Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 вересня 2023, 23:15
890
0

Прометей виграв у польського Щецина на старті Меморіалу Адама Войцика

Український клуб бере участь у передсезонному турнірі у Вроцлаві

| Оновлено 13 вересня 2023, 23:15
890
0
Прометей виграв у польського Щецина на старті Меморіалу Адама Войцика
БК Прометей

Український клуб Прометей вдало стартував у представницькому міжнародному турнірі Меморіал Адама Войцика у польському місті Вроцлав. Українська команда виграла поєдинокм із чинним чемпіоном Польщі – БК Кінг Щецин.

Цього року, окрім найкращих клубів України та Польщі, у турнірі також беруть участь два учасники EuroCup - польський Шльонськ Вроцлав та ізраїльський Хапоель Тель-Авів. За регламентом турніру кожна з команд має провести по два поєдинки. Не зіграють між собою фіналісти плей-оффостаннього чемпіонату Польщі, а також Прометей і Хапоель Тель-Авiв, які протистоятимуть один одному в груповому раунді Єврокубка.

У порівняннi з матчами проти Шяуляя та Ювентуса, у стартовій п'ятірці титанів на паркет вийшли Олександр Липовий та Андрій Войналович. Вони замінили Іссуфа Санона та Арнольдаса Кульбоку, які через пошкодження не прибули до Польщі.

У дебюті поєдинку обидві команди не найкращим чином діяли в атаці: по 2 набрані очки майже за 3 перші хвилини матчу. Господарі майданчика основну ставку робили на атаки з фарби Прометея, а щодо української команди, то її гравці охоче кидали з-за периметра. У цьому компоненті у першій половині чверті успiху досяг лише Маркус Кін. Маркус, як і в попереднiх матчах із литовськими клубами, давав необхідну енергію команді.

Незадовго до першої перерви пішли кидки у капітана Іллі Сидорова. Відразу три (!) його трійки дозволили Прометею відірватися від суперника на 9 пунктів (19:10). На початку другої десятихвилинки на паркеті також спостерігалося домінування Прометея. Іллю Сидорова своїми результативними діями підтримав Дейвон Рід, а вся наша команда загалом перевершувала суперника у швидкості та командній грі.

Однак перед великою перервою суперник зумів посилити свою гру і наприкінці передостанньої хвилини чверті після довгої перерви повернув собі лідерство. Прометей міг залишити першу половину гри за собою завдяки чудовому аллей-упу Сидоров – Одіасе. Однак Жмудський за 5 секунд до сирени вийшов на лінію та реалізував один із двох штрафних кидків - 32:32. Цифри другої чверті повністю віддзеркалили ті, що висвічувало табло після першої.

Після великої перерви Кінг Щецин повністю підтвердив припущення, що рівень суперників Прометея наразi зростає від матчу до матчу. У третій чверті чемпіон Польщі відірвався від червоно-білих на 5 очок (43:38). У відповідь Прометей досить швидко змінив хід поєдинку, шанси виграти який перед останньою чвертю у суперників були рівними – 50:50.

Останній десятихвилинний відрізок, як і дебютний, вийшов малорезультативним. Прометею було дуже корисно спробувати виграти другий матч поспіль у самiй кiнцiвцi за дуже конкурентної боротьби. Команда Ронена Гінзбурга з честю впоралася із цим завданням! Величезною допомогою їй стали влучання здалеку Сидорова та Ріда, а також ідеальна комбінація Кін – Бобров. У підсумку – 71:66 на користь Прометея.

Завтра, 13 вересня, Прометей проведе другий матч Меморіалу Адама Войцика проти польського Шльонська.

Баскетбол. Меморiал Адама Войцика

12 вересня. Вроцлав (Польща)

БК Кiнг Щецин (Польща) – БК Прометей – 66:71 (13:19, 19:13, 18:18, 16:21)

БК Прометей: Рiд, Кiн, Липовий, Войналович, Одiасе (стартова п'ятiрка); Сидоров (капiтан), Балвiн, Бобров, Ткаченко, Белiков.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.