Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 вересня 2023, 20:47
10120
1

Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч 1/4 фіналу чемпіонату Європи

Туреччина показала, що зі Словенією можна боротися за перемогу. Треба вірити в себе

| Оновлено 15 вересня 2023, 20:47
10120
1
Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч 1/4 фіналу чемпіонату Європи
CEV

На цьогорічному чемпіонаті Європи з волейболу чоловічі збірні Словенії та України зустрінуться вдруге. У груповій стадії турніру словенці здобули перемогу з рахунком 3:1. І ось тепер суперники знову вийдуть на майданчик спортивного комплексу у болгарському місті Варна 11 вересня, але тепер вже у чвертьфінальному поєдинку.

Словенія

Як і передбачали багато фахівців, збірна Словенії на Євро-2023 є одним із головних фаворитів. У групі В словенці виграли усі п'ять матчів із загальною різницею партій 15-1. До речі, цей єдиний сет взяла збірна України. Пройшла Словенія і стадію 1/8 фіналу, хоч за перемогу їм тут довелося поборотися дуже серйозно.

Після двох партій підопічні румунського наставника Георге Крецу програвали 0:2, але зуміли переламати перебіг зустрічі на свій бік і досягли успіху 3:2. В цьому матчі у словенців одразу чотири гравці набрали більше десяти очок: Рок Можич – 19, Тіне Урнаут – 17, Клемен Чебуль – 16 та Ален Паєнк – 12. Це ще раз показує, що загроза у матчі зі Словенією може виходити не лише від одного-двох волейболістів, а від цілої групи висококласних гравців.

А ще словенці дуже терплячі та мають міцний характер. Тож розслаблятися з ними не можна ні на хвилину, навіть коли маєш певну перевагу. Тим більше, що, як і раніше, кістяк команди складають досвідчені гравці, які мають у своєму активі по три срібні медалі чемпіонатів Європи. Крім названих волейболістів, це ще центральний блокуючий Ян Козамерник, зв’язуючий Грегор Ропрет і ліберо Яні Ковачич.

Україна

Наша збірна дуже важко розпочинала нинішній чемпіонат Європи і вже у своєму першому матчі зустрілася зі Словенією. На той момент у команді гостро відчувалася втрата перед самим стартом двох центральних блокуючих Дмитра Терьоменка та Максима Дрозда. Але вже під час турніру Владислав Щуров, який став основним, помітно додав і навіть після матчу 1/8 фіналу з Португалією, виграного з рахунком 3:0, він удостоївся похвали від головного тренера команди Угіса Крастіньша. Наставник взагалі не так часто виділяє когось зі своїх підопічних, так що схвальної оцінки Щуров заслужив по праву.

А ще явно додали наші лідери – Олег Плотницький, Юрій Семенюк, Ілля Ковальов, Юрій Синиця та Василь Тупчій. Окремо хочеться сказати про лібера Олександра Бойка. Ще на початку літа він був другим у нашій збірній на своїй позиції після Дмитра Канаєва, за плечима якого вже є чемпіонат світу. Але своєю грою Олександр довів, що на сьогодні саме він найкращий приймаючий і те, які м'ячі він, буває, піднімає, заслуговує на велику повагу.

Додамо, що у двох переможних матчах з Іспанією та Португалією дуже вдало виходив на подачу Віталій Кучер. Кілька разів саме ці моменти ставали ключовими та вирішальними на користь збірної України. Цілком можливо, що в арсеналі Угіса Крастіньша приховано ще щось цікаве для Словенії, але про це ми вже дізнаємося під час самого матчу.

Статистика матчів

Про поєдинок цих суперників, який відбувся 30 серпня на нинішньому Євро, йшлося вже кілька разів. Варто ще сказати, що українці виграли тоді у стартовому сеті 25:23. Але далі продовжити на такій мажорній ноті не вийшло. Як зазначив центральний блокуючий Юрій Семенюк після матчу з Португалією, тепер «…треба розібрати ті помилки, які допускалися у грі з ними на груповому етапі та постаратися у майбутньому поєдинку звести їх до мінімуму».

А ще Словенія та Україна зустрічалися на чемпіонаті світу 2022 року у Любляні. Тоді у чвертьфіналі господарі майданчика перемогли з рахунком 3:1. Також ці збірні грали в одній відбірковій групі до чемпіонату Європи 2013 року. У першому матчі у Харкові в Палаці спорту «Локомотив» українці програли 0:3, а у Маріборі наші волейболісти взяли реванш 3:1.

Прогноз на протистояння:

Якби ми прогнозували після чотирьох турів групового етапу, то однозначно поставили б на Словенію. Однак зараз українці провели два відмінні матчі з Іспанією та Португалією. І якщо вони продовжать у тому ж ключі, то шанси на перемогу ми маємо. А ось у словенців, навпаки, в поєдинку з Туреччиною виникли певні проблеми. І хоча вони зуміли витягнути важкий поєдинок та перемогти, гра показала, що з ними можна і треба боротися. Підтримаймо наших хлопців та поставимо на їхню перемогу 3:2.

11 вересня, понеділок

Словенія – Україна
Варна (Болгарія). Спорткомплекс «Palace of Culture». 17:30
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
СЛОВЕНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:3

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 119
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
ну тут я прогнозую поразку 1-3 чи 2-3 ось так, дай Бог, що я помилився і наші виграли у словенців