Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 вересня 2023, 22:39
11973
25

Україна програла Словенії та прощається з чемпіонатом Європи

Наші волейболісти поступилися суперникам у запеклій боротьбі в чотирьох сетах

| Оновлено 11 вересня 2023, 22:39
11973
25
Україна програла Словенії та прощається з чемпіонатом Європи
CEV

Сьогодні в болгарському місті Варна проходять два чвертьфінальні матчі чемпіонату Європи з волейболу серед чоловіків. У першому з них грали збірні Словенії та України. Нагадаємо, що 12 днів тому на старті турніру суперники вже зустрічалися у групі В і тоді словенці здобули перемогу з рахунком 3:1.

У стартовій партії рівний рахунок був лише на самому початку 5:5, а потім Словенія почала йти вперед і збільшувати свою перевагу 8:5, 13:9, 17:10. Після двох тайм-аутів та деяких замін українці трохи підтягнулися до своїх опонентів 17:13, проте невдовзі словенці теж взяли три очки поспіль і практично зняли всі питання у цій партії – 25:17. Це була перша програна партія українців у стартовому сеті цього чемпіонату.

А ось другий сет вийшов найцікавішим і найнапруженішим. Наші волейболісти вже нав'язали справжню боротьбу і спершу кілька разів виходили навіть вперед 4:2, 6:5. Але далі їм постійно довелося бути в ролі тих, хто наздоганяє, хоча більш ніж на одне-два очки вони суперників не відпускали. Вперше словенці повели з різницею в три очки 18:15, однак українці завдяки вдалій грі Олега Плотницького зрівняли рахунок 18:18. Потім ще двічі на табло була рівновага 20:20 та 22:22, а згодом Україна заробила два сетболи – 24:22. На жаль, реалізувати їх не вдалося. Після цього команди поперемінно виходили вперед (у українців було ще два сетболи), але знову ніяк не вдавалося забити вирішальний м'яч. У підсумку лише з рахунком 31:29 виграла Словенія.

Незважаючи на те, що на старті третьої партії суперники українців пішли вперед на три очки 6:3, наші волейболісти невдовзі їх наздогнали 8:8 і далі самі повели 10:8, 12:9, 16:11, 19:12, 22:15. До речі, це була найбільша перевага (+7) українців у матчі. Зрештою, партію українці виграли 25:21, а крапку в партії поставив влучним ударом Владислав Щуров.

Четвертий сет проходив у рівній боротьбі. Українці поступалися, потім зрівняли рахунок 7:7 та вийшли вперед 13:9. Причому двічі Олегу Плотницькому вдалося виконати ейси, а його партнерам Іллі Ковальову та Василю Тупчію вдало зіграти на блоці. Потім словенцям вдалося вирівняти становище 15:15 і далі подача переходила від однієї команді до іншої. За рахунку 20:20 українці взяли два очки поспіль, але, на жаль, цього виявилося замало. Словенія наздогнала наших 22:22. А за рахунку 23:23 Ян Козамерник заблокував Юрія Семенюка, після чого Тіне Урнаут забив переможний м'яч – 25:23.

На жаль, для збірної України чемпіонат Європи вже завершився. Проте, слід подякувати команді за вихід до чвертьфіналу та за ті емоції, які вона подарувала нашим уболівальникам, особливо у матчах з Іспанією, Португалією та тією ж Словенією.

Склад збірної України у цій грі був таким: Ілля Ковальов (набрав 10 очок), Юрій Семенюк (7), Юрій Синиця (2), Олег Плотницький (20), Владислав Щуров (9), Василь Тупчій (21), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Сергій Євстратов (0), Тимофій Полуян (0), Віталій Кучер (1).

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Чвертьфінал. Варна (Болгарія). 11 вересня
Словенія – Україна

3:1 (25:17, 31:29, 21:25, 25:23)

СЛОВЕНІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Трохи згодом там же у Варні сьогодні зіграють Франція та Румунія.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alehandro
Дуже прикро.. І 2-ий і 4-ий сет майже взяли - трошки не вистачило концентрації
Stanislav Matusevych
Дуже неоднозначний матч із проваленими першими двома сетами. Зробити за два сети всього 1 (!) блок навіть проти серйозного суперника - це провал. Абсолютно всі свої атаки словенці забивали. І от саме цей блок дав Україні сетбол на подачі суперників, який ми не використали і програли другу партію. В першій жодних варіантів не було. При цьому з прийомом все було добре, а ось друга передача, атака, захист відверто розвалилися. На подачу у такій ситуації я не нарікаю, бо якщо не вдавалося подати ейс або хоча б вибити прийом, суперники одразу забивали цвяхи. Залишалося ризикувати на подачі, звідси звична кількість помилок тут.
А у третьому сеті словенці швидко повели і... розслабилися. Тільки тут наша гра стала насправді схожою на волейбол. Партію забрали, а у четвертому сеті, нарешті, ми побачили свято волейболу з обох боків. На жаль, хоч наші весь час вели, але кінцівка залишилася за більш сильною командою.
В цілому турнір, як і матч, дуже неоднозначний. Повністю провалений старт, дві сухі перемоги над Іспанією та Португалією, і ось сьогодні. Навіть у кращі часи цієї збірної, до травм і конфліктів, ментальність команди була на доволі низькому рівні. Проблеми її, звісно, не покращують. Тому на Олімпіаду, ясна річ, відібратися не вийде, але потрібно поборотися за рейтинг. Що з цього буде, передбачити неможливо.
pytlak1990
Було так близько!( Плотницький сьогодні машина) На жаль Тупчій 2 та 4 сету кінцівку брейкову провалив. Ковальов стабільно слабко. Бойко не рівень збірної, ну і саме головне пасуючий..... тут головна проблема. Але в загальному молодці, турнір успішний. Зробіть висновки на олімпійський відбір, верніть Щиткова, Єрещенка і можливо з чемпіонату Польщі блокуючого, думаю догадуєтеся про кого я пишу)
Nostradamus
Все просто. Не вистачає майстерності окремо взятим гравцям. 
Первый Среди Равных
Перед матчем думав, що шансів у наших нема, після матчу розумію, що цілком могли, і навіть повинні були вигравати. Очко туди-очко сюди і все переверталось з ніг на голову.
Другий сет - 24-22, два сетбола. Результат - програли. 
Четвертий сет - в середині партії також вели з різницею 3-4 очка, а також 22-20. У вирішальні моменти оці тупорилі подачі у сітку - це те, що бісило найбільше.
Якби програли 3-0 без особих шансів в кожній патрії - було б якось легше на луші. А так розумієш, що усе було близько, а багато в чому самі прос*али путівку в півфінал. Ех. 
Alehandro
Ковальов сьогодні дуже слабко атакував - дуже низький кофф реалізації
vitaha33
Дякую хлопцям за турнір. Коли були на грані - зібрались, виграли 3 матчі, і практично на рівних  з фаворитами.
kokis
На мою думку найслабша ланка, це зв’язуючий. Від нього залежить успіх команди в атаці. Досі не розумію, чому Щиткова викинули зі збірної, адже він набагато сильніший за Синицю і гра нашої збірної була би ефективнішою в атаці 
Лютый Кандибобер
тренеру надо всех их поставить на подачу и часов 3-4 пускай подают
Олександр Данник
Хтось знає, на скільки серйозна травма Терьоменка? На олімпійський відбір не підтягнеться?
DK1961
Ну все равно молодцы. Тем более, что попадание в восьмерку сильнейших в Европе дает рейтинговые очки на отбор в Париж. Шансы отобраться на Олимпиаду РАСТУТ!
RomeoBoss
Чому де яким гравцям в цей зустричі було важко іноді робити звичайні подачи? Мене це дивувало?
Що це хвилювання? Дуже богато помилок!Але це
не перша гра нашой Збірной! Хлопці знову не
витягли,а де яки гравці  робили виришальні поми-
лки.
antt
Для нашої збірної, словенія - така мала країна між Італією,  Австрією, і Хорватією- прям якийсь барєр що не може вона подолати. Матч не бачив.  Але був чемпіонат світу рівно рік тому - і  там також словенців не пройшли в чотирьох сетах. І прізвище Урнаута добре запамяталося. А плотницький як тут пишуть https://en.m.wikipedia.org/wiki/2022_FIVB_Volleyball_Men's_Wor
ld_Championship був best server. Але якщо згадати три поразки тут на початку то це навіть дуже добре але не більше.
Обсервер Влад
Усі клатчі наші бездарно зливають - що у другому сеті, що у четвертому... Якась безвольність і приреченість у діях... Бійцівського характеру - повний нуль...
Cruyff
В перших двох сетах наші грали погано не через те, що проти них грала Польща чи Італія, при всій повазі до словенців, які грали відверто добре.
Виглядало так, що наші самі собі морально програли перед цим поєдинком. 
В третьому сеті почали робити все те, чого не робили до цього і словенці підсіли. 
Могли виходити на п'яту партію, проте, суперник дотиснув і заслужено переміг.
Щодо наших кадрових проблем писати не хочеться, всі все бачили. Якщо зараз на полі найкращі гравці (за виключенням відсторонених), а воно так і є, то це дійсно гідний для нас результат і очікувати якихось позитивних змін чи оновлень в найближчий час не доводиться. 
Рівень збірної залежить від рівня внутрішнього чемпіонату/чемпіонатів, де грають гравці. В нашому випадку, складається враження, що збірна на таких змаганнях стрибає вище голови і гідно виглядає.
Wlad West
Еще в группе я написал - научите их подавать!!!
Alex
Там когда идти в зачёт важнейших матчей где надо обыграть фаворита либо нашего уровня кем Словакия считается мы сливаем , как то менталитет надо менять на боевой