетіко в мадридському дербі здолав Реал

Колектив Карло Анчелотті до цього принципового матчу не поступався жодного разу в цьому сезоні

| Оновлено 25 вересня 2023, 14:18
8838
5
Королі повітря. Атлетіко в мадридському дербі здолав Реал
Getty Images/Global Images Ukraine

Полюбляють в іспанській Ла Лізі захоплювати увагу глядачів з усіх куточків світу матчами національної першості пізно ввечері в неділю. І якщо зазвичай у цьому часовому слоті стабільно з’являються каталонська «Барселона» чи мадридський «Реал» у протистояннях проти суперників середньої руки, то в контексті шостого туру поточного розіграшу нам подавали дійсно вишукану страву.

El Derbi madrileño чи мадридське дербі, якщо перекладати на наш манер – це протистояння двох величних команд зі столиці Іспанії, «Атлетіко» та «Реала», які цього разу свою першу очну зустріч у сезоні проводили на полі стадіону «Метрополітано», який, певна річ, підтримував саме «матрацників». Та й, якщо бути відвертими, команда Дієго Сімеоне потребувала цих додаткових бонусів, бо після поразки від «Валенсії» (0:3) та нічиєї проти «Лаціо» з сенсаційним голом воротаря римлян у компенсований час (1:1) настрій у господарів був не найкращим.

За жодних обставин не можна розпочинати гру настільки високого рівня напруги з недбалих дій у захисті й тим паче припускатись результативних помилок. Але «Реал» цього вечора був дуже самовпевненим та чогось вирішив, що суперники неодмінно розпочнуть матч від захисту та віддадуть м’яч перед очима рідних уболівальників. Сімеоне, можливо, і ентузіаст, проте не настільки, щоб псувати собі репутацію.

Ось і вийшло так, що «Атлетіко» кинувся в атаку, а суперники до цього виявились узагалі неготові, тому на четвертій хвилині проста подача від Ліно з лівого флангу перетворилась на гольовий пас під удар головою в дальній кут для Морати. Нічого складного «матрацники» при цьому на полі не робили – вони просто рухались на високих швидкостях що в атаці, що в обороні, тоді як для «Реала» такий темп був нестерпним.

Насправді, доходило ледь не до усвідомлення побиття одної команди іншою, бо вже на 18 хвилині атака-близнюк від господарів завершилась навісом Сауля прямо на голову Грізманну, який так само перевів м’яч у дальній кут. Геть не найвищий футболіст «Атлетіко», але без належного нагляду в чужому штрафному може робити дійсно приголомшливі речі.

І ось, нова реальність для «Реалу» – відставання в два м’ячі за ходом гри, яка фактично тільки-но розпочалась. Змиритись із таким розвитком подій команда Анчелотті точно не могла, тому пішла великими силами до атаки. Футболісти Сімеоне при цьому виявили неабияку обачність та не стали відповідати протидією, аби не звести матч до футболу на зустрічних курсах, що й було в планах суперників.

Але «Реал» усе одно забив до перерви бодай один м’яч – це Кроос на дальньому вході до штрафного підловив відскок від однієї з численних подач із флангів, після чого потужно пробив під ліву стійку. Цей епізод до того ж виявився передумовою для наступної майже гольової атаки гостей. Чому майже? А тому, що Рюдігер своїм перебуванням в офсайді завадив статись голу Камавінги, який у порожні ворота добив відскок від дальньої стійки, у яку в свою чергу влучив Алаба під час спроби завершити навіс від Беллінгема з лівого флангу.

Анчелотті під час перерви вирішив діяти найбільш прогнозованим чином – випускати Хоселу на вістря атаки, і хай хоч до нього почнуть доходити навіси від суперників. Але «Атлетіко» немов так само перебував у той момент у роздягальні «Реала», бо одразу від поновлення гри полетіла подача з лівого флангу від Сауля до воротарського, а Мората без перешкод завершив її головою.

Насправді, це був страшний психологічний удар, від якого «бланкос» так і не відійшли за великим рахунком. Вони намагались діяти так само, як і до перерви – багато подач, але тепер ще й приправлених дальніми пострілами. І саме таким чином, із-за меж чужого штрафного, «Реал» і віднаходив свої гольові моменти. Але всередині володінь Облака був відносний спокій. Так точно не вдалось би відігратись.

Посеред тижня «Атлетіко» зіграє в гостях у памплонської «Осасуни», а «Реал» прийматиме «Лас-Пальмас».

Іспанська Прімера. 6-й тур.

«Атлетіко» – «Реал» - 3:1

Мората, 4, 46, Грізманн, 18 – Кроос, 35

Хіменес, 45+2 – Модрич, 45, Менді, 67, Беллінгем, 90+5

«Атлетіко»: Облак – Ліно (Галан, 86), Ермосо, Хіменес (Корреа, 85), Савич, Моліна (Аспілікуета, 65) – Сауль, Коке (Вітсель, 46), Льоренте – Грізманн, Мората (Депай, 82).

«Реал»: Аррісабалага – Фран Гарсія (Менді, 57), Алаба, Рюдігер, Л. Васкес (Начо, 57) – Камавінга (Чуамені, 56), Кроос (Діас, 70), Вальверде – Беллінгем, Модрич (Хоселу, 46) – Родріго.

Арбітр: Хав'єр Альберола Рохас (Кастілья-Ла-Манча, Іспанія).

Стадіон: «Метрополітано» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 10 (4) – 20 (5)
Кутові: 6 – 11
Офсайди: 1 – 1.

АТЛЕТІКО - РЕАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

46’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Атлетіко Мадрид).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Тоні Кроос (Реал Мадрид).
18’
ГОЛ ! М'яч забив Антуан Грiзманн (Атлетіко Мадрид).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Альваро Мората (Атлетіко Мадрид).
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Привет Кепе !!! Так тебе и надо, Анчелоти!!
naverland
Ну 1 и 2 мяч то никто бы такие мячи не взял бы. А вот 3 да Кепа должны был играть на выходе. А защита у Реала давно дырявая. Как Рамос ушёл то все нет защитника нормального.
SemenChu
А-ха-ха, три голи головою, при тому один з них - від півтораметрового Грізмана) Де був захист Реала, де був Кепа, бамбук курили? 
⬆️
Надавали по Кепке.