Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 вересня 2023, 01:38
5953
0

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «Гарна гра, але знову 1:3»

Коментар до матчу Словенія – Україна дав капітан нашої волейбольної збірної

| Оновлено 12 вересня 2023, 01:38
5953
0
Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «Гарна гра, але знову 1:3»
CEV. Олег Плотницький

В матчі 1/4 фіналу чемпіонату Європи з волейболу українці у завзятій боротьбі програли Словенії 1:3 та вибули з турніру. Наші волейболісти були близькими до того, щоб вийти до півфіналу, але їм не вистачило зовсім небагато.

Після гри на запитання журналістів відповів капітан збірної України Олег Плотницький.

- Як сказала Ольга Харлан «…не підсмажили їх трохи, не долили олії», - почав Олег. - У першому сеті ми трохи закрилися, думали про щось своє. Останні 10-15 очок грали, щоб просто відчути гру. Неважливо, чи помилка, чи ні, треба було відчути, щоб у наступної партії були готові і могли перемогти. І, здається, непогано вийшло, тільки наприкінці програли. Що поробиш.

- Чого ж не вистачило?
- Це все приходить із досвідом. Чим більше маєш таких сетболів і суперників, тим щоразу будеш все якісніше їх відпрацьовувати, забивати, приймати. Мусимо тягнутися до того, щоб мати більше можливостей грати проти таких команд. Щоб були такі заруби, де треба на 100 % кожного моменту викладатися. Не всю гру, а кожен момент все вичавлювати з себе. І тоді буде результат.

- Вам вдалося виконати кілька ейсів. Що скажете?
- Треба було трохи ризикувати. У попередній грі проти Португалії не було в цьому сенсу, хлопці добре забирали на блоці, в захисті діставали, ми забивали. Треба було просто тримати. Там люди стояли на другій половині майданчика і вже боялися та вибивали просто м'яч вгору, а часом смикалися і отримували ще. Не було сенсу тоді ризикувати, а проти Словенії треба було демонструвати щось більше, ніж тримати подачу.

- Ви були дуже емоційні у четвертій партії…
- В цьому немає нічого поганого. Намагався заводити хлопців, щоби були агресивними. Тому що у нас третя та четверта партія добре йшли на агресії. Гра нам давалася, добре виходило все. І тільки-но ми здавали, все пропадало, і було важко це назад повертати. У таких іграх дуже важко заробляються брейкові очки, а потім повертати, коли трохи зупинився. Намагався заводити, щоб були агресивнішими і злішими на все. Знову ж таки, гарна гра, але знову 1:3. І сьогодні першу партію не виграли, як того разу, вперше її програли.

- До п'ятого сету були готові?
- Якби був п'ятий сет, гадаю, точно не було б 15:12 чи 15:13. Ще б пару м'ячів зіграли б, щоб вирішити. Було б прикольно зіграти п'яту партію, бо то така лотерея. У ній все могло статися.

Додамо, що на цьогорічному чемпіонаті Європи збірна України повторила свій результат 2019 року, коли вона також грала у чвертьфіналі.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 10
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.