Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 вересня 2023, 12:06
15674
27

САБО: «Циганков був слабенький, а Мудрик взагалі стояв»

Колишній тренер розкритикував гравців збірної України

| Оновлено 10 вересня 2023, 12:06
15674
27
САБО: «Циганков був слабенький, а Мудрик взагалі стояв»
Футбол 1/2/3. Йожеф Сабо

Відомий тренер та експерт Йожеф Сабо прокоментував нічию збірної України з Англією (1:1) та дії окремих футболістів.

– Вболівав за наших і радий, що вдалося досягти почесного результату з англійцями – зіграти внічию. Це збірна України здійснила за рахунок колосальної ігрової дисципліни на полі. Як у середній ланці, так і у захисті. Наші футболісти страхували один одного, все було нормально. Та й голкіпер наш зіграв здорово. Хлопці відпрацювали дуже добре - так, що можуть не відійти до 12 вересня, до матчу із італійцями. Вони зробили все, що могли, і я не бачив у англійців наявності по-справжньому стовідсоткових гольових моментів. Так що наші футболісти – молодці, молодці і ще раз молодці! Заробили одне очко, яке багато вартує.

– Багато тренерів вважають, що наявність у складі рудого – не на фарт. А у поєдинку з англійцями їх було аж двоє – Юхим Конопля та Віктор Циганков.

– Циганков у вроцлавському матчі був слабенький. Щось особливе впродовж усієї гри, окрім участі у гольовій комбінації він зробив? Ні. Можливо, це пояснюється тим, що у чемпіонаті Іспанії щоматчу викладається за «Жирону» і витратив чимало сил. А Мудрик – то взагалі! Де його швидкість? У першому таймі він стояв, і лише один чи два рази м’яча отримав. А треба ж бо самому його шукати! Візьми, йди у середину, попроси сюди, потім назад – і зроби ривок вперед. Потім зупинись, знову відскочи назад і дістань цей м’яч. Але ні – він стоїть, наче стовпчик.

Можливо, все прояснюється тим, що у Михайла Мудрика в АПЛ не все вдається так, як того хотілося б…

– Та не буде він грати! Так, у нього є швидкість, але що – будемо стометрівку бігати? От згадайте епізод, який трапився хвилин за п’ять до кінця матчу. Дали йому м’яч на вільний простір, він помчав – і… захисник його «накрив». А було б правильніше Мудрику зробити по-іншому: зупинитись, стартувати, рвонути вправо, потім – вліво. Зробити так, щоб цей оборонець не зміг з ним впоратись. А наш гравець тікав-тікав, поки не впав. А Яремчук?! Він, щоправда, не в формі, адже тривалий час не мав ігрової практики. Тому я навіть не знаю, чому Сергій Ребров його поставив у «старті».

– Вважаєте, що у стартовому складі краще було б випустити на поле Артема Довбика?

– Гадаю, що так. Яремчук – нормальний футболіст, однак він довго не грав. Він в «Бенфіці» сидів на лаві, потім його віддали у «Брюгге», де він теж не грав. А зовсім нещодавно опинився у третій за ліком команді – «Валенсії». Поки він їздить туди-сюди, туди-сюди, то ігрової практики не набуває. А тут треба виходити і грати проти таких потужних суперників, як Англія та Італія… Думаю, що Ребров буде робити певні заміни з Італією у порівнянні з грою проти англійської збірної. Хлопці після неї втомились, а деякі зовсім слабенькі були.

– Будемо сподіватись, що і у матчі з Італією збірній України теж вдасться досягти позитивного результату…

– Італія – зовсім інша команда. Більш технічна. Тим більше, гра буде на її полі. Втім, подивимось, як воно буде. Передусім, як я вже сказав вище, нашим футболістам потрібно відійти та відновитись від поєдинку з Англією. Зрозуміло, що це буде важко, адже грати з італійцями доведеться через дві доби на третю. Слід враховувати ще й переліт із Польщі до Італії. Та все ж будемо сподіватися, – сказав Сабо.

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhii P.
На рахунок Циганкова не погоджуюсь, він доволі часто загострював на правому фланзі. Мудрик - стоячок. Його "пресинг" аж смішно дивитись, суперник на нього навіть не зважає. А а нападі постійно закритий, а якщо отримає м'яч раза 3, то одразу його втрачає.
Fitness.sports
Sofascore считает, что лучшими среди украинцев были Александр Зинченко и Виталий Буяльский – по 7,2.
Лучшим игроком матча оба ресурса назвали автора гола сборной Англии Кайла Уокера – 7,2 и 7,6 соответственно.
Зинченко за 76 минут на поле забил гол, сделал 41 касание мяча, отдал 29 точных передач из 37 (78%), в том числе 1 ключевую, нанес 1 удар в створ ворот и провел 1 отбор мяча.
Конопля за 90 минут сделал ассист, 1 раз вынес мяч, провел 1 перехват и 3 отбора мяча, сделал 49 касаний мяча, отдал 22 точные передачи из 28 (79%), в том числе 1 ключевую, создал 1 голевой момент.
Буяльский за 18 минут сделал 11 касаний мяча, отдал 3 точные передачи из 3 (100%), заработал 1 фол, 1 раз перехватил мяч и 4 раза отобрал его.
Умник
Подарите деду классные 3д очки еу нихрена не видит человек)))).
Ну если у тебя спрашивают. То расскажи ж блин.
Витя помогал Конопле нейтролизовать Чилвела и Белингема.
Расскажи про игру в касание с зиной во втором тайме.
Я же просто смертный.
Ты же человек формирующий общественное мнение. Это же искажает полностью результат.
😼
"Мудрик стоїть наче стовпчик.."  👏👍 Сабо
Перець
Котик Мурзік ще підкачається і буде стовпом від якого будуть всі відлітять
wojsergivan
Мудрик типичный продукт напёрсточника ахметова Челси надул бабло украл и в лондон
⬆️
Яремчук, Мудрик и Довбик  просто присутствовали.
vbrjkf
Більш-менш твереза оцінка. Ключовим фактором успішної гри стали ігрова дисципліна і бажання не програти. Ще б з італійцями так зіграти...
Віктор Коробка
Всі молодці, тільки той слабенький, той - стовпчик, а того взагалі невидно було! 
avk2307
Дуже старий експерт висловив свою неоднозначну думку.Справді головні герої в захисті були, але тільки правий фланг в вигляді Циганкова та Коноплі шанси нам давав. А ще подивіться на гру в обороні цих гравців.
Сабо тут на рахунок Циганкова не правий
Severian742
Вся команда молодці тому що достойно зіграли проти суперника який на дві голови вищий за класом і здобули успішний результат це головне.
Наївно було б очікувати що наші атакувальні гравці будуть багато феєрити проти такого суперника коли вся команда багато відпрацьовувала у захисті бо тільки так можна було нівелювати величезну різницю у виконавській майстерності .
Італія значно сильнішим складом нещодавно без шансів програла від цієї Англії. Експертам варто  спуститися на землю і тверезо оцінити ситуацію. 
 Циганков і Мудрик більшість часу допомагали команді захищатися і взяли активну участь в гольовій атаці. Довбик і Яремчук хоч і не відзначилися але працювали на команду і виконали завдання тренера на щось більше розраховувати коли команда мало атакує не доводилося. 
  Захисник який "накрив" Мудрика найшвидший гравець АПЛ який так само з'їв Вінісіуса у півфіналі ЛЧ і тому нічого дивного що Мудрик який поступається йому у швидкості не зміг його обігнати.
А наші Сабо, Леоненки як завжди навіть після успішних матчів по звичці влаштовують полювання на відьом.