Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2023, 15:42
3400
2

Спортдиректор Руха: «Рішення ФІФА – це зневага до українського футболу»

Володимир Лапіцький відреагував на трансферний бан для львівського клубу

| Оновлено 18 вересня 2023, 15:42
3400
2
Спортдиректор Руха: «Рішення ФІФА – це зневага до українського футболу»
ФК Рух. Володимир Лапіцький

Спортивний директор львівського «Руха» Володимир Лапіцький відреагував на сенсаційне рішення ФІФА накласти трансферний бан на клуб за невиплату зарплатні Лассані Файє, який розірвав контракт з клубом в односторонньому порядку:

«Рішення Палати вирішення спорів ФІФА вкотре продемонструвало зневажливе, зверхнє і несправедливе ставлення цієї організації до наших клубів, нашого футболу і країни загалом. Пригадайте історії з ексфутболістами «Шахтаря». А тепер уявіть собі: ми підписали з голландським футболістом Лассана Файє контракт 9 січня 2022 року, заплатили агентські його агенту, виплатили футболісту зарплату за січень в повному обсязі і футболіст полетів з командою на збори в Туреччину. Зі зборів команда повернулась 21 лютого 2022 року і розпочала підготовку до першого весняного матчу. І тут розпочинається війна. Футболіст Файє, як і всі інші іноземці, залишає клуб і Україну та повертається додому. Після цього він жодного дня не був в Україні, не зіграв за наш клуб жодної хвилини і подає позов до ПВС ФІФА з вимогою виплатити йому 316 тисяч євро.

Зрозуміло, що ми були шоковані такою зухвалістю і наші юристи включились у цей процес. Але яким було наше здивування, коли ми отримали Рішення ПВС ФІФА, в якому Палата визнала, що футболіст розірвав контракт з «Рухом» в односторонньому порядку, а наш клуб, натомість, зобовʼязала додатково заплатити футболісту 24 тис. євро. Тобто, футболіст не зіграв за клуб жодної хвилини, в односторонньому порядку розриває контракт, а орган футбольного правосуддя карає наш клуб і ще й накладає трансферний бан. Це виглядає якимось абсурдом. Але маємо таку ситуацію і будемо від цього відштовхуватись. Зрозуміло, що у нас не залишається іншого виходу, як оплатити футболісту кошти згідно Рішення ПВС ФІФА, щоб зняти з клубу заборону на трансфери. І ми це зробимо найближчим часом. А далі плануємо подати зустрічний позов до футболіста в ту ж Палату з вимогою покарати Файє за розрив контракту в односторонньому порядку. В нашому з футболістом контракті передбачена сума компенсації за розрив контракту в односторонньому порядку.

Ось така у нас водночас дивна і неприємна ситуація сталась з футболістом і з найвищим світовим футбольним органом. Сподіваємось, що тепер ПВС ФІФА не буде суперечити своєму ж попередньому Рішенню, в якому визнала, що футболіст розірвав контракт з нашим клубом в односторонньому порядку, і стане на бік клубу».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
trentreznor111
"Рух планує подати зустрічний позов до футболіста з вимогою покарати Фає за розрив контракту в односторонньому порядку". 
Так він цезробив у рамках Annexe 7 від ФІФА, що дозволяє іноземним гравцям призупиняти в односторонньому порядку чинні контракти з вітчизняними клубами. Так зробила купа гравців у Шахтарі, Динамо та ін. Чи ситуація в ФК "Рух" чимось відрізняється?
Фає лише мав попередити про своє рішення клуб письмово. Попередив? Ні? Ні слова про це не сказано і не написано. 
Vitaliksaj
Фифа надо было им выписать штраф в 10 раз бльше, а то думали что хитрожопые