Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 19 вересня 2023, 19:19
7114
1

Гол Циганкова, асист Довбика та повернення Миколенка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 19 вересня 2023, 19:19
7114
1
Гол Циганкова, асист Довбика та повернення Миколенка
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Нефартовий Маліновський

«Дженоа» відібрав вдома очки у чинного чемпіона Італії «Наполі» – 2:2.

Після години гри «грифони» вигравали 2:0, але в останні 15 хвилин втратили перемогу.

Руслан Маліновський розпочав матч на лаві запасних. Український півзахисник вийшов на поле на 75-й хвилині гри, але не допоміг своїй команді утримати перемогу. Якраз у цей відрізок часу «Наполі» двічі забив та зрівняв рахунок у грі. Жодної вини Маліновського у пропущених голах немає – гості спіймали кураж в ці хвилини.

Наприкінці гри український легіонер взяв участь в атаці, яка могла принести «Дженоа» перемогу. Загалом, нічим особливим Руслан на полі не відзначився. Повинен був заспокоїти гру та додати впевненості, однак цього не сталося.

«Дженоа» має у своєму активі чотири залікових пункти та 13-те місце в турнірній таблиці.

Забарний проти Мудрика

«Борнмут» вдома поділив очки з «Челсі» – 0:0.

Михайло Мудрик вперше у сезоні вийшов у основному складі «синіх». Гравець збірної України провів на полі 62 хвилини. Вже на перших хвилинах зустрічі колишній лідер «Шахтаря» міг записати на свій рахунок асист. Михайло обіграв двох захисників суперника у штрафному майданчику, але Конор Галлахер не зміг забити у дотик. Потім ефективно зіграв у стінку із Ніколасом Джексоном – удар сенегальця взяла на себе стійка. Розкішною передачею знайшов у штрафному майданчику суперника того ж Галлахера, але англієць не забив із дуже зручної позиції.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик і Ілля Забарний

Ілля Забарний провів весь матч у складі «Борнмута». «Челсі» мав достатньо моментів біля воріт господарів. Забарний провів непоганий матч, але не завжди справлявся зі своїм візаві – Ніколасом Джексоном. Український захисник мав проблеми з габаритним форвардом «Челсі». У двох випадках Джексон з-під Забарного створював гольові моменти, але гостям не пощастило із реалізацією.

«Борнмут» із трьома очками посідає 15-те місце в АПЛ. «Челсі» має на два пункти більше та знаходиться на 14-й позиції.

Зінченко проти Миколенка

«Арсенал» в гостях мінімально здолав «Евертон» – 1:0.

Долю поєдинку вирішив гол в середині другого тайму Леандро Троссара.

Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі «Арсенала». Українець відіграв 80 хвилин. У захисті Олександр не мав багато роботи. Зінченко більше допомагав у позиційній атаці розігрувати м'яч своїй команді. Він взяв участь у гольовій атаці. Під кінець матчу вже виглядав втомленим. Для більшої надійності у захисті Мікель Артета його замінив.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко і Віталий Миколенко

Віталій Миколенко вперше зіграв у стартовому складі «Евертона» в цьому сезоні. Схоже, що наставнику «Евертона» Шону Дайчу сподобалася гра Віталія проти Букайо Сака у матчі збірних, тому він вирішив продовжити протистояння на клубному рівні. Миколенко цього разу також справився із зірковим візаві. Грубих помилок від колишнього захисника «Динамо» не було.

В середині першого тайму Віталій втратив лінію захисту, чим скористався Мартінеллі, але українця виручив VAR, який зафіксував тоненький офсайд. Наприкінці матчу у підкаті перервав небезпечну контратаку «Арсенала», перебуваючи на позиції останнього захисника перед власними воротами. А потім у відчайдушному підкаті врятував свою команду, коли Фабіу Вієйра вже розстрілював ворота Джордана Пікфорда.

У турнірній таблиці АПЛ «Арсенал» на четвертому місці. «Каноніри» відстають від лідера «МС» на два очки. «Евертон» знаходиться у зоні вильоту з одним пунктом.

Результативні дії Циганкова та Довбика

«Жирона» в гостях не мала жодних проблем із «Гранадою» – 4:2.

Доля поєдинку вирішилася ще у першому таймі, коли каталонці забили три голи у ворота суперників. Після перерви гості збавили оберти та дали можливість «Гранаді» зберегти обличчя перед власними вболівальниками.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі «Жирони» та був замінений на 68-й хвилині зустрічі. Циганков вже третій матч поспіль виходить на позиції правого півзахисника, а не грає в центрі поля.

Господарі не встигали за індивідуальними діями українця. Циганков відкрив рахунок у матчі. Віктор забив гол у стилі виступів за «Динамо». Змістився із флангу в центр та обвідним ударом у дальній кут не залишив шансів воротареві.

Під кінець першого тайму елегантно обігрався у стіночку перед штрафним майданчиком суперника, обіграв воротаря, але захисник «Гранади» врятував від четвертого пропущеного м'яча свою команду.

У другому матчі поспіль наставник «Жирони» Мічел замінює Циганкова у середині другого тайму. Раніше українець грав повні поєдинки, або покидав поле наприкінці гри. Конкуренція з боку Крістіана Португеса зростає.

Артем Довбик вперше вийшов у стартовому складі «Жирони». Провів непоганий матч і відзначився гольовою дією – зробив асист.

На перших хвилинах Артем вийшов на ворота суперника з гострого кута, але пробив неточно. Потім під час стандарту змусив помилитися захисника «Гранади» Ігнасі Мікела, який пробив по власних воротах. Від автоголу господарів врятував воротар. Зробив асист у випадку із третім голом. Артем після стандарту головою скинув м'яч вздовж воріт. Давиду Сілві залишалося не промахнутися по порожніх воротах.

Загалом гра Довбика сподобалася. Український нападник був активним та відвертав увагу захисників суперника на себе, що дозволяло півзахисникам «Жирони» створювати моменти біля воріт господарів.

Після перемоги «Жирона» ділить другу-третю позиції з «Барселоною» та відстає від лідера «Реала» на два очки.

Соболь відновився від травми

«Страсбург» вдома зіграв унічию з «Монпельє» – 2:2. Едуард Соболь відновився після травми, але провів весь матч у запасі.

«Реал» переміг вдома «Реал Сосьєдад» – 2:1. Андрій Лунін третій матч поспіль провів на лаві запасних.

«Емполі» в гостях розгромно поступився «Ромі» – 0:7. Віктор Коваленко провів весь матч на лаві запасних гостей.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
яка там конкуренція у Вітька? тренер замінив його, бо перемагаючи в 3 м'ячі, нема сенсу ризикувати важливими футболістами і тримати їх на полі. Вітя зараз в Жироні взагалі поза конкуренцією