Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 вересня 2023, 00:07
20786
60

Україна – Англія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2024

Серйозне випробування для команди Сергія Реброва

| Оновлено 10 вересня 2023, 00:07
20786
60
Україна – Англія. Прогноз і анонс на матч відбору Євро-2024
УАФ

Дев'ятого вересня збірна України розпочинає вирішальний – осінній цикл матчів – відбору на Євро-2024. Перший суперник – найскладніший: чинний віце-чемпіон Європи – збірна Англії. Матч відбудеться у польському Вроцлаві о 19-й годині за київським часом.

Україна

Третього вересня гравці та тренерський штаб збірної України почали прибувати до Вроцлава. Прибували невеликими групами. Одна група – Караваєв, Бущан та Тимчик. Ще одна – Ярмоленко, Сидорчук, Буяльський, Попов та Ванат. «Гірницький» десант прибув до Польщі одразу після матчу з «Минаєм»: Матвієнко, Конопля, Степаненко, Судаков, Зубков та Назарина. Окремо прибув Трубін.

Увечері того ж дня до тренувального табору збірної підтягнулися «легіонери» – Яремчук, Миколенко, Забарний та Мудрик.

Наступного дня прибули Циганков, Довбик, Лунін, Зінченко та Михайличенко. Останнім із наших збірників дістався Вроцлава Кривцов (п'ятого вересня).

Перше тренувальне заняття Сергій Ребров провів 3 вересня. Далі Сергій Станіславович чергував теоретичні та практичні заняття.

З 6 вересня «синьо-жовті» працювали в режимі дворазових тренувань. Цього ж дня до Вроцлава прилетів Піхальонок, довикликаний до збірної замість травмованого Шапаренка. Більше кадрових «пробоїн» у нашій команді немає.

У першому поєдинку проти англійців – у рамках стартового туру відбору на Євро-2024 - українці зіграли 26 березня. І поступилися 0:2. М'ячі на рахунку Кейна та Сака.

У тому поєдинку діями гостей керував Руслан Ротань. А ось наступні дві гри – проти Північної Македонії та Мальти – національну збірну України виводив уже «постійний» головний тренер – Сергій Ребров, під керівництвом якого «синьо-жовті» здобули дві перемоги і з шістьма очками посідають друге місце у групі.

Англія

Команда Гарета Саутгейта є беззаперечним лідером нашої групи. У її активі – 12 очок після чотирьох поєдинків. І, якщо бути об'єктивним, то лише диво може перешкодити англійцям посісти підсумкове перше місце.

У списку із 26 футболістів, викликаних Саутгейтом на гру проти збірної України, знайшлося місце і для нових осіб. Зокрема, гравець «Арсенала» Нкетіа отримав дебютний виклик до першої збірної «трьох левів».

До речі, окрім Нкетіа, до збірної викликані ще троє гравців «канонірів» (Ремсдейл, Райс та Сака). Привертає увагу виклик центрбека «МЮ» Магуайра, який на регулярній основі піддається обструкції вболівальниками «червоних дияволів».

Основного захисника збірної Англії та «МанСіті» Стоунза травмовано, тому замість нього Саутгейт викликав Томорі з «Мілана».

Однак на цьому проблеми із травмами кандидатів у збірну Англії не закінчилися. Вже у тренувальному таборі збірній Саутгейту довелося відмовитися від послуг Гриліша та Александер-Арнольда, у яких діагностували ушкодження. Обидва футболісти пропустять матч проти України. Тренерський штаб «трьох левів» вирішив довикликати до національної команди Тріпп'єра.

Несподівано поза заявкою збірної Англії опинився і Стерлінг.

Історія протистоянь

Англійців не можна назвати зручним суперником для нашої національної команди. Опоненти зустрічалися дев'ять разів, і лише один раз «синьо-жовті» здобули перемогу (у вже далекому 2009 році). Британці здобули шість перемог, ще два матчі завершилися внічию (обидва – у відборі на ЧС-2014). Відчутна перевага у англійців і за різницею забитих-пропущених м'ячів – 15:3.

Прогноз

Англія – незаперечний фаворит у грі проти України. І ця теза підтверджується не лише букмекерами та статистикою протистоянь, а й нинішнім станом справ. Рівень команди «трьох левів» - і командний, і особливо індивідуальний – значно вищий за відповідні показники «синьо-жовтої» збірної.

Незважаючи на певні проблеми зі складом (травми трьох основних гравців), Саутгейт має можливість для майже рівноцінної ротації. Можна не сумніватися, що англійці у Вроцлаві гратимуть на перемогу, адже вона відкриває їм прямий шлях на Євро.

На користь команди Саутгейта і той факт, що матч проти України – єдиний відбірковий у вересневому ігровому вікні, тому можна припустити, що на цей матч команда зробить основний наголос. 12 вересня англійці проведуть «лише» товариський поєдинок проти Шотландії.

Головна проблема збірної України напередодні найважливіших матчів (після Англії ми зіграємо з Італією) – відсутність клубної ігрової практики у багатьох гравців основи, починаючи від Трубіна й закінчуючи Яремчуком.

Загалом насправді наша збірна виглядає явним андердогом на тлі зіркової Англії. Але, як зазначив Олександр Караваєв, на фаворитизм Англії ми маємо і свої козирі – «героїзм і єдність».

Дуже хочеться вірити, що саме наші козирі зрештою і зіграють. Тож ставимо на результативну нічию – 1:1.

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Караваєв, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Циганков, Мудрик, Ярмоленко, Довбик

Англія: Пікфорд, Тріпп'єр, Магуайр, Уокер, Гехі, Райс, Хендерсон, Чілвелл, Сака, Меддісон, Кейн.

9 вересня, субота

Україна – Англія
Вроцлав. «Тарчинськи Арена». 19:00
Прямая ТБ-трансляція – Суспільне
УКРАЇНА - АНГЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Георгі Кабаков (Болгарія)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Опитування

Голосів 157
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу кваліфікації 🏆 Євро-2024 між збірними України та Англії, який пройде 9 вересня о 19:00 у польському Вроцлаві

Велика перемога України

5 голосів 3.18 %

Мінімальна перемога України

25 голосів 15.92 %

Нічия

45 голосів 28.66 %

Мінімальна перемога Англії

33 голоса 21.02 %

Велика перемога Англії

49 голосів 31.21 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 08:29 0
Бензема прибув на тренувальну базу Реала. Стала відома причина

Королівський клуб допоможе Каріму в лікуванні

ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ
Футбол | 02 травня 2024, 05:45 1
ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ

Євген Чеберко вийшов у стартовому складі Коламбус Крю на матч-відповідь з Монтерреєм

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
APL
Стартовий від спорт юа ну так собі, я думаю в воротах буде Бущан, ну і Ярмоленко зараз точно не в формі, вже краще Циганков на своєму фланзі, а під нападником Буяльський
dudigo78
Надіюсь, що як і в попередньому матчі, англійці після двох забитих розслабляться і спецом не будуть забивати більше, бо станом на зараз це збірні з різних галактик. Англія це збірна топ-5 в світі, а ми десь на рівні македонців та кіпріотів
Sukiyaki
Може й витягнуть нічийку...
Бущан + Магуайр = 💪
А ще таємна зброя, М.М. може вистрілити 🎉
Закину на 1Х.
Але небагато😜
avk2307
нічия буде
trejd
Зубков мне лично нравился своей агрессивностью на левом фланге,но если Малиновского из-за формы не взяли то конечно будем смотреть.До первого гола.
Микола Унгурян
хотілося б нічию ,але... це можливо лише як подарунок від збірної Англії, а щось малоймовірно що вони будуть робити подарунки.
Тим більше з таким "потужним" захистом як у нас, і такою потужною атакою як в англійців, то розраховувати на нічию марна справа.
Summertime
Против Англии надо было договариваться играть в Германии.В Британии  второе по численности нацменьшинство это поляки. Ясно за кого они будут и болеть в этой игре.   А ещё зерновая проблема для их фермеров из-за нашего зерна, которая и сегодня на повестке дня в Польше.   Тут всё в головах болельщиков сложится воедино. Хотя, даже если бы играли в Катаре, то всё равно звёзды смотрят на Англию.  Но это же футбол!  Как то же мадьяры разорвали их, да ещё и в Лондоне. Прогноз печальный, но где то 0,5 %  на "все буде добре"  всё таки есть.)
Алексей
Думаю Украина максимум ничья может быть, если повезёт 
Алексей
Украина сыграйте как Венгрия это делала против Англии, удачи 
Алексей
Ярмоленко выпускайте на последние 20 минут, в старте должен играть Цыганков и не вздумайте ставить на ворота Трубина и Матвиенко не нужно ставить в старте, опять привезёт 
Remark
Тут, к сожалению, разгром   
Ставка: ТБ1 в первом тайме и ТБ2 общий в матче.
Прогноз на матч: Англия гол в первом тайме, Англия ИТБ2; счет матча: 0-3, 1-4 или 0-5.
П.С. Но надеюсь я ошибаюсь и Украина хотя бы ничейку вырвет!
Fant24
Причем тут ярмоленко или ктото другой .Они же играли не так давно и все прекрасно видели что это совершенно разный уровень футбола .Ни одной продуманной атаки ни одного удара .Верить в 0 0 глупо 
GloryUkraine
Не бачу шансів. 
rozalievka
0:2  на класе!
Fant24
Есть уровень и класс игроков .от этого просто никуда не денешься 
Алексей
Интересно в этом матче в Украине будут моменты и удары по воротам, в 1 матче при Ротане не разу не ударили в створ ворот за 90 минут, надеюсь в этом матче нп будут мучатся на поле, главное чтобы не было Матвиенко и Трубина 
Владислав Антонов
Англи будуть на розслабоні, бо і в групі впевнено лідирують, і через три дні матч пропускають. Тому не думаю, що вони будуть рвати й метати. Є хороші шанси на стратегічно важливу нічию. Трохи фарту не завадило б.
Микола Унгурян
Ярмоленка зі старту? та навряд чи, він тоді буде баластом, його на 60-70 хвилині випускати (тим більше що лише після травми і явно не зможе відіграти весь матч)