Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 вересня 2023, 02:07
5509
14

Збірна України програла Хорватії у другому матчі на Євро

Підопічні Угіса Крастіньша поступились суперникам у п’яти партіях

| Оновлено 01 вересня 2023, 02:07
5509
14
Збірна України програла Хорватії у другому матчі на Євро
CEV

Після поразки напередодні у поєдинку чоловічого чемпіонату Європи зі Словенією 1:3, волейболістам збірної України відступати вже не було куди. Ще одна невдача могла поставити під сумнів вихід команди із групи. Тому настрій на гру з Хорватією у наших хлопців був досить високий.

Порівняно з попереднім поєдинком у стартовому складі українців вийшов Олег Плотницький і це, звичайно, додало їм впевненості. А сам капітан у властивій йому манері діяв результативно, виконуючи силові подачі та атакуючи як з першої лінії, так і з другої.

Початок зустрічі вийшов рівним і так тривало приблизно до середини стартової партії. А потім українські волейболісти почали швидко йти у відрив. І коли на табло з'явилися цифри 20:12, то все вже було зрозуміло. В підсумку 25:17 на користь України.

У другому сеті хорвати явно додали і не дозволили нашій команді піти вперед на кілька очок. Більше того, після рахунку 15:15 вони вже лідирують і незабаром повели з різницею в три очки 20:17. Не надто допомогла й заміна Іллі Ковальова на Тимофія Полуяна. Все, що вдалося українцям, так це скоротити відставання до мінімуму 23:22, але останні два очки в цьому сеті були за Хорватією – 25:22.

А ось третю партію наші гравці почали здорово, повівши відразу 4:0. До речі, Полуян так і залишився на майданчику. Була ще й перевага у п'ять очок 9:4 та 10:5. Але хорвати зовсім не збиралися здаватися без бою і невдовзі наблизилися до мінімальної дистанції 13:12, 14:13. Добре, що українцям вдалося взяти чотири очки поспіль, і вони знову відірвалися від суперників 18:13, а потім 21:14. Вдруге за партію суперникам не вдалося змінити ситуацію і наші волейболісти без особливих турбот завершили сет 25:20.

До першої перемоги у турнірі залишився один крок. Але зробити це було непросто, бо Хорватія одразу повела 3:0, 6:3, 11:8. І вже стало важко, коли розрив збільшився до 16:9. Наставник українців випустив на майданчик Євгена Кісілюка, Богдана Мазенка, Сергія Євстратова, повернувся до гри Ілля Ковальов. Однак відрив був дуже великим. А до кінця партії рахунок став просто розгромним 25:15. Єдине, що змусило українських вболівальників посміхнутися, то це очко, яке виграв наш ліберо Олександр Бойко. Після його прийому м'яч впав на майданчик суперників.

Тай-брейк українці розпочали у стартовому складі, але хорвати знову швидко вийшли вперед на два очки 4:2, 5:3. І все ж таки на зміну сторін команди пішли за рахунку 8:7 на користь українців. Але, на жаль. Хорватія невдовзі повела 10:9 і вже не прогавила своєї переваги до кінця матчу – 15:13 виграли наші суперники.

Склад збірної України у цій грі був таким: Василь Тупчій (набрав 14 очок), Ілля Ковальов (6), Владислав Щуров (7), Юрій Синиця (3), Олег Плотницький (17), Юрій Семенюк (12), Олександр Бойко (ліберо, набрав 1 очко) – стартовий. На заміну виходили Тимофій Полуян (3), Віталій Кучер (1), Євген Кісілюк (1), Богдан Мазенко (0), Сергій Євстратов (0).

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Група В. Варна (Болгарія). 31 серпня
Україна – Хорватія

2:3 (25:17, 22:25, 25:20, 15:25, 13:15)

УКРАЇНА – ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

У своєму третьому матчі на чемпіонаті Європи підопічні Угіса Крастіньша 2 вересня зустрінуться з господарями майданчика збірною Болгарії.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі
Хокей | 03 травня 2024, 08:10 3
ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі

Вирішальна гра для команди Христича

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 1
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roman Vashchuk
Без азарту і бажання... Безвольно продули... 
василь бруховський
Коли треба було готуватись, вони демарші влаштовували, бабло ділили. От і результат.
Александр Ад
прийом -жах,атака без варіацій,а як можна  було прогавити 2 ейси поспиль  в те саме місце!?бажання боротися за кожний м'яч абсолютно немае.Для чого сюди їхати було?
kokis
Шкода збірної, такі надії в мене були 
Файний чортяка
Бездари бесхребетные.. Женская сборная и то в плей офф смогла выйти..
Андрій Калініченко
Дрім тім)
Archie FireLion
Все, далі можете не грати, клоуни.
kokis
Хочеться додати, що провал в збірній почався коли з команди забрали основного зв’язуючого, який грав раніше. Щось не поділили напевне. Зараз все одноманітно зі скидками, не зручні передачі, без пайпів…не той рівень 
Archie FireLion
Хорвати зробили висновки після останньої зустрічі в золотій лізі і повністю перебудували гру. Наші ж клоуни як топталися на місці, так і топчуться. Крастіньшу вже пора на вихід, він нічого нового вже не дасть цій команді, яка вже регресує. 
Михайло Дончик
Такої слабої збірної і по складу і по духу , я не пам'ятаю. Полуян і Ковальов самі слабші гравці основи..Краснітшу треба йти з команди..і то бігом...Все , що він дав цій команді , він вже дав ( це як зараз в Динамо з Луческу)...Я казав , що після того скандалу з федерацією, команда розвалиться...Як вони грали в Золотій Євролізі , і як зараз , то небо і земля...Ні фізики , ні комбінацій , ні блоків , ні хитрощів , ні подач....нічого ...все кудись пропало ..Нема з такою грою на цьому турнірі , щось ловити...
Олег Височанський
Плотницький схопив зірочку, решта без азарту, один Тупчій тягнув команду. 
Nostradamus
Одне очко є)) 
Звичайно, мрак.. Як шо вчорашню поразку можна було виправдати, як 'пробу пера', чи просто сильним суперником, то сьогодні 0 бажання грати в діях і очах. Схоже на якийсь конфлікт всередині. 
Kolomiiets_Dmytro1994
Мої вітання збірній Хорватії ! 
Віталій Ткачук
Такі здорові мужики, фізично підготовлені. Якщо не дають результат тут, то на фронт, якцапа голими руками задушить. Футболістів це теж стосується.