Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 вересня 2023, 20:29
9111
4

Болгарія – Україна. Прогноз та анонс на матч чоловічого чемпіонату Європи

Після двох поразок на старті турніру українцям потрібна лише перемога для виходу із групи

| Оновлено 02 вересня 2023, 20:29
9111
4
Болгарія – Україна. Прогноз та анонс на матч чоловічого чемпіонату Європи
CEV

Свій третій матч на чемпіонаті Європи з волейболу чоловіча збірна України проведе у суботу 2 вересня в болгарському місті Варна із господарями майданчика. Нагадаємо, що підопічні Угіса Крастіньша два попередні поєдинки програли Словенії 1:3 та Хорватії 2:3. У майбутніх суперників одна перемога та одна поразка.

Болгарія

Команда відомого у минулому волейболіста, а нині головного тренера Пламена Константинова невдало провела стартовий матч з Іспанією. У тій грі болгари вважалися фаворитами, причому граючи вдома у Варні, але зазнали поразки з рахунком 1:3.

У другому матчі на Євро господарі майданчика зустрічалися із Фінляндією. Та гра теж спочатку складалася непросто. Перші два сета Болгарія виграла насилу 28:26 і 27:25. Потім стався провал і гості досягли розгромного успіху 25:15. І лише у четвертій партії вболівальники болгарської збірної стежили за грою без валідолу – 25:16 на користь їхньої команди.

Зрозуміло, що Болгарія, як і Україна, ставить перед собою завдання вийти у плей-оф, а це означає, що їй також треба набирати очки і добиватися перемоги. А те, що вона грає так нерівно, лише на руку українцям. Щодо лідерів збірної Болгарії, то треба, перш за все, відзначити діагонального Цвєтана Соколова. Практично у кожній грі він набирає левову частку очок своєї команди. А ось 35-річний зв’язуючий Георгій Братоєв навіть встиг свого часу пограти в Україні. У сезоні 2013-2014 років він виступав у складі харківського «Локомотива».

До речі, Болгарія регулярно бере участь у фінальних етапах чемпіонату Європи. Для неї це вже 31-й (!) виступ на цій стадії. Виходить, що за всю історію турніру болгарські волейболісти лише 2 рази не грали серед найкращих. Але з нагородами у Болгарії не так густо – 1 срібло та 4 бронзи. Востаннє це було 14 років тому на чемпіонаті Європи у Туреччині, коли Болгарія піднялася на третю сходинку п'єдесталу пошани.

Україна

Збірна України чудово розпочала нинішній сезон 2023 року, перемігши у всіх 6 матчах групового етапу Золотої Євроліги, не віддавши при цьому жодної партії суперникам. Але після фіналу турніру, в якому українці програли Туреччині 2:3, у нашої команди пішла смуга невдач. На Кубку претендентів, де розігрувалась єдина путівка до Ліги націй на наступний рік, підопічні Угіса Крастіньша у півфіналі знову поступилися Туреччині у п'яти партіях. А, починаючи з контрольних матчів під час підготовки до чемпіонату Європи, Україна вже зазнала п'яти поразок поспіль.

У двох попередніх поєдинках на Євро, звичайно ж, давалася взнаки відсутність двох досвідчених центральних блокуючих Дмитра Терьоменка та Максима Дрозда, які отримали травми буквально перед стартом чемпіонату. До того ж у першій грі зі Словенією не міг грати на повну силу капітан команди Олег Плотницький. А, як показала гра з Хорватією, повноцінної заміни у збірній не виявилося – ті гравці, які виходили на заміну, повною мірою себе не проявили.

І все ж таки треба продовжувати боротися і намагатися виконати завдання-мінімум, тобто вийти з групи. В принципі, всі три суперники, які залишилися, цілком під силу нашій збірній. Тим більше, що й вони грають нерівно із перепадами. Ось де мають проявитися як майстерність, так й характер. Віримо в команду та бажаємо їй успіху для початку у майбутньому поєдинку.

Статистика матчів

Востаннє на чемпіонаті Європи Болгарія та Україна зустрічалися вже далекого 1997 року. Команди виступали в одній групі В, і тоді українці виграли з рахунком 3:2. А ще раніше у 1993 році суперники грали у стиковому поєдинку за підсумкове 5 місце. Також у п'яти партіях сильнішими виявилися болгарські волейболісти.

Прогноз на протистояння:

Складною буде гра з Болгарією, та ще й на її майданчику. Але побажаємо українській збірній перемоги, якої так зачекалися наші вболівальники. Ставимо на успіх України з рахунком 3:1.

2 вересня, субота

Болгарія – Україна
Варна (Болгарія). Спорткомплекс «Palace of Culture». 20:30
ТБ-трансляція на Youtube канале DIVISPORT
БОЛГАРІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:3

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
3-1 над болгарами, дай Боже, щоб 3-2 хоча б, а ще й ми андердоги виходить
Олександр Данник
Болгари не безгрішні. Тут більше від мікроклімату всередині нашої команди буде залежати.
kadaad
Они не способны на победы, у них на это нет силы воли.