Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 22 вересня 2023, 12:17
10436
43

Утримали нічию. Зоря та Гент поділили очки у Любліні

Команди обмінялися голами у другому таймі

| Оновлено 22 вересня 2023, 12:17
10436
43
Утримали нічию. Зоря та Гент поділили очки у Любліні
Getty Images/Global Images Ukraine

Луганська «Зоря» є одним з двох колективів, які представлятимуть нашу країну цієї осені на євроарені. Мабуть, луганська команда десь навіть раділа, коли згадувала, як поступилася в боротьбі за друге місце в минулому розіграшу УПЛ «Дніпру-1», інакше, цілком можливо, на цей час вже повторила б шлях дніпрян і, як люблять говорити наші тренери-невдахи, зосередилася б на чемпіонаті. А так підопічним Кривенцова (а раніше – Лалатовича, а ще раніше – ван Леувена) третє місце гарантувало участь в групі якогось єврокубку. Ось така парадоксальна у нас система відбору.

«Якимось» єврокубком стала Ліга конференцій, з Ліги Європи «Зоря» вилетіла. В ЛК стартувати довелося проти фаворита групи – бельгійського «Гента».

Не міг допомогти партнерам через пошкодження центрбек Арсеній Батагов, його підміняв Антон Боль. Сайт УЄФА малював нам схему 4-4-2 з Герреро на вістрі та Нагнойним у відтяжці, але виникала підозра, що «Зоря» гратиме у три центральні захисники з Кірюханцевим та Вантухом у ролі латералів, центром поля Мишньов-Яцик, інсайдами Нагнойним та Антюхом і Герреро в ролі єдиного форварда.

Getty Images/Global Images Ukraine

Стартові хвилини показали досить прогнозовану тактику – «Гент» володів м'ячем, «Зоря» відбивалася і сподівалася на лонгболи з стандартами. Такі дії призвели тільки до невеличкої гостроти для бельгійців, але Тіссудалі спершу точно не зумів пробити після сольного проходу, а за мить ще набагато невлучніше пробивав з дальньої відстані.

«Зоря» сподівалася на Герреро, але в тих моментах, коли треба було притримати м'яч, обіграти когось чи віддати, він справлявся, а у верховій боротьбі панамець був абсолютно нейтралізований, він досить рідко навіть боровся за закидання.

Монотонний ритм гри він все ж освіжив. Герреро відгукнувся на закидання, вибіг на ворота, вклав захисника, але не зумів переграти воротаря. Щоправда, в момент передачі форвард все одно був у очевидному офсайді, але осад залишився, такі моменти треба реалізовувати.

Звертала на себе увагу незіграність луганських футболістів, складалося враження, що вони вперше грають між собою, внаслідок чого часто були паси у зони, куди партнер навіть не збирався бігти. Або навпаки – неакуратність при виходах в атаку, коли пробувалося грати в швидкий короткий пас, але часто такі паси йшли в боротьбу. Один з них був перехоплений ближче до кінця тайму, внаслідок чого Турбаєвський був змушений тягнутися в струну і витягувати м'яч з лівого від себе кута після удару метрів з 20 від Брауна.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра була настільки монотонною, що навіть арбітр не додав ні секунди. Герреро заліз перед самим свистком в ще один офсайд, але тут було все цікавіше – після дальнього удару Антюха м'яч влучив у ногу захисника, виникла «свічка» над штрафним і Герреро бісіклетою бив, але куди йому до Кобіна – вийшло повз ліву штангу, та й офсайд.

Після перерви гра пожвавилася, стало цікавіше дивитися. Наприклад, «Зоря» вперше пробила у площину – Нагнойний здалеку несильно пробив у руки воротарю. Бельгійці моментально відповіли зусиллями Кейперса та Геркенса – перший пробивав, Турбаєвський відбив і Геркенс на добиванні з відскоком не влучив у порожній кут.

Мав ще момент Герреро, але нічого не вийшло. А далі «Зоря» пропустила. Все просто – Юльсагер прострілив справа, Кейперс замкнув.

Здалося, що це вже все, але дуже швидко вдалося відігратися. Гол вийшов схожим, теж простріл справа (Кірюханцев) і точний удар в кут від Герреро.

Звісно, «Гент» захотів відігратися, в його плани не входила втрата очок. Проте з поля пішов Браун, який буквально тероризував Кірюханцева. Кривенцов вирішив посилити «Зорю» трьома замінами, на поле вийшли Волошин, Мічін та Венделл. І відразу ж мали пропустити луганські футболісти, але Турбаєвський, який проводжав вже м'яч поглядом, побачив, як той після дальнього удару Кейперса влучає в стійку і вилітає за межі поля.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після забитого голу на 71 хвилині «Зоря» грала відверто на виніс і практично не переходила на чужу половину. Міг відзначатися ще невгамовний Кейперс, Фофана, який замінив Брауна, бив під поперечину на останній хвилині доданого часу, давши можливість Турбаєвському зробити красивий сейв, але рахунок все ж не змінився, центрбеки справлялися з усіма навісами та прострілами.

Дещо сенсаційні 1:1 дали можливість заробити бали і «Зорі» в турнірну таблицю, й Україні в таблицю коефіцієнтів. І, звісно, Валерій Кривенцов заробив собі плюсик до тренерської репутації.

В наступному турі «Зоря» полетить в Ісландію до «Брейдабліка», а «Гент» прийматиме «Маккабі».

Ліга конференцій. Група В. 1-й тур.

«Зоря» – «Гент» – 1:1

Герреро (71) – Кейперс (67)

Кирюханцев (86) – де Сарт (57)

«Зоря»: Турбаєвський, Снурніцин, Жордан, Боль, Кирюханцев, Вантух, Яцик, Антюх (Волошин, 77), Мишньов (Мічин, 77), Нагнойний (Венделл, 77), Герреро

«Гент»: Руф, Торунаріга, Ватанабе, Кандусс, Фадіга (Фофана, 61), Браун (Самуаз, 77), Кумс, де Сарт (Гандельман, 61), Геркенс (Юльсагер, 61), Тіссудалі, Кейперс

Арбітр: Даніеле Кіффі (Італія)

Стадіон «Люблін» (Люблін, Польща)

ЗОРЯ – ГЕНТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
67’
ГОЛ ! М'яч забив Уго Кейперс (Гент).
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Рейский
мужики) прилично, хороший результат
Sunrise
Пойдёт! Что-то я большего от Гента ожидал. Заря же сыграла как и предполагалось, удалось относительно дисциплинировано, а главное цепко в центре поля встречать.Но вот замены это всё не усилили, а ослабили, пропала цепкость и как следствие пришлось 15 минут в конце на нервах смотреть игру на отбой.А так, спасибо команде! Приятная ничья на старте. 
Viktor Shuper
до матчу не давав жодних шансів нашим. дуже радий що помилився. враховуючи обставини, результат дуже хороший
Віктор Коробка
Дякуємо! Гра, за яку не соромно!
Roman serhi
Гол отличный! Чего никто не отметил комбинацию?!!
roman75zpr
Очень пристойно! Спасибо Зоря, и вратарю особенно
turist86
Зоря добре відіграла у захисті, десь до 80-ї хвилини Гент створив лише один момент. Кривенцов провів хорошу роботу. Ну і букмекери дали маху з коефіцієнтами
olex.mykhailov
Мої вітання Зорі! І ніяких там виправдань на рахунок дороги і всякого там бла-бла-бла!Вийшли та зробили результат
Vitason
Хороший результат,тем более мы играли против лидера группы,по всем раскладам, можно биться за второе место! А вот Шахтер был вчера никакой, без шансов,жаль,так хотелось чтобы хоть ничьей порадовали как сегодня Зоря
MrStepanovM .
знімаю капелюха!
Alexx
Почему то было предубеждение что заря нихто по сравнннию с гентом .На самом деле выглядели не идеально но при таких скоростях медленных очень неплохо .То что выше шахтера заря по организации игры это без сомнений
Микола Унгурян
Зоря довела хто мужики, а хто "звьозди"
Основна надія на здобуття балів в рейтингу УЄФА, ШД, як би вболівальникам не хотілось, але навряд чи зможе суттєво допомогти (хоча, побачимо в наступному турі - чи зможуть обіграти Антверпен).
Щодо ДК - то не варто зловтішатись, все-таки на міжнародній арені всі клуби грають за нашу країну
Умник
Почти я угадал. Молодцы
u6464u
Чісто на самовіддачі кожного гравця Зоря заслужила пристойний результат, радує що не загубились молоді київські вихованці Яцик з Болем  
Андрей Залищук
правда в таблиці УЄФА ми уже на 18 місці, а там греки в спину дихають, тяжко буде з такими темпами втриматися в топ-20, звіздец, а недавно були в топ-10 роками бились за 6 місце, щоб представляти в ЛЧ три команди, так і не вийшло...чи повернемо ми ту колишню силу нашого футболу???
Vladimir Shevchenko
Норм
😼
Багато хто тут не вірив в те, що команда здатна здобути результат.
Можуть, якщо захочуть. Нічию від Зорі можна порівняти з перемогою, бо команда не опустила голови і досягла результату. Браво мужики.
Болела
Ого. Неочікувано. Красави!
odiniznashih
При ван Леувене забивали  много, потому что почти каждая атака завершалась ударом. А сейчас передеиживают и часто отдают лишние передачи и почти нет ударов издалека