Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 вересня 2023, 09:04
29505
31

Збірна України з волейболу вийшла до 1/8 фіналу чемпіонату Європи

У заключному матчі групи В підопічні Угіса Крастіньша перемогли Іспанію 3:0

| Оновлено 06 вересня 2023, 09:04
29505
31
Збірна України з волейболу вийшла до 1/8 фіналу чемпіонату Європи

Чоловіча збірна України з волейболу сьогодні завершила груповий етап чемпіонату Європи з волейболу матчем із Іспанією. Щоб продовжити виступ у турнірі, нашим волейболістам треба було не просто перемагати, а обов'язково з рахунком 3:0 або 3:1.

Зі старту першої партії українці відпустили суперників на три очки 2:5, але вже незабаром не лише вирівняли ситуацію 8:8, а й самі вийшли вперед 9:8. Ще трохи пізніше вже підопічні Угіса Крастіньша повели із різницею у три очки 14:11. А коли на табло рахунок став 19:14 на користь України, подумалося, що їм уже не важко буде довести цю партію до позитивного результату. Але похвилюватися довелося. Іспанцям вдалося скоротити відставання навіть до мінімального 21:20. Добре, що наприкінці вдало зіграли Юрій Семенюк та Василь Тупчій, завдяки чому жовто-сині виграли 25:21.

У другому сеті українці спробували продовжити у тому ж ключі та повели 7:4, 9:6. Але іспанці, у свою чергу, здобули три очки і зрівняли рахунок 9:9. Втім наша команда знову зуміла піти у невеликий відрив, який ближче до кінця партії виріс до п'яти очок 23:18, а остаточний рахунок виявився таким самим, як і в першому сеті 25:21.

І в третій партії українські волейболісти спочатку зробили собі непоганий доробок 5:2, 9:4. 12:8, 15:10. Саме після цього результату Василь Тупчій невдало провів дві атаки, згодом українці пропустили ейс та блок суперників. На табло з'явилися цифри 15:14, а невдовзі рахунок зрівнявся 16:16. Але добре те, що добре закінчується. Україна зробила вирішальний ривок та виграла сет 25:19.

Таким чином, здобувши перемогу 3:0, збірна України вийшла до 1/8 фіналу. З чим ми її вітаємо!

Склад збірної України у цій грі був таким: Юрій Семенюк (набрав 9 очок), Юрій Синиця (2), Олег Плотницький (15), Владислав Щуров (1), Василь Тупчій (15), Ілля Ковальов (12), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходив Віталій Кучер (1)

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Група В. Варна (Болгарія). 5 вересня
Іспанія – Україна

0:3 (21:25, 21:25, 19:25)

ІСПАНІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(240)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини
Футбол | 27 квітня 2024, 00:59 9
Лунін з агентом розлютилися на Анчелотті. Стали відомі причини

Український воротар залишився у запасі в останньому матчі

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
Нарешті впевнена перемога,молодці!Сьогодні Плотницький був справжнім капітаном!
vivas057
Сьогодні нарешті були командою.
u6464u
Молодці хлопці , зібрались і показали командний дух, так і думав що в минулих програшах винуваті людськи чвари .
Stanislav Matusevych
В чому б не була проблема нашої команди, але після нищівної критики вболівальників на всіх можливих ресурсах, нарешті, збірна продемонструвала вже більш-менш нормальний волейбол. Не без деяких питань, як до ліберо, наприклад, але все ж. Команда виглядала командою, билися за кожен м'яч. Певні тренерські зміни теж побачив. На Щурова - нашу слабку ланку - у перший темп за всю гру була рівно одна передача. Семенюка при цьому Синиця завантажував по повній. Скидки непогано страхували: третій блокуючий, якщо не брав участі у блоці, завжди зміщувався ближче до шостої зони для страховки. Звісно, це всього лише Іспанія, проти них це працювало. Але ще учора ж не працювало з Фінляндією! Висновки команда зробила, і це тішить.
Тепер вболіваємо за Словенію в матчі проти Болгарії. У випадку перемоги словенців у 3-4 сетах ми посідаємо в групі третє місце і виходимо на Португалію. Якщо цього не стається, наше місце четверте, і з Францією у 1/8 нам нема чого робити за будь-яких умов. Словенці достроково виграли групу, наскільки вони будуть впиратися та виставляти основу на господарів, сказати важко. 
turist86
Браво!    Особливо Тупчій класно відіграв.
Андрей Залищук
ну можуть, коли захочуть
suforza1921
Хлопці молодці. Хай у останньому матчі, але усе ж знайшли свою гру і вийшли у плей-офф. Тепер вболіваємо за Словенію, щоб грати з портосами, а не французами. 
Stanislav Matusevych
Словенія обіграла 3:0 Болгарію у дуже цікавому матчі, доля двох партій у якому вирішувалася на більше-менше до 30+ очок. Тому в нашої команди далі Португалія 8-го числа.
vitaha33
Сьогодні всі добре відіграли, особливо Ковальов, пару ключових очок приніс. 
Cruyff
Це було круто!
Плот і Тупчій ТОПи!
sahka1981
Молодці!
roman75zpr
Респект! Мы вообще испанцев крайне редко обыгрываем в командных видах спорта, тем более на таких форумах. Тем ценнее это победа! 
Олег Мандрівник
Ну молодцы
Макс Максов
На португальців вийшли...
Алексей
А тем временем Словения 2-0 ведёт по сетам у Болгарии 
Vitason
Що скажете про Португалію, рівень десь нашої збірної??
Кузя&Соня :3
стеля-потолок, просто бажали, що вийдуть 1\8 більш легше, очков 9.... там шансів немає, как и футболі-гоккеї виграє хтось з тотів...
 
Выталкиватель парашутистов
По-поводу игры с Испанией не стоит сильно обольщаться, это самая слабая команда чемпионата. Не думаю, что словенцы будут глушить болгар на 3:0,хозяева все-таки... Так что выходим на Францию, и тут даже говорить не о чем... Но если бы даже были португальцы, то все равно там нам ничего не светило. Даже если федерация наша закрыла все вопросы по деньгам.