Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 вересня 2023, 13:00
1759
2

Дніпро-1 – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Наскільки глибокою виявиться криза на тлі вильоту з єврокубків?

| Оновлено 03 вересня 2023, 13:00
1759
2
Дніпро-1 – ЛНЗ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1

У неділю, 3 вересня, в Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбудеться матч шостого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють дніпровський «Дніпро-1» і черкаський ЛНЗ. Стартовий свисток рефері Дмитра Панчишина з Харкова пролунає о 13:00 за київським часом.

Дніпро-1


Коли за підсумками минулого сезону дніпровський «Дніпро-1» посів другу сходинку в турнірній таблиці, то цей результат здавався цілком закономірним відносно того обсягу роботи, який виконала команда Олександра Кучера. Далі відбулась досить цікава трансферна кампанія із залученням провідних гравців нашого чемпіонату до складу СК, але в підсумку все пішло не за планом уже з матчів кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА проти грецького «Панатінаїкоса».

І поки дніпряни невдало намагалися розірватися на два (або всі чотири, за кількістю турнірів, у яких уже встиг узяти участь «Дніпро-1») фронти, поступово пішли в неправильному ключі справи й у чемпіонаті. Вимушені перенесення матчів через логістичні проблеми ще позначаться на поведінці СК надалі, але оскільки команда так і не відібралася до групового етапу на міжнародній арені, то восени знайти вільний час між Кубком України та чемпіонатом буде значно простіше.

А тим часом «Дніпро-1» уже залишився без головного тренера Олександра Кучера, замість якого командою наразі керує Валерій Городов, але поки що керівництво клубу не робить жодних кроків щодо приставки «в.о.» на тимчасовій посаді. Та й, якщо чесно, результати дніпрян останнім часом винятково засмучують уболівальників клубу, тож залишається лише чекати моменту призначення нового головного тренера на постійній основі.

А тим часом ситуація в чемпіонаті може продовжити погіршуватися, адже після міжнародної паузи будуть матчі проти «Зорі», «Колоса» і «Полісся» в 1/8 фіналу Кубка, тому до того моменту добре було б просто згадати смак перемог – без них «Дніпро-1» обходиться вже шість зустрічей поспіль.

ЛНЗ


Утім, поряд із черкаським ЛНЗ не варто зайвий раз згадувати про кількість успішних протистоянь у чемпіонаті, оскільки в одного з новачків поточної кампанії справи з цим ідуть також не найкращим чином. Виявилося, що у представників Черкас достатньо принципові власники, тому варто було Олександру Ковпаку разом із командою програти в п'яти з шести зустрічей нової кампанії, як одразу ж сталася перша для клубів УПЛ відставка головного тренера цього року. Тригером, звісно, стала саме поразка від «Вікторії» в 1/16 фіналу Кубка України.

Юрій Дудник підібрав проблемний колектив на тимчасовій основі, програв із ним харківському «Металісту 1925» (0:1), якого під час поточного тижня ледь не відправили в потойбіччя, і досить швидко залишив тренерський пост. Річ у затримці з оформленням документів у білоруського фахівця Олега Дулуба. Ще свіжа пам'ять про те, як досвідчений 57-річний керманич невдало намагався врятувати від вильоту «Львів» у минулому сезоні, а тут йому дають команду з непоганими амбіціями і з набагато більш упевненими перспективами.

Що хочеться побачити від тренера, який офіційно працює від сили четвертий день із командою, то це хоча б поверхневе розв'язання проблем з обороною й супутньою мотивацією. Варто команді пропустити, як вона більше не може повернутися належним чином у гру, що добре було помітно навіть в останньому матчі проти «Металіста 1925». А ще є певні проблеми з атакою – лише чотири голи за п'ять матчів. Стільки ж забили «Дніпро-1», але за три гри, а також «Минай» і «Оболонь», а менше – лише «Олександрія» і ті ж харків'яни. Це точно не мотивує.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Дніпра-1» і ЛНЗ раніше перетиналися лише одного разу – у Кубку України-2021/22, коли дніпряни перемогли з рахунком 2:0. Голи забивали Олександр Піхальонок та Ігор Когут.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Дмитро Панчишин із Харкова, який на своєму рахунку має вже 15 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Тарас Клименко та Станіслав Марулін, а резервним арбітром відпрацює Михайло Райда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Юрієм Івановим, якому допомагатиме Андрій Скрипка. У Панчишина є досвід проведення матчів за участю «Дніпра-1» – 6 перемог, тоді як із ЛНЗ він перетинався лише одного разу.

Орієнтовні склади


«Дніпро-1»: Кінарейкін – Каплієнко, Кравець, Сваток, Мірошниченко – Бабенко – Бланко, Рубчинський, Піхальонок, Лєднєв – Гуцуляк.

ЛНЗ: Пеньков – Савін, Муравський, Лопирьонок, Насонов – Бойко, Хамелюк – Пасіч, Олійник, Наумець – Прядун.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі м'ячі будуть залітати у ворота обох команд. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють і ТБ 2.5.

3 вересня, неділя

«Дніпро-1» – ЛНЗ
Ужгород. «Авангард». 13:00
Пряма ТБ-трансляція – УНІАН ТБ
ДНІПРО-1 – ЛНЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Дніпро обіграв Кривбас і зберіг шанси на бронзу
Футбол | 06 травня 2024, 21:30 0
Турнірна таблиця УПЛ. Дніпро обіграв Кривбас і зберіг шанси на бронзу

У битві аутсайдерів «Верес» здолав «Минай» і залишив зону вильоту

Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1
Футбол | 06 травня 2024, 12:08 6
Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1

Відомий тренер вважає, що коуч розраховує отримати роботу в «Поліссі»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.