Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 вересня 2023, 01:57
3606
1

Угіс КРАСТІНЬШ: «Для українського волейболу це успіх»

Наставник нашої збірної України поділився враженнями про матч зі Словенією та загалом про Євро

| Оновлено 12 вересня 2023, 01:57
3606
1
Угіс КРАСТІНЬШ: «Для українського волейболу це успіх»
CEV. Угіс Крастіньш

Програвши Словенії у чвертьфіналі чемпіонату Європи 1:3, чоловіча збірна України з волейболу залишає турнір із високо піднятою головою. Наша команда вдруге потрапила у вісімку найсильніших на Євро, а рік тому досягла такого ж успіху і на чемпіонаті світу.

Про чвертьфінальний матч та загалом про виступ на турнірі поділився своїми враженнями головний тренер українців Угіс Крастіньш.

- Словенці на самому початку добре читали нашу гру, а у нас не виходило розігнатися. Складалося враження, що вони на два кроки попереду нас читають. Зробив заміни з двох причин: щоб ті, хто вийшов в основі, змогли подивитися на гру з боку, і щоб ті, хто виходить з лави, змогли потрапити в ритм гри.
У першій партії це не вийшло, а от у другій вийшло, почали виправляти власні ж помилки у нападі. Багато почало виходити. Але коли граєш зі Словенією на «більше-менше», вони дуже добре тримають у напрузі і грають у таких умовах. Вони взагалі жодного очка не віддавали. І змогли нас зламати.
У третій партії проти таких команд, як Словенія, важливо мати агресивну подачу. Без неї взагалі немає варіантів, тому що відсоток нападу з ідеальним прийомом у них кращий. Тому нам потрібно було відтиснути їх від сітки. Деяким чином у нас це виходило, і коли це виходило, то вже могли будувати блок і захист. Четверта партія - так, добре вели, але кінцівка... Напевно, вони десь на своєму досвіді змусили нас ухвалити не найкращі рішення.

- Сьогодні кілька разів атаки Іллі Ковальова впиралися у блок. В чому причина?
– У них дуже сильний блок. До того ж, словенці закривали не тільки Ковальова, а й інших гравців. У них є два гравці, у яких блок не такий сильний, ось тут ми намагалися це використати по максимуму. А ось у нападі суперники справді дуже добре діяли проти Іллі. Це треба визнати.

- Які висновки Ви можете зробити вже зараз по гарячих слідах про виступ збірної України на чемпіонаті Європи?
- Позитивні. Ми почали повільно, у нас мало що виходило, але потім зростали за результатом та грою. Навіть зараз, якщо взяти останні три партії, рахунок, за великим рахунком, рівний. Достойно грали. Для українського волейболу, гадаю, це успіх. Не треба звикати до перемог, вони не так просто виходять.

- Як Ви оціните гру Владислава Щурова, який тут замінив Дмитра Терьоменка?
– Відсутність кожного гравця має велике значення. Для Влада кожен із цих матчів – це новий крок у кар'єрі, тому що він ніколи на такому рівні не грав. Але Щуров добре витримував цей стрес, грав і показував гідну гру.

– Попереду олімпійський відбір. Встигнете відновитися?
- У Ріо-де-Жанейро буде непросто. Туди їдуть і європейські команди з топ-16 чемпіонату Європи плюс бразильці, кубинці, іранці. Але готуватимемося. Я думаю, що багато збірних будуть у рівних умовах, бо зараз усі грають у чемпіонатах своїх континентів.

Олімпійський відбір збірна України проведе із 30 вересня по 8 жовтня у Бразилії.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 4
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Могли обыграть словенцев ,немного не дожали,где-то не повезло,игра была на равных в конце двух сетов на больше меньше, словенцы чуть лучше сыграли,а так все ровно ,борьба была на равных