Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2023, 16:47
2188
22

Рух – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після невдалого старту в Лізі чемпіонів на гірників очікує непростий поєдинок у Львові

| Оновлено 25 вересня 2023, 16:47
2188
22
Рух – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

На стадіоні «Арена-Львів» у суботу 23 вересня відбудеться матч 8-го туру української Прем'єр-Ліги, в якому місцевий «Рух» прийматиме донецький «Шахтар». Львів'яни після 6 ігор мають 11 очок та перебувають на 5 місці у турнірній таблиці, а чинний чемпіон країни лідирує з 17 очками після 7 проведених матчів.

Рух

Львівський колектив, який минулого сезону насилу зберіг місце в елітному дивізіоні, розпочав новий чемпіонат із трьох перемог над «Зорею», «Ворсклою» та «Поліссям». Але потім у трьох наступних поєдинках були дві нічиї з «Колосом» та «Металістом 1925» і на додачу перша поразка в турнірі від його дебютанта черкаського «ЛНЗ». Тим самим було перервано безпрограшну серію львів'ян, яка з урахуванням закінчення попереднього чемпіонату налічувала 9 матчів.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Майбутній гра з «Шахтарем», якому «Рух» поступився лідерством, стане справжнім іспитом для підопічних Віталія Пономарьова. Адже основу команди складають зовсім молоді футболісти, і для них дуже важливо навчитися тримати удари. Якщо у зустрічі з гірниками вдасться показати хороший футбол і досягти позитивного результату, то у львів'ян явно підніметься настрій. При цьому вони знову увійдуть до групи лідерів. А ось у разі невдачі, команда може опуститися в середину турнірної таблиці, звідки, як відомо, вибиратися нагору набагато складніше, ніж скотитися ще нижче.

Сам наставник, до речі, перед грою із «Шахтарем» зазначив, що його тренерський штаб проаналізував помилки, допущені гравцями у Черкасах. Тому у майбутньому матчі з чемпіонами країни ставить перед командою найвищі цілі. Ось тільки досягати необхідного результату «Руху» доведеться без гравця основного складу Марко Сапуги, який у 6 попередніх матчах вже встиг отримати 4 попередження й не зможе допомогти партнерам через дискваліфікацію.

Шахтар

Гірники на старті нового сезону виграли в українській Прем'єр-Лізі п'ять матчів та двічі зіграли внічию. Тож на гру Ліги чемпіонів із «Порту» до Гамбурга вони, напевно, вирушали з думками, як мінімум, не програти і набрати свої перші очки в турнірі. Але два швидкі голи, пропущені через власні помилки, на самому початку матчу визначили його невдалий підсумковий результат.

Тепер треба знову думати про чемпіонат України, тим більше що переслідувачі «Шахтаря» не так далеко. І одним із них якраз є «Рух». До речі, для гірників зовсім непогано, що гра відбудеться на «Арені-Львів», де вони нерідко виступають у ролі господарів поля. За прикладами далеко ходити не треба – у попередньому 7-му турі «Шахтар» саме на цьому стадіоні приймав київську «Оболонь» і здобув перемогу з рахунком 1:0.

А ось що по-справжньому має турбувати наставника чемпіонів Патріка ван Леувена, то це велика кількість травм футболістів на початку сезону. Надовго випали з ладу Валерій Бондар та Лассіна Траоре, пропустив кілька матчів Микола Матвієнко, поки ніяк не можуть відновитися Мар'ян Швед та Іван Петряк. А у матчі з «Порту», схоже, що отримав пошкодження ще й ізраїльський захисник Став Лемкін, який дебютував у команді зовсім нещодавно. До цього списку можна додати і Артема Бондаренка, але вже з іншої причини. Він вже двічі вилучався з поля і був змушений пропустити кілька матчів чемпіонату країни.

І все ж гірників, як і в минулі роки, виручає велика лава запасних. Незважаючи на численні втрати, вибір якісних виконавців на кожну позицію є. Тим більше, що зараз за нового наставника тільки формується справжній основний склад. А новачки клубу, які приєдналися до команди цього літа, горять бажанням проявити себе та довести, що при їх виборі «Шахтар» не помилився.

Статистика матчів

У чемпіонатах України суперники провели 5 матчів, чотири з яких виграв «Шахтар» і в одному було зафіксовано нічию. Різниця м'ячів 8-1. У попередньому сезоні у першому колі на стадіоні «Україна» у Львові перемогли гірники 1:0. Гол забив Конопля. А у другому колі на «Арені-Львів», де, до речі, приймав «Шахтар», номінальні господарі виграли 2:0. Тут відзначилися Матвієнко та Криськів.

Орієнтовні склади:

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон, Руніч, Квасниця, Таллес, Соломон, Климчук

«Шахтар»: Різник, Конопля, Чигринський, Ракіцький, Азаров, Степаненко, Назарина, Криськів, Судаков, Зубков, Келсі

Прогноз на протистояння:

Складною буде гра для обох команд. Але «Шахтар» все ж таки досвідченіший, та й, як було зазначено раніше, Патріку ван Леувену є ким підсилювати ту чи іншу позицію. Тому поставимо на перемогу гостей із рахунком 2:1.

23 вересня, субота

«Рух» – «Шахтар»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 19.00
ТБ-трансляція на телеканалах Суспільне и Спорт-1
РУХ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
ну по классу какой то большой разницы реально нету между командами на данный момент, у Руха возможно даже немного преимущество ввиду домашнего поля и психологического состояния Шахтера после безвольного поражения в ЛЧ
Так что удачи Рух, Киев с вами !!!
FunnyCat_____
Удачи Руху !!!
Умник
Опять рисуют 2 опорника.
Интересный этот Патрик ле вуен
avk2307
Єдине що мене насторожує. В минулому сезоні Рух відверто злив обидві гри. Першу в більшості без моментів, а другу в рівних складах без карток навіть
Alexx
Игра равных команд .Если не будет всяких подлостей вроде того как матвиенко бил по пустым воротам вереса то должна по идее быть ничья 
avk2307
Да шахтар то в принципі на другому місті вже.Я думаю там і залишиться...
Fitness.sports
Leal: Почему-то кажется, что это будут решающие три очка для выхода из группы. Думаю, что "Антверпен" не сможет выиграть у "Шахтера" два раза. Украинцы играли сегодня плохо, но надеюсь, что они смогут доставить проблемы нашим соперникам по группе.
Crisvaldo: Степаненко – достойный капитан своей команды. Перед матчем наговорил глупостей. Во время матча ошибался как в центре поля, так в обороне. А в первом тайме арбитр обязан был удалять украинца. В итоге Степаненко решили заменить, а «Шахтер» проиграл хоть и не разгромно, но совершенно не имея никакой возможности спасти матч. Что скажет Степаненко после этого позорного поражения?
Jail: "Шахтер" и "Антверпен" - это команды уровня Лиги конференций. Украинцы и бельгийцы просто занимают чье-то место в групповом этапе Лиги чемпионов.
Vaconselos: «Шахтер» вообще попал в групповой этап Лиги чемпионов только благодаря прошлым заслугам. Я уверен, что такая слабая команда не смогла бы пройти квалификацию.
Delcio: «Порту» забил 3 гола, а мог бы забить 10, если бы захотел. Во втором тайме мы перестали играть. Судя по словам Консейсау, он сочувствует украинцам. Но «Шахтер» вообще не готов играть на таком уровне, они совершали ужасные ошибки в обороне. Не мы виноваты в том, что украинцы оказались в такой ситуации.
Summertime
Сегодня в АПЛ тур гостей.  Минай сорвался...) 
Но тут точно игры не будет, а будет сплошная свалка как в регби.Так что лучше я посмотрю ЧМ по регби Англия - Чили.   Уж там точно не будет 0:0.     Но там таймы короче, так что на свисток и сюда мабуть заскочу.
Pavel_i_CO
Львівське дербі. Але одні справжні львів'яни, а інші сєпари-біженці. 
Злий Глобинець
Буде нелегко, Рух команда молода і амбітна. Але чемпіон зобов'язаний перемагати. Бо якщо не Шахтар найсильніший клуб України, то хто?