Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 вересня 2023, 01:23
3027
0

Угіс КРАСТІНЬШ: «Хочеться бачити збірну України ще сильнішою»

Головний тренер українських волейболістів прокоментував перемогу над Іспанією

| Оновлено 06 вересня 2023, 01:23
3027
0
Угіс КРАСТІНЬШ: «Хочеться бачити збірну України ще сильнішою»
CEV, Угіс Крастіньш

Після того, як збірна України сьогодні здобула перемогу у заключному поєдинку групи В над Іспанією 3:0 та вийшла до 1/8 фіналу, наставник нашої команди Угіс Крастіньш перебував у хорошому настрої та поспілкувався з представниками засобів масової інформації.

- У нас було завдання зосередитися на зв’язуючому Сезарі Мартіні. По його руках було видно, куди він віддаватиме. І ми доволі добре адаптувалися до цього. Нам це дуже допомогло. Тому ми знали, звідки і куди він пасуватиме. Ну і, звісно, подача. Завдання було відсунути їх від сітки. Тому що, якби вони мали ідеальний прийом, вони дуже швидко грали б через четверту зону. І тоді вже було б проблемно впоратися із ними. Але нам це вдалося.

– У кожному матчі Віталій Кучер виходить на подачу. Домашня заготовка?
- Так, звісно. Останнім часом він виходить дуже ефективно. Ми на його подачах завжди забираємо свої очки. Його планер зараз такий «отруйний» для суперників, що їм його дуже непросто приймати. І це нам приносить очки, бо подача Влада Щурова не така агресивна. І, як Ви помітили, Віталій завжди виходить замість нього. Це ускладнює суперникові життя.

- Сьогодні у Вас була лише одна заміна, якраз виходив Кучер. Не хотіли злякати успіх?
– Коли машина працює добре, тоді все добре. У третій партії, коли іспанці нас наздогнали, була в голові одна заміна, але вона не знадобилася. Скажімо так, думка трохи випередила час. А загалом, якщо говорити про гру, то зіграли на хорошому рівні. Але мені дуже хочеться бачити ще сильнішою нашу збірну.

- Чи були впевнені у перемозі?
- Бути впевненим у перемозі ти можеш лише тоді, коли набрав 25 очок та на два більше, ніж суперник у партії. До цього неважливо, +6 або +5. Треба тримати увагу та грати. Адже й суперники теж прагнуть перемогти. Було зрозуміло, що вони ризикуватимуть і намагатимуться створювати якісь проблеми. А про перемогу вже думав разом із фінальним свистком.

- Як Ви вважаєте, чи є ще шанс України на третє місце в групі? Чи може допомогти Словенія, перемігши Болгарію?
- Шанси на 3 місце, звісно, є. А в те, що хтось комусь допомагатиме на чемпіонаті Європи, я в це не вірю. Жодних шансів. Тому що зараз триває боротьба за рейтингові очки, і якщо Болгарія перемагає, то словенці втрачають щонайменше 15 очок. На таке вони точно не підуть, вони йтимуть на перемогу, у цьому я більш ніж впевнений.

Плей-оф для збірної України з волейболу розпочнеться 8 або 9 вересня. Повна сітка поєдинків визначиться після завершення всіх ігор групової стадії, що відбудеться у середу, 6 вересня.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.