Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 15 вересня 2023, 19:03
1353
8

Василь КОБІН: «Сподіваюся, Ребров сьогодні здивує Саутгейта»

Колишній гравець національної збірної – про майбутній матч відбору Євро-2024

| Оновлено 15 вересня 2023, 19:03
1353
8
Василь КОБІН: «Сподіваюся, Ребров сьогодні здивує Саутгейта»
УАФ

9 вересня національна збірна України з футболу в польському місті Вроцлаві проведе черговий поєдинок відбору на Євро-2024 з лідером підгрупи – Англією.

Колишній гравець національної збірної України Василь Кобін в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів про те, які якості треба продемонструвати нашим хлопцям, аби скласти конкуренцію англійцям:

- Мені доводилося брати участь в тому єдиному поки що матчі, в якому збірна України взяла гору над англійцями. Було це на «Дніпро-арені» 10 жовтня 2009 року у відборі на чемпіонат світу. Завдяки влучному «пострілу» Сергія Назаренка ми перемогли – 1:0. З тих пір багато чого змінилося, мабуть, й збірна Англії не була такою сильною, хоча тоді в її лавах були Ешлі Коул, Стівен Джеррард, Френк Лампард, Вейн Руні, але нам вдалося домінувати завдяки скрупульозному вивченню суперника, мотивації, надійності воротаря Андрія Пятова. Думаю, якщо сьогодні ці наші «козирі» також спрацюють, то шанси дати бій британцям зростуть.

- На вашу думку, нічия буде позитивним підсумком для української збірної?
- Якщо по ходу матчу програватимемо, то так. Знаєте, зараз дуже помітною стала роль головного тренера. До його штабу входять фахівці різного профілю, але все вирішує керманич, який робить аналіз наданих фактів і приймає рішення. Сподіваюся, що сьогодні наш Сергій Ребров здивує планом на гру свого англійського колегу Гарета Саутгейта.

- Що ви маєте на увазі?
- Я не збираюся бути оракулом, бо не володію інформацією, в якому стані знаходяться наші гравці. Ось чому складно сказати на якій тактичній схемі зупиниться Ребров, кому довірить виконання завдань. Про те, що спрацювало, а що ні – можна буде поговорити більш конкретно вже після фінального свистка. Хоча не виключено, що акцент буде зроблено на високий пресинг уже з перших хвилин, чи на швидкий гол, а може неочікувано кинуть в бій Владислава Ваната – єдиного нашого нападника, в якого є необхідна ігрова практика.

- Якщо вже зайшла мова про ігрову практику, то ціла група наших футболістів – Віталій Миколенко, Роман Яремчук, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко не можуть цим похвалитися.
- Не треба драматизувати ситуацію. Це досвідчені футболісти, які брак ігрової практики компенсують мотивацією, бажанням зіграти через не можу. З ними все буде гаразд.

- І все ж, які треба мати «козирі», аби дати бій англійцям?
- В збірної Англії сьогодні, дійсно, практично немає слабких місць. І все ж, мені було б цікаво запропонувати їм позмагатися в швидкості. В нас є мобільні гравці, чого вартий тільки Михайло Мудрик. Втім, не варто заглиблюватись в цю тему, бо все одно останнє слово – за Ребровим. Я оцінюю шанси суперників, як 50 на 50.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nicksaf
Просто смешно
Fant24
Так мы же играли нкдавно .ни одного удара по воротам Англии ни одной комбинации 
Віталій Дубенський
Ну чим він того англійця здивує? Здивувати англійців у грі може хіба що Мудрик... І не тільки англійців, а мабуть і нас...
Lex Aries
Зате не здивує мене, поставивши в основі бокопора матвієнка
Serhii P.
дурень думкою багатіє - є така гарна українська приказка
ALKOSruLKA
...ага, 3Х ВОРОТАРіВ ПОСТАВИТЬ НА ВОРОТА
romanchik.8409
Звичайно! Ярмолу тихихода поставить