Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 вересня 2023, 21:25
1967
5

Олександрія – Чорноморець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Одесити знову піднялися до трійки лідерів і, напевно, постараються закріпитися в ній

| Оновлено 22 вересня 2023, 21:25
1967
5
Олександрія – Чорноморець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У 8-му турі української Прем'єр-Ліги «Олександрія» прийматиме «Чорноморець». Господарі поля не зовсім вдало розпочали новий чемпіонат, займаючи поки що незвично для себе низьке 10 місце. А ось підопічні Романа Григорчука, навпаки, перед цим туром перебувають на 3 місці. На початку цього чемпіонату вони вже були у трійці лідерів і ось зараз знову піднялися так високо у турнірній таблиці.

Олександрія

Якщо минулого сезону «Олександрія» вважалася наймиролюбнішою командою і часто грала внічию, то зараз після семи турів у підопічних Руслана Ротаня лише 2 нічийні результати, стільки ж перемог і вже 3 поразки. До речі, за весь попередній чемпіонат олександрійці програли лише 6 разів, тобто зараз вони наполовину «виконали» свою торішню норму.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Почавши нинішній турнір із двох перемог з однаковим рахунком 1:0, «Олександрія» ось вже п'ять турів поспіль не може виграти у суперників. Команда дуже мало забиває у ворота суперників (всього 4 голи за 7 турів). І за цим показником вона ділить останнє місце із «Оболонню». А щодо оборони, то олександрійці пропустили 7 м'ячів (в середньому по одному за гру).

Слід зазначити, що наприкінці серпня з різних причин клуб залишили одразу 5 футболістів – Владислав Бабогло, Іван Калюжний, Олександр Мельник, Іван Матюшенко та Богдан Кобзар. А у вересні «Олександрія» підписала трьох новачків. Це 21-річний півзахисник Артем Кулаковський, якого було взято в оренду у полтавської «Ворскли». 32-річний захисник Антон Кравченко, який виступав у кількох українських клубах, а також у Туреччині та Угорщині. І 20-річний бразильський півзахисник Хуан Безерра. Кулаковський вже встиг дебютувати у своїй новій команді у 7-му турі, провівши повністю другий тайм із «Мінаєм» і навіть забив гол із пенальті. З двома іншими новобранцями «Олександрії», цілком можливо, вболівальники познайомляться в майбутньому матчі.

Чорноморець

Декілька останніх років ми звикли бачити одеську команду якщо не в самому кінці турнірної таблиці, то, як мінімум, ближче до середини. Але нинішнього сезону, схоже, підопічні Романа Григорчука вирішили нагадати, що «Чорноморець» недарма довгі роки вважався одним із провідних клубів у вітчизняному футболі. Після перемоги у попередньому турі над «Поліссям» 1:0, одесити знову опинилися у трійці лідерів, де вони вже перебували на старті чемпіонату. Цікаво, що саме ці два клуби, плюс київське «Динамо», поки що жодного разу не грали внічию. У одеситів, наприклад, 4 перемоги та 3 поразки.

«Чорноморець» поки не має явного бомбардира, яким, приміром, минулого сезону був Данило Алефіренко. На сьогодні Самсон Ієде та Олександр Васильєв забили по 2 м'ячі. Решту голів провели різні футболісти. Натомість із 7 проведених матчів одесити вражали ворота суперників у 6. І лише голкіпера «Колоса» їм не вдалося засмутити.

А ще у поєдинку з «Олександрією» не зможе допомогти своїм партнерам словенський півзахисник Йон Шпорн. У минулих іграх він вже заробив 4 попередження і тепер буде змушений пропустити зустріч через дискваліфікацію.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники провели один з одним 19 матчів. «Чорноморець» вигравав 7 разів, «Олександрія» – 5, і ще 7 поєдинків завершилися внічию. Різниця м'ячів 26-22 на користь одеситів. Минулого чемпіонату у першому колі команди грали в Ковалівці, де господарями поля вважався «Чорноморець». Але перемогли гості 2:1. Голи у них забили Мірошниченко та Ковалець, а у моряків відзначився Брагару. У другому колі в Олександрії було зафіксовано нічию 1:1. Тут у господарів відзначився Калітвінцев, а у гостей Алефіренко.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Шевченко, Копина, Савченко, Білошевський, Ернандес, Сігєєв, Ковалець, Калітвінцев, Кулаковський, Шулянський, Кулаков

«Чорноморець»: Варакута, Брагару, Єрмаков, Гучек, Путря, Васильєв, Кузик, Авагімян, Бойчук, Ієде, Штогрін

Прогноз на протистояння:

Обом командам є що доводити і вони, звичайно, прагнутимуть поповнити свій очковий багаж. Боротьба має бути наполегливою і, припустимо, що вона завершиться внічию 1:1.

22 вересня, п'ятниця

«Олександрія» – «Чорноморець»
Олександрія. Стадіон КСК «Ніка». 19.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ОЛЕКСАНДРІЯ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 57
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Вест Хем готовий запропонувати дуже хороший контракт Паулу Фонсеці
Футбол | 02 травня 2024, 15:11 0
Вест Хем готовий запропонувати дуже хороший контракт Паулу Фонсеці

Екс-коуч «Шахтаря» затребуваний на Туманному Альбіоні

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Іхто скаже що Чорноморець випадково в верній частині турнірної таблиці?
avk2307
Чорноморець в порядку.Навіть при тому що арбітри явно не помічають порушень у Олександрії вже 0-2 і заслуговують моряки...
alex belogubko
Штогрина на лавку выпускай Зигги
alex belogubko
ЧО только победа
Summertime
Будут плохо играть - уйду на  регби Аргентина – Самоа – 18.45 ЧМ!