Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 13 вересня 2023, 14:27
5203
6

Мельгоса стартує з перемоги. Україна U-21 здолала Північну Ірландію

Важкий матч нашої «молодіжки» завершився всього з одним забитим м'ячем на обидві команди

| Оновлено 13 вересня 2023, 14:27
5203
6
Мельгоса стартує з перемоги. Україна U-21 здолала Північну Ірландію
Getty Images/Global Images Ukraine

Червень та початок липня 2023 року назавжди запам’ятається українським уболівальникам, оскільки молодіжна збірна нашої країни в категорії U-21 провела відмінний чемпіонат Європи на теренах Грузії та Румунії, де її півфіналі змогла зупинити лише Іспанія, яка потім і забрала собі головний трофей. Однак хлопці під орудою Руслана Ротаня тоді своє завдання виконали повною мірою – перша в історії країни путівка на футбольну частину Олімпійських ігор була здобута, тож улітку наступного року в Парижі у нас буде своє представництво.

Але більша частина тієї команди, тепер уже в «олімпійському» статусі, стала історією через вікові обмеження. Та й Ротань на найближчий рік зосередився виключно на роботі на чолі «Олександрії». Замість українського керманича запросили іспанського спеціаліста Унаї Мельгосу, тож так званий «іспанський» вектор ми все одно залишили за собою. Ось тільки грати за ним доводилось уже новій групі виконавців.

А тим часом саме розпочався шлях на новий великий турнір – чемпіонат Європи-2025 року. У кваліфікаційному секстеті під літерою «F», куди потрапила й Україна, також опинились Англія, Люксембург, Північна Ірландія, Азербайджан та Сербія. І яким же був рівень нашого здивування, коли вже в першому турі невеличкий представник Об’єднаного Королівства сенсаційно поступився колективу з останнього кошику під час жеребкування (0:1). І саме проти команди Томмі Райта нам і потрібно було розпочинати власні виступи.

Суперники є знаними майстрами грати від глибокого захисту, проте було певне сподівання, що аж занадто юний поточний склад північноірландців захоче проявити себе передусім в атакувальних діях. Але їхній головний тренер був явно проти цього, тож ми вже з перших хвилин побачили перед собою три ланки надзвичайно потужного боку й одразу загрузли в спробах просування до чужих воріт.

Давалась у знаки також і наша помірна спроможність грати в швидкий футбол, тож на перший реально гольовий момент ще довелось почекати аж до середини першого тайму, коли удар із правого флангу штрафного від Брагару в ближній кут виявився занадто простим для воротаря суперників. А потім відбулась раптова атака на наші ворота, за підсумком якої ледь серце не зупинилось. Це Салюк ліворуч у захисті невдало скидав м’яч на Нещерета, чим мав користатись Маршалл і навіть перекинув голкіпера, проте за лінію воріт м’яч не пропустив Роман.

За такої гри подібні ситуації були взагалі неприпустимими, тож не дивно, що збірна після такого трохи зніяковіла та намагалась відійти від шокового стану аж до початку другого тайму. Тренерський штаб тим часом реагував доволі спокійно, тож жодних поспішних замін ми, на щастя, не побачили. А ось суперники й другу половину гри розпочали з власного удару – під поперечину вистрілив Макгакін, однак Нещерет упорався з не надто складним м’ячем.

Відверто бентежила після того відсутність моментів у «синьо-жовтих», хоча саме з перемоги ми планували розпочати для себе цей відбірковий цикл. Рішучий крок до цього вдалось зробити аж на 70 хвилині, коли Роман із глибини правого флангу власноруч побудував атаку, яку, після доторків Квасниці та Краснопіра, самостійно й завершив ударом із меж штрафного.

Насправді, добре що тоді трохи пощастило з рикошетом від захисника, бо на стерильному володінні м’ячем на чужій половині ми б усе одно далеко не зайшли. Моментів для додаткових м’ячів майже не було, тоді як у суперників, так, були кілька перспективних нагод, але також без суттєвих намагань пробити Нещерета. Хоча вже після завершення гри сталась велика сутичка поміж футболістами, однак і там ніхто нікому не «пробив».

У наступному турі молодіжна збірна України зіграє проти Люксембургу, а Північна Ірландія навідається до Азербайджану.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група F. 1-й тур.

Україна U-21 – Північна Ірландія U-21 - 1:0

Роман, 70

Батагов (після гри) – Маршалл, 66, Форбс (після гри)

Україна U-21: Нещерет – Смоляков, Багатов, Салюк, Роман – Рубчинський, Бражко, Ярмолюк (Лосенко, 88) – Волошин (Квасниця, 57), В’юнник (Краснопір, 68), Брагару.

Північна Ірландія U-21: Макмуллан – Форбс, Стюарт, Фогарті (Маккозленд, 84), Макклелланд – Джонстон, Макдоннелл, Маршалл (Маккі, 69) – Маккірнен (Глінн, 75), Келлі (Девлін, 76), Макгакін (Аллен, 84).

Арбітр: Кай Ерік Стеєн (Норвегія).

Стадіон: «Національний тренувальний центр» (Попрад, Словаччина).

Удари (у площину): 9 (6) – 3 (2)
Кутові: 5 – 6
Офсайди: 1 – 0.

УКРАЇНА U-21 - ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 5
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Рангнік відмовився очолювати Баварію
Футбол | 02 травня 2024, 12:17 0
Рангнік відмовився очолювати Баварію

Німецький спеціаліст продовжить працювати у збірній Австрії

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex T
Молодцы, хорошо начать тоже важно 
Gargantua
неубедительно, но результат есть
Viktor Shuper
вимучили, грали не дуже, якщо чесно. вкінці дуже притиснулись і могли пропустити
Андрій Некрасов
Коментатор лошара. І спортюа тудиж Який Лосенко? Павлюк вийшов замість Ярмолюка
Summertime
 Понравилось табло внизу.   Сколько отбивались, столько и время видно.   А отбивались круто.  По-испански!)   Испанская защита, как в шахматах.    Буц на чужую половину и ждут очередную волну атаки.)
Хорошо хоть подарочный угловой и рикошетный гол принесли нам +3.
PETP0
Дуже не сподобалась гра нашої молодіжки, сіро і не цікаво, перемога випадкова. А остання хвилина - це взагалі цирк на дроті, коли ніхто з команди не міг точний пас на 3 метри віддати - це виглядало дуже кумедно.