Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 вересня 2023, 15:06
5948
5

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «У мене закінчилися всі відповіді»

Капітан збірної України з волейболу про причини невдач на чемпіонаті Європи

| Оновлено 03 вересня 2023, 15:06
5948
5
Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «У мене закінчилися всі відповіді»
CEV. Олег Плотницький

Після трьох матчів на чоловічому Євро в активі збірної України лише одне очко та останнє шосте місце у групі В. Не змогли українці покращити становище і після матчу з Болгарією, який програли з рахунком 1:3. Капітан збірної України Олег Плотницький, звичайно ж, був засмучений таким розвитком подій.

- Ви питаєте, що сталося? Якщо Ви про гру, то я не знаю чесно. У мене немає відповіді, вони вже закінчилися. Я маю багато запитань, але закінчилися відповіді. Нема відповідей, просто нуль. Ні для себе, ні для кого. Якщо навіть просто вигадати, я не можу це зробити. У нас щось незрозуміле відбувається на майданчику, невідомо чому. Щось ми боїмося, щось кудись затискаємось, не беремо на себе відповідальність. Це найбільша проблема, що ми не беремо на себе відповідальність. Це найважливіше. Кожен із нас має брати на себе відповідальність, і тоді щось може вийти.

– Ви вважаєте, що це катастрофа?
– Це не катастрофа. З одного боку це нормально. Давайте так. До 2016 року за волейбол у нашій країні не те, що ніхто не знав, ніхто навіть не згадував. У 2017 році вже почали говорити після Золотої Євроліги, яку ми виграли. Після Євро-2019 починали писати, там вже розповідали людям правила, але й досі не знають правила, досі не знають прізвищ.
Якби Ви не знали Зінченка, Шевченка... Може, я порівнюю когось, але це спорт, та й то спорт. І у нас не гірші результати, ніж у суперкрутої збірної України з футболу.
Кожна збірна має таке просідання у гри. Французи виграли Олімпіаду, а потім їх вже немає ніде. Турки також все літо вигравали, вигравали – а зараз румунам програли. Італія, вона тримається ще, але у них лавочка така, що три команди можна викликати, і всі приїдуть та зіграють. Всі у формі.
Тож якоїсь катастрофи немає. Треба якось це вирішити. Мені здається, що трохи треба просто так вимкнутись і отримувати задоволення у грі. Як ми граємо першу партію, адже тут ми є чемпіонами. Тут нас можна привітати. Я думаю, якби були медалі, нам би їх вже вручили після трьох ігор за перші партії.

- Може, у команди напруга за те, що на неї тисне результат?
- Не знаю, чесно кажучи, не маю уявлення. Я не можу залізти в голову кожному. Мені, наприклад, нічого не страшно. Я нормально граю, і хлопцям про це розповідаю тисячу разів. Треба отримувати задоволення. Якщо ніхто не отримуватиме задоволення від гри, у нас не буде нічого. Адже до того ми отримували задоволення скільки років, а зараз щось перестало.

- Попереду ще два матчі у групі. Чи розраховуєте на успіх?
- Звісно, треба розраховувати. Після другої гри я казав, що треба сходити до церкви, як Мишко Кополовець колись казав. Я не знаю що робити. Насамперед, треба розібратися кожному в самому собі та загалом у команді.

Вже завтра 4 вересня збірна України проведе свій черговий матч у групі В проти команди Фінляндії.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 63
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Как рассказали мне работники федерации волейбола Украины, в команде очень сильный конфлик между игроками и ведущими игроками и тренером, вопрос упирается в разные премиальные, которые получают игроки и тренерский состав. Деньги сейчас главное в жизни ( вспоминаю поговорку времен СССР у баскетболистов - нет питания, нет попадания....). Сейчас на чистом патриотизме не выедешь, о патриотизме сейчас никто из спортсменов не думает, только деньги и еще раз деньги. Желательно много и зеленого цвета... Не думаю, что наши выйдут из группы, долгов слишком много перед игроками. А интервью капитана - бред сивой кобылы, расчитанное на тех, кто не знает истинного  положения дел в команде... Нельзя разучиться играть в качественный волейбол за несколько дней, любой профессиональных игрок вам скажет тоже самое.
mayakovskiy1
Завышенные ожидания от сборной это главная причина разочарований. По факту сборная даже в Золотой Евролиге прыгнула выше головы. Чемпионата у нас нет. Кроме Плотницкого все остальные играют в откровенно слабых если говорить о евро клубах. Кого вы собрались обыгрывать людьми из Эпицентра?  Болгарию играющую в мировой лиге? Где человек 5 из чемпионата Италии.