Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 сiчня 2024, 20:56
1685
0

Юрій БАКАЛОВ: «У нас грають одні з кращих футболістів України»

Директор Академії «Руху» – про старт сезону ДЮФЛ

| Оновлено 09 сiчня 2024, 20:56
1685
0
Юрій БАКАЛОВ: «У нас грають одні з кращих футболістів України»
ФК Рух. Юрій Бакалов

Вже 9 вересня вихованці Академії «Руху» стартують у ДЮФЛ. Так, цього дня «жовто-чорні» з категорій U-14 та U-16 зіграють виїзні матчі проти своїх однолітків з «Прикарпаття». Напередодні цих ігор журналісти медіацентру «Руху» поспілкувались із директором Академії клубу Юрієм Бакаловим і дізнались, як відбувалась підготовка гравців до старту ДЮФЛ, які цілі ставляться перед командами на сезон та що змінилось у вікових категоріях.

– Вже у ці вихідні розпочинається ДЮФЛ. З яким настроєм Академія «Руху» та її вихованці розпочинають новий сезон?

– У нас бойовий настрій. Гравці підходять до турніру в оптимальних кондиціях. Завдяки нашим Збройним Силам України ми маємо можливість розпочати повноцінний чемпіонат. Академія «Руху» дуже чекала старту змагань і хочеться побачити гарний футбол, ознайомитись з різними стилями та ідеями команд, дізнатись їхню філософію. Це обмін досвідом та демонстрація того, що клуб напрацьовує. Ми налаштовані дуже оптимістично. Чемпіонат неможливо порівняти зі звичайними тренуваннями, адже ігри в такому об’ємі та рівень відповідальності є додатковою мотивацією для гравців. Академія ж очікує від хлопців найкращих результатів.

– Які зміни відбулися за літо у командах категорій U-14, U-15, U-16 та U-17?

– У нас є система, згідно з якою тренери передають команди. Вони працюють по 2 роки з кожною категорією. Але цей процес проходить безболісно, адже вся Академія працює за чіткою стратегією і кадри підбираються саме під нашу філософію. Немає такого, що одна команда грає в один футбол, а друга – в інший. У нас є план, чіткий графік підготовки. Команди дотримуються єдиного стилю, а тренери комунікують між собою. Водночас певні зміни відбулись у самих командах. У нас був відбір в Академію та відбіркові ігри, де ми переглядали велику кількість футболістів. Тих, хто добре себе проявив, ми запросили в Академію. Деякі гравці, на жаль, покинули команди. Перед ними стоять високі цілі, тому інколи доводиться приймати такі складні рішення.

– Як відбувалась підготовка команд Академії влітку?

– Увесь підготовчий процес був запланований ще до закінчення попереднього сезону. Тому діти йшли на канікули з індивідуальними завданнями, які вони повинні були виконати під час відпочинку, аби тримати себе у тонусі. Можливо, деякі гравці виконали план не у повному обсязі, бо це все ж діти, а не дорослі. Також у нас є обов’язковий медконтроль і ми розвиваємо цей напрям. Юні футболісти проходили медичне тестування і кожен гравець відстежувався індивідуально, здійснювались всі необхідні дослідження. Крім того, працювала науково-комплексна група, яка надасть нам всю інформацію щодо підготовки футболістів: те, як вона пройшла, та те, що потрібно додати або ж покращити. Все відбувалось згідно плану і наперед пропрацьованій програмі. Я думаю, нам вдасться успішно стартувати в ДЮФЛ та добре пройти цю дистанцію упродовж сезону загалом.

– У попередніх сезонах у командах була практика, що молодші гравці грали у старших вікових категоріях. Чи буде продовжуватись така ініціатива?

– Ми не відмовлятимемось від такої практики. Ми й раніше заявлялись на літні та зимові кубки молодшими гравцями у старші категорії – у складі наших команд були футболісти, які на рік молодші за суперників. Хоча загалом ми повертаємось до того, що кожна вікова категорія гратиме проти однолітків. Проте молодші будуть грати зі старшими і в тренувальному процесі. А кращі та сильніші футболісти будуть заграватись у доросліші команди, аби вони прогресували – потрібен стимул для зростання. Це буде відбуватись точково та з урахуванням індивідуальних якостей гравця. Ми складатимемо план та продумуватимемо такі кроки.

– Чим важлива ДЮФЛ для розвитку футболістів?

– Академія дуже позитивно сприймає це змагання і ми дуже чекали старт чемпіонату. Ми не стоїмо на місці і багато робимо для того, аби хлопці мали ігрову практику, могли грати за кордоном проти однолітків з європейських країн, зокрема, брали участь в Інтерлізі. Є різноманітні товариські матчі та турніри. Але для розвитку футболістів потрібно грати якомога більше і ДЮФЛ є чудовою можливістю для цього. Це ігри проти дуже різних за стилем і філософією суперників, тому це дуже цікаво та корисно – грати такі матчі.

– Перед стартом сезону які завдання ставляться перед вихованцями Академії?

– Завжди добре, коли є конкуренція, бо вона змушує ставати кращими та прогресувати. Ми – Академія «Руху», і тому ставимо найвищі цілі. У нас грають одні з кращих футболістів України і я не соромлюсь про це казати. Відтак команди Академії повинні демонструвати результат та виконувати високі завдання. Проте це має бути в розумних рамках, адже це футбол і бувають різні моменти, – сказав Бакалов.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.