Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 вересня 2023, 12:36
3264
5

Йожеф САБО: «Думаю, що ми не обійдемо Італію»

Екстренер – про матч України з Італію та перспективи команди у відборі до Євро-2024

| Оновлено 13 вересня 2023, 12:36
3264
5
Йожеф САБО: «Думаю, що ми не обійдемо Італію»
Twitter. Йожеф Сабо

Колишній тренер «Динамо» та національної збірної Йожеф Сабо поділився враженнями від матчу Італія – Україна (2:1) у відборі до Євро-2024 та висловив думку щодо загальної боротьби у групі С кваліфікації.

– Що скажете про пропущені м'ячі?
– Ну скільки можна помилятися? Італійці мали багато моментів, але не всі їх реалізували, проте наші футболісти їм допомогли, припустившись необов'язкових помилок. Чого тільки падіння Судакова варте! А у другому таймі через обрізку Бущана ми мали третій м'яч пропускати. Мені не подобається, що хлопці припускаються дуже багато помилок.

– Як думаєте, чому Україна грала нервово у порівнянні з матчем проти Англії?
– Грати на третю добу важко фізично. Саме тому Ребров та Спаллетті у другому таймі поміняли практично півкоманди. Я не знаю, чим думає УЄФА! Зробіть матчі хоч би на четвертий день, на третій – це вже занадто! Організм не встигає відновлюватись. Але якщо Італія має 20-25 рівноцінних футболістів, то у нас такого вибору немає.

– Як думаєте, Ребров не помилився з тактикою та стартовим складом на гру?
– Ні, все було правильно. Проти Італії не можна грати у відкритий футбол, але повторюся – наші просто перегоріли. При втраті м'яча потрібно відходити на свою половину та пресингувати, але ми не відбирали. Українці вільно давали італійцям приймати м'яч.

– Кому з нашої команди ви вручите нагороду «Лев матчу»?
– Я не можу нікого виділити, бо ми більше захищалися. Хіба що Забарного та Коноплю можу виділити, вони старалися. Юхим непогано обробляє м'яч, постійно на швидкості летить уперед, встигає назад і у відборі непоганий.

У Забарного страховка хороша, він за верхові м’ячі постійно бореться, не поступається. Степаненко непомітний, але він чудово робить свою роботу – відбирає м'ячі. Він паше між двома центральними, допомагає ліворуч і праворуч. Цінний гравець, але вже у віці, а заміни йому немає – Сидорчук не тягне і також віковий.

– Хто вас розчарував у вчорашньому матчі?
– Бущан. Він припустився жахливої помилки у другому таймі – вибивав і віддав м'яч супернику, і Італія лише дивом не забила гол. Такі помилки неприпустимі на такому рівні.

– Збірна України опустилася на третє місце у таблиці. У нас, італійців та македонців по сім очок, але у Скуадри Адзурри матч в запасі. Ваш прогноз на турнірні перспективи, Україні вдасться вийти на Євро-2024 з другого місця?
– Я думаю, що ми не обійдемо Італію. Це футбольна країна і Спаллетті має два рівноцінні склади. У Реброва немає таких гравців, наші футболісти припускаються дитячих помилок. Нам буде дуже тяжко.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 07 травня 2024, 01:53 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
обойдем, но только разве что чудом
u6464u
все по ділу сказав , згоден на всі 100, по майстерності італійці  кращі .
DK1961
Бущан был ЛУЧШИМ если бы не он - минимум еще 3-4 мяча пропустили. И Бущан не виноват, что Судакова ноги не держат, а Кривцов оффсайдную линию нарушил (причина двух пропущенных голов) Но ежик в своем репертуаре, ЛЮБОЙ динамовец у него объект для критики (обида на Суркиса гложет и будет сохраняться до конца его жизни).