Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 вересня 2023, 11:35
888
1

ШЕВЧУК: «З Порту у Шахтаря буде вже не такий матч, як з Оболонню»

Екс-гравець «гірників» поділився очікуваннями від старту команди в Лізі чемпіонів

| Оновлено 19 вересня 2023, 11:35
888
1
ШЕВЧУК: «З Порту у Шахтаря буде вже не такий матч, як з Оболонню»
ТК Футбол 1/2/3. В'ячеслав Шевчук

В розмові з кореспондентом Sport.ua екс-гравець донецького «Шахтаря» та збірної України В’ячеслав Шевчук поділився власними очікуваннями від майбутнього старту «гірників» в Лізі чемпіонів нового сезону, який стартує для українського клубу матчем проти португальського «Порту».

– В’ячеславе, як би ви оцінили фізичний стан «гірників» перед матчем з «Порту»? Чи готові донеччани до старту Ліги чемпіонів?

– Гравці повернулись зі збірної, провели важкий матч проти «Оболоні». Це був суперник, який вміє проявляти характер. Але вважаю, що з «Порту» гра набуде іншого малюнку. Це буде гарний досвід для Патріка ван Леувена. Він впевнений в своїх гравцях і я вірю, що «Шахтар» здобуде гарний результат в матчі проти португальців. Отже, на мій погляд, «гірники» готові до старту Ліги чемпіонів.

– Як може вплинути на команду відсутність Дмитра Чигринського, Валерія Бондаря та Миколи Матвієнка?

– Безперечно, це важливі гравці. В Бондаря важка травма, це якісний захисник, сподіваюсь, після відновлення він повернеться сильнішим. Що стосується Матвієнка, то він молодий, але вже досить досвідчений гравець, багато матчів проводить і за «гірників», і за збірну. Нажаль, трапляються травми. З Чигринським ми ще разом грали, досвідчений гравець, який знає, що треба робити на полі та за його межами. Але «Шахтар» – це топ-клуб і в його складі є гарні виконавці, які зможуть себе проявити і замінити травмованих.

– Молоді гравці «Шахтаря» впораються з рівнем такого турніру?

- Так, в команді багато молоді. Але в країні така ситуація, що, на жаль, ми не можемо запрошувати топ-гравців. Зараз час проявляти себе молодим виконавцям і «Шахтар» дає молоді цей шанс. Зараз потрібна продуктивна робота академії. Молоді потрібен час, молодий гравець не одразу показує свій рівень, це займає певний час. Тому треба набратись терпіння і довіряти цим хлопцям.

– У «Шахтаря» важка группа, в суперниках «Барселона», «Порту», «Антверпен». Які перспективи в «гірників» в цьому євросезоні?

– «Барселона» – це світовий гранд. Зіграти на «Камп Ноу» буде для наших гравців чудовим досвідом. «Шахтар» в своїй історії вже обігрував каталонців. Всі матчі між командами були дуже завзяті, з постійною боротьбою і жагою до перемоги. В команд вже є історія поєдинків і «Шахтар» продовжить її. Це нова історія і склади майже повністю змінились з того часу. Я впевнений в тому, що команди покажуть цікавий футбол впродовж усього турніру, – сказав Шевчук.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рангнік відмовився очолювати Баварію
Футбол | 02 травня 2024, 12:17 0
Рангнік відмовився очолювати Баварію

Німецький спеціаліст продовжить працювати у збірній Австрії

В Іспанії розповіли, чи зможе Куртуа зіграти у ключових матчах сезону
Футбол | 02 травня 2024, 11:53 1
В Іспанії розповіли, чи зможе Куртуа зіграти у ключових матчах сезону

Бельгійський воротар перебуває у чудовій формі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitalik_Medvid
Неймовірна аналітика