Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 13 вересня 2023, 23:19
1107
1

Прометей виграв у Шльонська і став переможцем Меморіалу Адама Войцика

Наприкінці гри Дейвон Рід закинув триочковий та зробив підбір на своєму щиті

| Оновлено 13 вересня 2023, 23:19
1107
1
Прометей виграв у Шльонська і став переможцем Меморіалу Адама Войцика
БК Прометей

Свій другий поєдинок Меморіалу Адама Войцика Прометей провів із багаторазовим чемпіоном Польщі – БК Шльонськ Вроцлав.

Минулого сезону Шльонськ програв чемпіонський титул вчорашньому супернику титанів – Кінг Щецину, а в Єврокубку не зумів пробитися у плей-оф. Вже за кілька тижнів польському клубу, як і Прометею, належить стартувати у престижному континентальному клубному турнірі. Отже, обидві команди сьогоднішнє протистояння розглядали як важливий елемент передсезонної підготовки. При цьому вони могли не дбати про те, щоби щось приховати від суперника, оскільки перший етап Єврокубку проведуть у різних групах.

Прометей впевнено розпочав поєдинок тією самою стартовою п'ятіркою, що й напередодні (Рiд, Кiн, Липовий, Войналович, Одiасе). Вже на 6-й хвилині гандикап українського клубу досяг двозначної позначки (15:5). Знову на своєму високому рівні діяли Таi Одіасе, Маркус Кін, Ілля Сидоров. Гравці задньої лінії червоно-білих впевнено атакували кільце суперника здалеку, а Таi Одіасе перегравав опонентів у їхній фарбі.

Шльонськ почав намацувати свою гру вже в другій десятихвилинці. На 13-й хвилині після триочкового кидка Даніеля Голебіовські команди поділило вже одне володіння (26:23 на користь Прометея). Проте українська команда не втратила ініціативу. Справжні лідерські якості у другій п'ятихвилинці чверті продемонстрував Маркус Кін. Його відмінний індивідуальний прохід та результативні передачі Дейвону Ріду (у першому випадку Маркус побалував уболівальників екстра-пасом) принесли Прометею необхідні очки. Крапку у першій половині гри поставила ефектна багатоходова комбінація гостей, яку після пасу Онджея Балвіна завершив В'ячеслав Бобров – 41:38 на користь Прометея.

Наздогнати українську команду Шльонську вдалося вже в середині третьої чверті – 50:50 (саме ці рівні цифри висвічувало табло у вчорашньому матчі Прометея за підсумками 30 хвилин). Шутери господарів майданчика знайшли свої кидкi, наслідком чого стало перше лідерство команди у матчі. Однак на останню перерву, як і на всі попередні, Прометей пішов із перевагою в рахунку – 59:57. Ілля Сидоров вчасно влучив здалеку, а Онджей Балвін наприкінці чверті однаково вдало грав на обох щитах.

Напруга на майданчику не спадала всю заключну десятихвилинку. В останні дві хвилини матчу команди увійшли за рівного рахунку 68:68. Героєм останніх секунд цього цікавого протистояння став Дейвон Рід. Його точний триочковий кидок та підбирання на своєму щиті вирішили долю поєдинку – 73:72 на користь Прометея.

Український клуб став єдиним учасником Меморіалу Адама Войцика, хто виграв обидва матчі турніру. Після фінальної сирени капітан Прометея Ілля Сидоров отримав із рук організаторів головний приз.

Наступного тижня на команду чекає ще один представницький мiжнародний турнір. 22 та 23 вересня у турецькому Ізмірі вона зіграє з двома місцевими клубами – Дарушафакой та Пінар Каршиякой.

Меморiал Адама Войцика

13 вересня. Вроцлав (Польща)

БК Шльонськ Вроцлав (Польща) - БК Прометей (Україна) – 72:73 (16:23, 22:18, 19:18, 15:14)

БК Прометей: Рiд, Кiн, Липовий, Войналович, Одiасе (стартова п'ятiрка); Сидоров (капiтан), Балвiн, Бобров, Ткаченко, Белiков.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 11 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 11 травня 2024, 07:00 215
Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок головних претендентів на золоті медалі проходитиме на «Арені Львів»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.