Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2023, 16:12
2677
5

Чорноморець – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Одна з серій точно обірветься

| Оновлено 16 вересня 2023, 16:12
2677
5
Чорноморець – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Полісся

У суботу, 16 вересня, в Одесі на стадіоні «Чорноморець» відбудеться матч сьомого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють одеський «Чорноморець» і житомирське «Полісся». Стартовий свисток рефері Катерини Монзуль із Харкова пролунає о 15:00 за київським часом.

Чорноморець


Незадовго до початку повномасштабного вторгнення, Роман Григорчук вирішив перевірити готовність тодішнього «Чорноморця» до другого кола саме в товариському матчі проти житомирського «Полісся», яке вже тоді було достатньо багатообіцяючим колективом. Одесити зрештою перемогли з рахунком 2:1, але потім стались події, які перекреслили всю їхню роботу на чолі з новим-старим тренером. Уже в наступній кампанії «моряки» фінішували десятими, але кількість докладених для цього зусиль точно не відповідала рівню результатів.

Із цим треба було щось робити за час літньої паузи, після якої «Чорноморець» дуже сильно увійшов у новий сезон. Лише «Колос» зміг зупинити команду Григорчука в перших чотирьох турах (0:2), тоді як навіть київське «Динамо» з цим завданням не впоралося (2:3). І вже тим більше сильно виглядали одесити в матчах на своєму полі, куди якраз і належить навідатися тепер уже «Поліссю» з їхньою вражаючою серією.

Але перед відходом на вересневу міжнародну павзу в «моряків» не було приводів для радості. Дві поразки в матчах на виїзді, від «Ворскли» (1:2) і «Вереса» (1:3), виглядали наче чужорідними в цілому непоганих виступах «Чорноморця» на стартовому відтинку національної першості. А поки грали збірні, Григорчук спробував надати своїй команді ігрового тонусу за допомогою контрольної гри проти «Оболоні». Невдало – поразка 0:1, хоча місяць тому одесити обігравали цього суперника з рахунком 2:0. У підсумку – три матчі без хоч якихось позитивних результатів, але з достатньою кількістю часу на перезавантаження.

Полісся


У наступного суперника «Чорноморця» за чемпіонатом, житомирського «Полісся», ситуація виглядає повністю протилежним чином. Про колектив Юрія Калитвинцева невтомно говорила преса перед початком футбольного року, але перші в історії міста виступи на рівні УПЛ «вовки» починали з двох поразок у стартових трьох матчах. Так, невдалі результати справді відбулися за підсумками матчів проти «Руха» (1:2) і «Дніпра-1» (0:1), які тоді ще виглядали доволі впевнено, але це все можна було списати на «синдром новачків» і адаптаційний період.

Надалі очікування від житомирського колективу лише збільшувалися, але команда при цьому анітрохи не просіла. Переможна серія «Полісся» тягнеться ось уже чотири гри поспіль і зачіпає як успішну зустріч з «Агробізнесом» в 1/16 фіналу Кубка України (2:0), так і перемоги на характері над «Оболонню» (2:0) і «Олександрією» (3:0). Тут варто відразу відзначити той факт, що всі голи в останніх двох зустрічах команда Калитвинцева забивала винятково після 80 хвилини, тому суперникам варто не залишати цей момент з уваги.

Що ж стосується кадрів, то проблеми в «Полісся» з цим питанням зникли якраз після того, як команда перестала отримувати невиправдані червоні картки. Утім, якщо навіть «Шахтар» цього сезону грішить подібним, то новачкам «еліти», хоча й варто бути більш обережними, але в чомусь можна піддатися спокусі в агресивному стилі заявити про себе. А ось «Чорноморцю» такі моменти допускати не можна – знову велика гра, а команда знову без Володимира Салюка в центрі оборони. Як і в зустрічі проти «Динамо».

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Чорноморця» і «Полісся» раніше перетиналися 16 разів у рамках Перших ліг України та СРСР, а також Кубка України. Спостерігається невелика перевага за кількістю перемог з боку «Чорноморця» – вісім успішних матчів проти шести перемог «Полісся» і двох нічийних результатів. Команди востаннє грали між собою у квітні 2021 року, коли на стадіоні «Чорноморець» було зафіксовано перемогу господарів (2:1). Голи за них забивали Максим Мельничук та Дмитро Коркішко (з пенальті), а в гостей відзначився Василь Грицук.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річна Катерина Монзуль із Харкова, яка на своєму рахунку має вже 77 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Марина Стрілецька та Світлана Грушко, а резервним арбітром відпрацює Христина Козорог. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Денисом Шурманом, якому допомагатиме Олександр Жуков. У Монзуль є досвід проведення матчів за участю «Чорноморця» – 1 перемога, 3 нічиїх і 3 поразки, тоді як із «Поліссям» вона не перетиналася.

Орієнтовні склади


«Чорноморець»: Шевченко – Брагару, Єрмаков, Гучек, Путря – Шпорн, Васильєв, Кузик – Бойчук, Авагімян, Штогрін.

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Кравченко – Танковський, Крушинський – Макуана, Аріелсон, Козак – Будківський.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі ми побачимо велику кількість забитих м'ячів. Нашою ставкою буде позиція – ТБ 2.5.

16 вересня, субота

«Чорноморець» – «Полісся»
Одеса. «Чорноморець». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE BEST
Більше люблю матчі збірних і наших клубів в Європі(не розумію прикола дивитись лігу чемпіонів лівих клубів чи навіть апл-типу гарний футбол ...),але все таки цікаво ,коли команда з твого міста грає в вишці.Житомир вперед!!!
Nikitovich B
Гении прогнозов 
CheMP
удачи,парни!
AK.228
Одесса!!👍
Summertime
Матч дня,  кстати! 
 Тут или победа одесситов, или Григорчук едет домой, в Коломыю.