Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2023, 18:17
7303
5

Рух отримав трансферний бан від ФІФА

У всьому винен колишній гравець клубу Лассана Файє

| Оновлено 18 вересня 2023, 18:17
7303
5
Рух отримав трансферний бан від ФІФА
ФК Рух. Лассана Файє

Львівський «Рух» отримав трансферний бан від ФІФА через свого колишнього футболіста Лассану Файє. Ексфутболіст «Руху» Лассана Файє приєднався до «жовто-чорних» у січні 2022 року. Втім на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він самовільно покинув розташування клубу, не зігравши за нього в офіційних матчах.

Згодом Файє розірвав контракт з «Рухом» в односторонньому порядку і звернувся у суд, де просив стягнути з клубу суму компенсації в розмірі 316 тисяч євро та 5% річних і задовольнити інші його вимоги.

Палата з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА винесла свій вердикт у цій справі. Зокрема, заяву Лассана Файє було частково задоволено, при цьому суму компенсації було зменшено приблизно у 13 разів – 24 тисяч євро та 5% річних на цю суму. Також на «Рух» наклали трансферний бан. У задоволенні усіх інших вимог Палата йому відмовила.

Зазначається, що клуб обов’язково виконає рішення та сплатить на користь Лассана Файє відповідну суму. Водночас у «Руху» залишається можливість стягнути з Лассана Файє договірну штрафну санкцію – 500 тисяч доларів США за розірвання трудового контракту з ФК «Рух» без поважної причини в односторонньому порядку.

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Руху потрібно негайно подавати позов і лупити з нього як мінімум 500 к  ,а той 1 млн.Щоб цьому покидьку  більше нічого не хотілося.
fly
Зі статті не зрозуміло. А за що взагалі він хотів отримати компенсацію?