Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 сiчня 2024, 20:56
1734
1

Юрій БАКАЛОВ: «Якби ми грали з однолітками, то всіх би заганяли»

Директор Академії «Руха» – про підготовку до нового розіграшу ДЮФО України

| Оновлено 09 сiчня 2024, 20:56
1734
1
Юрій БАКАЛОВ: «Якби ми грали з однолітками, то всіх би заганяли»
ФК Рух Львів. Юрій Бакалов

Директор Академії футбольного клубу «Рух» Юрій Бакалов розповів, як команда «Руха» U-17 підходить до нового старту сезону.

– Ми у всеозброєнні, готувалися, дуже чекали офіційних ігор, бо до цього багато зіграли і турнірів, і товариських зустрічей. Але їх не можна порівнювати з офіційними матчами ДЮФЛ України. Бажання зіграти в цій лізі я бачу й у вихованців Академії «Руха», їхніх тренерів, які наполегливо працювали. Хочемо побачити, як на футбольних полях під час матчів втіляться наші напрацювання, після цього зробимо певний аналіз для того, щоби розуміти, як рухатися далі.

– У Зимовому Кубку ДЮФЛ «рухівці» виступали на рік молодшими складами у всіх вікових категоріях. Чи продовжуватимете таку практику?
– Так, вирішили продовжити грати на рік молодшими серед старших. Ми легких шляхів не шукаємо. З іншого боку, не хочу нікого ображати, кажучи, що якби ми грали зі суперниками-однолітками, то всіх би заганяли. Але я особисто вважаю, що в нас футболісти найкращі, і ми не боїмося труднощів, які на нас чекатимуть. Хочемо насправді перевірити наших вихованців на тлі доросліших хлопців, бо як відомо, різниця в рік у дитячому футболі має велике значення. Але в таких протистояннях загартовується характер, збільшується майстерність. Розуміємо, що помилки будуть, від цього нікуди не дінешся. Проте на цьому тлі хочемо подивитися, наскільки ми здатні виконувати ту програму, яку започаткували для наших юних футболістів. Я переконаний, що ми рухаємося в правильному напрямку, але через ігри хочемо набути в цьому ще більше впевненості.

– Тобто, на першому плані не турнірні здобутки будь-якою ціною, а підготовка сильних футболістів на перспективу?
– Філософія клубу незмінна. Найголовніше – це якість нашої гри, якість наших футболістів і їхній постійний розвиток. Щоби ми не топталися на місці, а рухалися вперед.

– Як відомо, останнім часом збільшилася і закордонна співпраця Академії «Руха» на різних рівнях.
– У цьому плані ми працюємо дуже продуктивно. За сприяння керівництва футбольного клубу «Рух» беремо участь у різноманітних турнірах, і їхня кількість збільшується. За кордон на змагання, куди також приїжджають вихованці світових футбольних топ-клубів, їдуть і наші старші, і молодші вихованці. Ось зараз команда 2012-го року народження поїхала в Італію на турнір, перед цим відбувався турнір в Угорщині. Наша команда U-17 Володимира Безуб’яка брала участь в Італії в Кубку В’яреджі, були й інші поїздки на представницькі турніри. У цьому плані маємо зелене світло від клубу. Плюс про Академію «Руха» вже добре знають у Європі, нас запрошують, і ми залюбки відгукуємося на ці запрошення.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?
Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0
Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Бакалов немного ошибся, говоря о том, что в Украине команды Руха играют в соревнованиях ДЮФЛ с ребятами на год старше... Это они по документам  на год старше, а в действительности во многих командах играют игроки на 2-3 года старше, чем они есть на самом деле...