Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 вересня 2023, 17:51
1932
0

Андрій ПОЛУНІН: «Українці вразили високою реалізацією»

Ексгравець збірної України – про матч з командою Англії

| Оновлено 10 вересня 2023, 17:51
1932
0
Андрій ПОЛУНІН: «Українці вразили високою реалізацією»
Getty Images/Global Images Ukraine

9 вересня в польському Вроцлаві національна збірна України розійшлася миром1:1 з англійцями у відборі на Євро-2024 з футболу.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін розповів, що перешкодило учасникам протистояння схилити шальки терезів на свій бік:

– Навіть не згадаю, коли востаннє українська збірна тішила такою реалізацією. Адже підопічні Сергія Реброва тільки двічі реально загрожували володінням англійців і одна спроба виявилася результативною. Відзначу, що гол Зінченка був з розряду трудових.

– Що ж тоді завадило номінальним господарям атакувати частіше?
– Я не знаю, яким був план на гру. Можливо, не пропустити швидкий гол, це – вдалося. Коли ж вийшли вперед, то, склалося враження, що завдання було зберегти переможний рахунок до перерви. Проте всі ці плани звела нанівець позиційна помилка Миколенка наприкінці першого тайму. Віталій банально прогавив підключення захисника гостей Вокера, який, опинившись віч-на-віч з Бущаном, діяв майстерно, влучивши в ближній кут. А після перерви головне вже було не програти. І завдяки Бущану дорогоцінне очко було здобуте.

– Чим ще запам'яталася наша збірна в протистоянні у Вроцлаві?
– Про високу реалізацію я вже зазначав, по-друге, діяли доволі організовано в обороні за винятком епізоду з Миколенком, та вмінням терпіти, коли було скрутно. І хоча захищатися завжди легше, все ж, не забувайте, що нашим суперником була європейська топ-збірна.

– Доводиться констатувати, що знову були непомітними на полі Мудрик, Яремчук і Довбик, який вийшов на заміну.
– Думаю, що все це через недостатню ігрову практику на клубному рівні. Ось і бракує цим футболістам впевненості в своїх силах. До того ж, слід сказати,що обидва наші нападники дуже залежні від підтримки партнерів, а ті були заточені на захисті. Добре, що нічию вдалося відстояти, хоча, як на мене, з цією збірною Англії можна було зіграти більш впевнено. Не виключено, що британці просто недооцінили українців й за це їх слід було покарати.

– 12 вересня в гостях на підопічних Сергія Реброва чекає ще одне випробовування – в Мілані з Італією.
– Після вчорашньої неочікуваної нічиї нашого чергового візаві з Північною Македонією, схоже, що доля другої путівки до фінальної частини Євро-2024 вирішиться саме в протистоянні збірних України та Італії. Ось чому в Мілані нам важливо не програти. Італійцям ж, аби інтрига не вмерла, бажано перемагати. Зрозуміло, що вони великими силами йтимуть вперед, а оскільки в українців вистачає мобільних футболістів, то треба буде постаратися скористатися вільним простором. Та зараз нашим головне - як слід відновитися.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?
Футбол | 04 травня 2024, 18:07 1
Скільки заробить Лунін, якщо Реал виграє Ла Лігу та Лігу чемпіонів?

Флорентіно Перес пообіцяв солідну суму гравцям королівського клубу

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.