Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 вересня 2023, 17:11
4716
2

Через росію Україна і ще чотири держави бойкотували Конгрес ЄКВ

Наша делегація була шокована участю в заході представників країн-окупанток

| Оновлено 03 вересня 2023, 17:11
4716
2
Через росію Україна і ще чотири держави бойкотували Конгрес ЄКВ
Фото CEV.eu. Борічіч ( у центрі) в оточенні інших лицемірів, котрі лояльно ставляться до окупантів

У Брюсселі (Бельгія) 2 вересня відбувся щорічний Конгрес Європейської конфедерації волейболу. Ця подія, можливо, залишилася б для загалу буденною. Якби не допуск до участі в засіданні відсторонених від усіх волейбольних заходів через агресію проти України представників росії і білорусі, санкціонований вочевидь особисто очільником ЄКВ, сербом Александром Борічічем.

Приїзд волейбольних діячів з держав-окупанток викликав неприховуване обурення значної частини делегатів. У переддень Конгресу про бойкот заговорили представники понад десятка країн. Проте на мить початку заходів кількість активних протестувальників суттєво зменшилася. Від участі в Конгресі відмовилися делегації Польщі, Латвії, Литви, Естонії і України.

«Ми дізналися про приїзд росіян і білорусів у п’ятницю ввечері, а Конгрес розпочинався вранці. В нас не залишалося часу, щоб відреагувати, - розповідає президент Федерації волейболу України Михайло Мельник. – У центрі Європи, в ХХІ сторіччі країна-терорист вбила близько 300 тисяч людей. Це аморально сидіти з делегатами цієї країни за одним столом».

«Нам сказали, що це спорт, а не політика. Ми не погоджувалися на присутність росії та білорусі на Конгресі. , - прокоментував свою позицію польському виданню WP президент Федерації волейболу Польщі Себастьян Свідерскі. – Усі збірні та клуби цих країн відсторонені від змагань. Відповідно до статуту, на цьому заході не могли брати участі ті, хто не веде активної діяльності. Крім того, вони брали участь у голосуванні з важливих питань. Ми не могли на це погодитися і разом з кількома країнами вирішили не брати участі в з’їзді. Як і у випадку з торішнім чемпіонатом світу, який мав відбутися в росії, зараз ніхто не збирався брати участь у події з країною, яка оголосила війну іншій, незалежній державі».

У час, коли триває війна в Україні, а росіян і білорусів не допускають до участі у змаганнях, участь їх представників у Конгресі ЄКВ є шокуючою і несподіваною. На знак протесту ми разом із нашими союзниками вирішили не брати участі в заході», - це вже цитата президента Литовської федерації волейболу Даріуса Черки.

«Їхня участь у Конгресі ЄКВ неприпустима, - каже представниця естонської делегації Гелен Веермае. - Як і в інших видах спорту, росію і білорусь потрібно прибрати з волейболу. Їхній приїзд став неприємною несподіванкою. Ми вважаємо, що сидіти поруч із представниками агресорів – росії та білорусі – аморально».

Цікаво, що на сайті ЄКВ є новина про проведення Конгресу, але жодного слова немає про бойкот п’яти країн. «Члени європейської волейбольної сім'ї зібралися 2 вересня у Брюсселі на щорічну Генеральну асамблею ЄКВ», - читаємо ми.

Враховуючи це, згадуване вже польське видання WP звернулося за коментарем до речника Європейської конфедерації волейболу. Федеріко Ферраро дав лаконічний коментар: «Можу підтвердити, що суботня генеральна асамблея ЄКВ у Брюсселі відбулася в повній відповідності до положень Статуту ЄКВ і нормативної бази ЄКВ, а також відповідно до рекомендацій і вказівок МОК і FIVB».

За словами пана Мельника, несподівана поява москалів і їхніх посіпак білорусів була пов’язана з бажанням проголосувати за зміни до Статуту ЄКВ, згідно з якими балотуватися на посаду президента організації можуть лише особи, які мають не менш, ніж чотирирічний досвід діяльності в Європейській конфедерації волейболу. За цими змінами простежується чітка мета: провести на виборах президента ЄКВ у 2024-му замість серба Борічіча, якому вже 75, не менш лояльну до росії особу.

«Ми це усвідомлювали, тому оголошуючи бойкот, делегували право голосувати за нас одній із дружніх національних федерацій, - каже Михайло Мельник. – Результати голосування показали, що ми не помилилися. За зміни до Статуту було 26 голосів, проти – 27. Тобто голос, який ми делегували, виявився вирішальним».

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fant24
Спорт юа если вы пишите что вы такие принципиальные то где же информация по поводу врага Украины и сепаратиста  бергея бубки который в россии позаключал новые контракты своей фирмы Монблан и дает русским зарабатваать на ракеты которые летят по Украины .Спопт юа где информация по какой причине выгнали из украинского нока предателей суркиса и шуфрича а почему бубка там находится ?