Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 вересня 2023, 11:45
1384
5

Ярослав ХОМА: «У першому таймі у ворота Шахтаря залітало все»

Колишній гравець збірної України – про старт «гірників» у Лізі чемпіонів

| Оновлено 20 вересня 2023, 11:45
1384
5
Ярослав ХОМА: «У першому таймі у ворота Шахтаря залітало все»

В німецькому Гамбурзі донецький «Шахтар» на старті групового раунду Ліги чемпіонів поступився «Порту» з Португалії 1:3.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України і «Шахтаря» Ярослав Хома поділився враженнями від вчорашнього протистояння:

- Футболісти «Порту» вийшли на поєдинок в Гамбурзі дуже мотивовані, ніби «Шахтар» – це топ-команда. І не повторили помилку «Лейпцига», який минулого сезону в стартовому матчі явно недооцінив «гірників» і поплатився. Заради справедливості слід сказати, що тоді й фарт був явно на боці «Шахтаря», як, до речі, й в наступних поєдинках Ліги чемпіонів. Про вчорашній матч цього не скажеш, в першому таймі все, що летіло в площину воріт номінальних господарів – залітало.

- Перед поєдинком більшість експертів у своїх коментарях зазначали, що «гірникам» не треба вигадувати велосипед, а зосередитися, передусім, на надійності тилу.
- Цього не сталося. Дії донеччан в дебюті були розбалансованими, що й призвело до двох швидко пропущених голів. Явно випадав фланговий захисник, дебютант Міроші, в центрі оборони відчувалася відсутність травмованих Матвієнка та Бондаря, хоча, коли вони в строю, то також не безгрішні.

- А коли після зразково проведеної контратаки Келсі зрівняв рахунок, не з'явилося відчуття, що найгірше для «гірників» позаду?
- Ні, бо це був лише епізод з щасливим кінцем, а гра була повністю під контролем «Порту». Донеччани дуже важко виходили з-під пресингу, мабуть, давалося взнаки, що вони перебувають не в кращих фізичних кондиціях. А те, що «гірникам» бракує майстерності, яскраво засвідчив другий пропущений гол, коли запанікував Сікан. Навіть не віриться, що на такому рівні можна допускати такі дитячі помилки. Фактично гру було зроблено в першому таймі. Португальський клуб скинув оберти, вирішивши не доводити справу до розгрому.

На мій погляд, тим виконавцям, які зараз є в «Шахтарі», не до снаги скласти конкуренцію фаворитам групи – «Барселоні» та «Порту».

- Що далі?
- У кращому випадку можна розраховувати на продовження виступу в Лізі Європи. Тільки для цього доведеться докласти максимум зусиль, бо бельгійський «Антверпен» для нинішнього «Шахтаря» суперник дуже серйозний.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Так сами привозили голы, оборона дырявая понабрали лемкиных, рахитских и азаровых
Перець
Це Дзідзьо коментує по ділу 
BEAN
В другому таймі нічого не залітало, бо Порту збавив швидкість і просто став грати по рахунку... А в першому там ще Різник здійснив кілька сейвів взагалі-то... Так що хай Хома передивиться матч