Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2023, 02:41
4341
7

Домашня фортеця. Чорноморець в Одесі переграв Полісся

Команда Романа Григорчука забила красивий м'яч у першому таймі, після чого втримувала рахунок

| Оновлено 18 вересня 2023, 02:41
4341
7
Домашня фортеця. Чорноморець в Одесі переграв Полісся
ФК Чорноморець Одеса

Розіграш української Прем’єр-ліги поступово набирає обертів на тлі завершення вересневої міжнародної паузи, і до початку наступної в жовтні на нас очікуватиме чимало яскравих подій у національній першості. За календарем ми вже розпочали події сьомого туру, а отже й визначеності в турнірній таблиці стало набагато більше, аніж на початкових етапах змагань.

Зокрема, житомирське «Полісся» почало потрохи виправдовувати аванси, які отримувало перед початком дебютного для себе розіграшу на рівні «елітної» першості, та вже розташовувалось одразу за донецьким «Шахтарем» у чемпіонських перегонах. Десь неподалік перебував і одеський «Чорноморець», але непоганий старт команди Романа Григорчука перед майже двотижневою перервою змінився на дві поспіль поразки від «Ворскли» й «Вереса», тож «вовків» «моряки» приймали на власному полі вже в статусі до певної міри андердогів протистояння.

На правах господарів поля «моряки» прагнули агресивно розпочати протистояння з власних атак, але протидія з боку суперників цьому заважала. Тоді «Чорноморець» спробував реалізувати поодинокий стандарт біля чужих воріт, і на 13 хвилині ми побачили красень-постріл від Васильєва зі штрафного з правого флангу у воротарський кут над головою Бойка за дивовижною траєкторією. Поле в Одесі цього дня було трохи стомленим на вигляд, тож за таких умов доволі легко було втримувати здобути раніше перевагу.

Власне, цим команда Григорчука й займалась решту ігрового часу, подекуди виконуючи контрнаступальні дії за слушних нагод. А вони виникали не те щоб рідко, оскільки цей матч точно можна було додати до активу нападника Ієде, який повсякчас розбирався з тиском одразу кількох суперників проти себе, після чого неодмінно відбувалось загострення. У гостей подібного гравця й близько не було, адже Бені Макуана розпочинав гру з лави для запасних.

Але після перерви Калітвінцева вже нічого не стримувало від одразу потрійної заміни, бо гру треба було якось рятувати. Певна річ, що конголезець таки з’явився на футбольному полі й одразу це позначилось на якості гри «вовків» у атаці. Моменти в Будківського та Грицука не змусили на себе довго чекати, але це були лише поодинокі спалахи активності, як це вдалось з’ясувати незабаром.

Загалом, «Полісся» цього дня було дуже пасивним у плані створення гольових моментів або, із іншого боку, це «Чорноморець» так удало протидіяв своїм суперникам. Не було помітно й міфічної переваги житомирян у фізичних кондиціях, на яку кивали всі експерти перед початком протистояння. Лише на останніх хвилинах у підсумку Будківський отримав момент для фірмового удару головою, але резервний воротар одеситів Варакута потягнув складний м’яч під поперечиною. Може й не резервний він тепер, із огляду на першу перемогу в кар’єрі в складі «дорослої» команди.

Наступними вихідними одеський «Чорноморець» навідається до «Олександрії», а житомирське «Полісся» прийматиме закарпатський «Минай».

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Дада – 6,0, Авагімян – 6,0.

«Полісся» (заміни): Грицук – 6,5, Кушніренко – 6,0, Макуана – 6,5, Козак – 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Чорноморець» – «Полісся» - 1:0

Васильєв, 13

Бойчук, 66 – Шабанов, 39, Смоляков, 72, Бойко, 81, Грицук, 81, Танковський, 90+1

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Єрмаков, Гучек, Путря – Шпорн, Васильєв, Кузик (Авагімян, 74) – Бойчук (Дада, 73), Ієде, Штогрін.

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Кравченко – Танковський, Крушинський (Кушніренко, 46) – Янаков (Макуана, 46), Аріелсон (Грицук, 46), Назаренко (Козак, 74) – Будківський.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 7 (5) – 18 (7)
Кутові: 2 – 5
Офсайди: 0 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

14’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Васильєв (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир  одесский
Молодці, дотерпіли! Так Полісся в другому таймі грало краще, але результат на табло! Чорноморець, молодці! Так тримати! 
Вадім Тарасенко
Як для нашого чемпіонату, гра не погана. Радує, що не просто катали м'яч...🙂
Микола Захарченко
Непоганий , рівний матч . Команди билися на полі не шкодуючи один одного . Чорноморець , якщо буде все гаразд із фінансами , буде грозою авторитетів у цьому сезоні 
Ztpolissay
Гра була непоганою обидві команди хотіли перемогти але цього разу одесити виявилися сильніші.Поліссю бажаю перемог в наступних матчах.
Summertime
Ну вот дома так можно "вырывать", но никак не в Полтаве или Ровно.   Как  всегда "радует" комментатор словами о поддержке "публики".    И это когда игры без зрителей, а Одесса постоянно под обстрелами.
Господин UAF
пЬОзди як завжди собі на нові трусєля насуділі👯