Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 31 серпня 2023, 09:09
7545
11

У першому матчі чемпіонату Європи Україна програла Словенії

Наші волейболісти поступилися суперникам у чотирьох партіях

| Оновлено 31 серпня 2023, 09:09
7545
11
У першому матчі чемпіонату Європи Україна програла Словенії
CEV

Сьогодні свій стартовий поєдинок на чемпіонаті Європи з волейболу провела чоловіча збірна України. У групі В у болгарському місті Варна підопічні Угіса Крастіньша зустрічалися з командою Словенії.

Стартовий склад українців значно відрізнявся від того, що вболівальники звикли бачити нинішнього сезону. Через травму не зміг взяти участь у турнірі центральний блокуючий Дмитро Терьоменко. Не вийшов на майданчик із перших хвилин і капітан українців Олег Плотницький. Їхні місця зайняли відповідно Владислав Щуров та Тимофій Полуян.

Словенці одразу ж заволоділи перевагою і повели з різницею у три-чотири очки 5:2, 10:6, 15:11. Наші волейболісти тривалий час переслідували суперників, доки не вирівняли становище 16:16. А потім вже українці вирвалися вперед 21:18. Тепер вже словенцям довелося ліквідувати відставання 21:21 і все мало вирішитися в кінцівці партії. Тут чудово прявив себе наш діагональний Василь Тупчій. Два його точні удари принесли Україні необхідну різницю в очках – 25:23.

У другому сеті знову гра була рівна, хіба що тепер вже українці частіше лідирували в рахунку. І знов можна сказати, що основні події розгорнулися після того, як на табло були цифри 16:16. Словенці вийшли вперед 19:16 і більше не дозволили нашій команді себе наздогнати – 25:22.

Третя партія практично не відрізнялася від попередніх. Знову рівна гра і знову все було близько – 16:15 на користь Словенії. Але далі вже перевагу мали наші суперники і вони без особливих хвилювань довели справу до перемоги 25:20.

На жаль, у четвертому сеті українці надто далеко відпустили суперників, рахунок був навіть 18:8 на користь Словенії. А коли наші кинулися наздоганяти, їм удалося лише скоротити відставання до чотирьох очок 22:18. На більше вже не вистачило сил. Результат третьої партії повторився 25:20.

Склад збірної України у цій грі був таким: Василь Тупчій (набрав 21 очко), Ілля Ковальов (6), Владислав Щуров (8), Юрій Синиця (1), Тимофій Полуян (9), Юрій Семенюк (9), Олександр Бойко ( ліберо) – стартовий. На заміну виходили Олег Плотницький (0), Віталій Кучер (0), Євген Кісілюк (0).

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Група Ст Варна (Болгарія). 30 серпня
Словенія – Україна

3:1 (23:25, 25:22, 25:20, 25:20)

СЛОВЕНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Вже завтра у четвер 31 серпня українці зустрінуться зі збірною Хорватії.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Переможцем Плюс Ліги другий рік поспіль став Ястшембски Вегель
Волейбол | 28 квітня 2024, 19:36 0
Переможцем Плюс Ліги другий рік поспіль став Ястшембски Вегель

Завершився чемпіонат Польщі з волейболу, в якому 12 місце посів львівський «Барком-Кажани»

Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал
Футбол | 02 травня 2024, 21:03 6
Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал

«Челсі» хоче підписати українського голкіпера

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
ну ще досить непогано зіграли, враховуючи неповний склад України, тому результат логічний
Обсервер Влад
Що у наших з подачею??? Вони ж навіть парашутом не можуть перекинути сітку або попасти в майданчик з подачі, не говорячи уже за силову!... Словенці силовими подачами в 100500 разів більше попадають, ніж наші парашутами - на подачі наші виглядають як діти з дитячого садка проти здорових мужиків Це просто тихий ЖАХ!(((
Файний чортяка
Опа, и за что мне предупреждение дали? За слово "дрыщи", серьезно?)) Кто админам наплакал, выходи. Бить не буду.
Stanislav Matusevych
Ніби й розгрому не сталося у жодній партії, а одну навіть вдалося виграти, але враження від поєдинку важкі. У Плотницького явно пошкодження, адже він виходив буквально на декілька очок і тільки на задню лінію. Без капітана і лідера (якщо ситуація з його здоров'ям не покращиться) на збірну чекає важка боротьба за вихід у плей-оф. 1/8 стає завданням і мінімум, і максимум одночасно. Цікаво спитати у пана Крастіньша: як так можна готувати збірну до великого турніру, щоб  зі складу вилітали одразу три гравці? 
По самій грі у мене питання до Семенюка, якого вчисту переграв Паєнк, і знову-таки до Крастіньша. Скільки вдалих скидок повинен виконати Чебуль, щоб із цим щось-таки вдіяти? Тренерські поразки туркам були дзвіночками, а зараз уже до набата недалеко. Чи вистачить сміливості самому піти чи дочекається шквалу критики від вболівальників, і все одно не піде? Тренер-то непоганий, але все, що міг, збірній він уже віддав, і далі бачиться лише деградація.