Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 23 вересня 2023, 04:55
2470
0

Чехія – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору

Обидві команди вже не претендують на вихід із групи, але ця гра має для них важливе значення

| Оновлено 23 вересня 2023, 04:55
2470
0
Чехія – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору
CEV

У шостому турі відбору на Олімпіаду 2024 року у групі А зустрінуться збірні Чехії та України. Команди вже ніяк не зможуть потрапити до дуету найкращих і відібратися таким чином на Ігри в Парижі. Але майбутня зустріч для них дуже важлива, оскільки ці збірні мають свої стосунки одна з одною.

Чехія

Чеська збірна хоч і не була явним фаворитом групи А, але перед початком турніру її теж називали серед можливих команд, які здатні поборотися за одне з двох перших місць. Адже останнім часом волейболістки Чехії зробили великий прогрес та високо піднялися у рейтингу. Так, у Європі вони вже на 8-му місці, а в рейтингу Міжнародної федерації волейболу (FIVB) розташувалися на 16 позиції.

Однак олімпійський відбір у чеської команди не вийшов таким, яким вона собі його уявляла б. І це незважаючи на те, що вже у першому матчі Чехія у завзятій боротьбі перемогла збірну Домініканської Республіки 3:2. А ось далі були три поразки поспіль (від Нідерландів 0:3, Китаю 0:3 і Сербії 1:3), які практично перекреслили всі надії на олімпійську путівку. Слабкою втіхою стала перемога над Мексикою 3:1, адже тепер навіть теоретично чешки вже ніяк не потраплять до двох найкращих команд групи.

Додамо, що рік тому збірна Чехії вийшла у фінал Золотої Євроліги, де у вирішальному матчі поступилася Франції 0:3. Нинішнього року у тому ж турнірі дійшла до півфіналу. А на чемпіонаті Європи, що нещодавно завершився, чеські волейболістки пробилися до чвертьфіналу, програвши на цій стадії Сербії 1:3.

Україна

Лише у п'ятому турі відбору підопічні Івана Пєткова зуміли виграти свою першу партію на турнірі. Та й те, зробили вони це у матчі з Канадою з таким нервуванням, що українські вболівальники, які стежили за грою наживо, цілком могли заробити інфаркт. Уявіть собі, вести 19:10 та 20:12, а потім дозволити суперницям зрівняти рахунок 22:22. Добре, що наприкінці сета вирвали перемогу 25:23. Але це забрало так багато сил та емоцій, що дві наступні партії українки програли просто з розгромними результатами 12:25 та 11:25.

Те, що нинішній турнір для України буде важким, усі представляли із самого початку. Але, чесно кажучи, була надія на те, що наші волейболістки хоча би гідно виглядатимуть на тлі фаворитів. На жаль, усі п'ять матчів показали велику різницю між українською збірною та рештою команд групи, з якими вона вже зустрічалася. Звичайно ж, добре, що набралися досвіду, проте вболівальники поки що так і не побачили у команди справжнього характеру та волі до перемоги.

І ще. Наставник української збірної Іван Пєтков каже, що очікує гарних результатів від своїх підопічних вже наступного року чи за два роки. Дуже хотілося б у це вірити. Але поки що особливих передумов до цього на олімпійському відборі ми так і не побачили. Можливо, після двох матчів, що залишилися з Чехією і Мексикою, така думка зміниться на краще? Чекати лишилося недовго.

Статистика матчів

Чехія та Україна останнім часом зустрічалися досить часто і з перемінним успіхом. Так, у 2019 році обидві команди опинилися в одній групі Золотої Євроліги. У Брно перемогли чеські волейболістки 3:1, а у Запоріжжі українки взяли реванш 3:0. Тоді з групи вийшла лише Чехія, яка й стала переможцем турніру. А цього року шляхи збірних перетиналися одразу у двох турнірах. У півфіналі Золотої Євроліги Україна двічі обіграла Чехію 3:0 та 3:1 (вона потім стала переможцем), а в 1/8 фіналу чемпіонату Європи вже чеська команда виявилася сильнішою, перемігши українок 3:2.

Прогноз на протистояння

Вперше на цьому турнірі суперником збірної України буде команда, шанси якої на успіх приблизно рівні з нашою. Тому можемо припустити, що українські волейболістки поборються за перемогу. Ставимо на успіх нашої збірної з рахунком 3:1.

23 вересня, субота

Чехія – Україна
Нінбо (Китай). 05:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
ЧЕХІЯ УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:3

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 9
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.