Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 вересня 2023, 17:00
1910
0

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «Дай Боже цей настрій зберегти»

Капітан збірної України прокоментував вихід команди до 1/4 фіналу Євро

| Оновлено 10 вересня 2023, 17:00
1910
0
Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «Дай Боже цей настрій зберегти»

Перемога збірної України у чвертьфіналі чемпіонату Європи з волейболу над Португалією 3:0 була яскравою та заслуженою. Протягом усієї гри українці були сильнішими за суперників і довели, що вони гідні грати у вісімці найкращих команд континенту. Ось яку оцінку діям своїх партнерів дав після закінчення поєдинку капітан української збірної Олег Плотницький.

- Думаю, сьогодні ми ще краще витримали концентрацію упродовж гри, ніж в матчі з Іспанією. У першій партії була лише одна затримка. І все. Та ще є куди зростати.

- Португалія виявилася слабшою, ніж ви уявляли?
- Не можу так сказати. Найімовірніше, вони як іспанці. Ці дві команди майже однакові. Ми в першій партії дуже добре притримали португальців і вони казали мені, що не знали, що їм робити, куди бити. В другій партії у суперників почало виходити, але через наші помилки. Ми почали трохи до рук їм скидати. І давали простір, щоб вони забивали. А потім у третій партії знову все стало на свої місця, до того ж, ми вдало зіграли у захисті.

- Чимось особливим суперники здивували?
– Вони як іспанці. Якщо заведуться і дати їм повітря, вони «валитимуть». Не дати цього зробити, трохи їх десь там притиснути – не зможуть так довго витримувати.

- Перед матчем дуже хвилювався?
- Не було якогось нервового стану чи занепокоєння. Розумів, що ми повинні перемагати, що після останньої гри з Іспанією, навіть якщо гратимемо так само, то маємо вигравати. Можливо, не 3:0, а 3:1, але сьогодні зіграли навіть краще, ніж проти Іспанії. Трохи менше своїх помилок, краще в захисті. Дай Боже, щоб цей настрій зберігся і далі.

- Чи є питання до власної гри?
- Мабуть, так, хоча в останніх двох іграх, гадаю, впорався зі своїми емоціями. Мене зараз не дуже цікавить, скільки я набираю очок. Більше цікавить те, щоб інші партнери грали та отримували задоволення від цієї гри.

- Попереду знову Словенія, з якою ви вже тут зустрічалися. Які зараз відчуття?
- Відпочинемо і дивитимемося. У нас у волейболі є свої так звані «друзі». Раніше були серби, потім турки, зараз словенці. Будемо пробувати їх пройти. Думаю, гра полягає в тому, хто менше припуститься помилок і у кого буде велика концентрація від першого до останнього м'яча. Той і переможе.

- Словенія на старті плей-оф відігралася з 0:2 у матчі з Туреччиною. Чи очікували такого результату?
- Очікували, що буде боротьба, але такий сюжет навряд. Словенія – це таки топ-команда і тут немає жодних питань. Вона ще раз показала, що здатна повертатися у гру та вигравати. Щодо турецької збірної, то треба розуміти, що вона вже грає таким складом, напевно, років 10. Коли я прийшов до збірної, вони ті самі були. У них все круто: тренери змінюються, все у них є, хороші умови. Волейбол у Туреччині продовжує розвиватися, то це нормально, що вони так зіграли.

Матч України та Словенії у чвертьфіналі Євро-2023 відбудеться у понеділок, 11 вересня. Зустріч пройде у болгарській Варні.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS
Футбол | 28 квітня 2024, 10:47 5
Дубль і два асисти Мессі. Інтер Майамі без Кривцова виграв матч у MLS

У ніч на 28 квітня «чаплі» обіграли «Нью-Інгленд Революшн» з рахунком 4:1

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.