Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 вересня 2023, 02:25
478
1

Литва – Греція. Прогноз і анонс на матч Кубка світу

Дуже важливий поєдинок у боротьбі за місце в чвертьфіналі

| Оновлено 02 вересня 2023, 02:25
478
1
Литва – Греція. Прогноз і анонс на матч Кубка світу
fiba.basketball

Поєдинок Литва – Греція відбудеться в п’ятницю, 1 серпня, на Філіппінах. Початок зустрічі о 15.40 за київським часом.

У перший день осені боротьбу на другому етапі Кубка світу-2023 розпочнуть шістнадцять найкращих команд турніру. Градус змагань у цьому раунді буде набагато вищим, оскільки слабкі команди вже відсіялися, і тепер між собою зійдуться лише міцні опоненти. Також майже кожен із цих матчів найсерйознішим чином впливатиме на визначення вісімки колективів, які продовжать боротьбу у плей-оф. До таких поєдинків, безперечно, можна віднести і сьогоднішню дуель між Литвою та Грецією.

Балтійська збірна на першому етапі змагалася з Єгиптом, Мексикою та Чорногорією. І можна сказати, що литовці пройшли цей відрізок турнірного шляху в тренувальному режимі. У стартовому поєдинку було розгромлено Єгипет – 93:67, а далі така ж доля спіткала збірну Мексики – 96:66. Зустріч з командою Чорногорії в рамках третього ігрового дня очікувалася зі значно більшим інтересом, все ж таки балканці є суперником іншого калібру, ніж попередні опоненти колективу Казіса Максвітіса, але й тут литовці залишилися вірними собі – 91:71.

На турнір Литва приїхала без однієї із двох своїх зірок НБА. Домантас Сабоніс пропускає турнір через травму і в строю залишився лише бігмен Йонас Валанчунас. Варто віддати належне тренерському штабу Литви, який не став будувати гру команди навколо одного представника НБА, а зумів підготувати до турніру дуже варіативну збірну як у захисті, так і в нападі.

Валанчунас, звичайно, є лідером свого колективу (13,7 очок + 10 підбирань у середньому за гру), але й інші гравці також роблять свій суттєвий внесок. Достатньо сказати, що одинадцять із дванадцяти баскетболістів литовської збірної проводять в середньому на турнірі понад десять хвилин ігрового часу та набирають щонайменше чотири очки. Персонально виділимо форварда Міндаугаса Кузмінскаса (12,7 набраних пунктів) та основного плеймейкера команди Рокаса Йокубайтіса (12 очок + 5,3 результативних передач).

fiba.basketball. Рокас Йокубайтіс

Якщо збірна Литви вже показала себе як міцна команда із претензією на високі місця, то чого чекати від греків, досі незрозуміло. Спочатку був переможний матч з Йорданією – 92:71, коли елліни явно грали не на повну силу, далі програна зустріч зі збірною США – 81:109, яку також не варто брати до уваги через високий рівень суперника і, нарешті, вирішальний на першому етапі поєдинок проти Нової Зеландії. У ньому колектив Дімітріса Ітудіса три чверті наче валяв дурня, але коли у четвертій десятихвилинці запахло смаженим, швидко прибрав гру до своїх рук – 83:74. Який справжній потенціал збірної Греції і чи вистачить його для виходу до чвертьфіналу? Відповідь на це питання дадуть поєдинки проти Литви та Чорногорії у другому груповому турнірі.

Майбутній поєдинок буде ключовим у боротьбі за місце в плей-оф. Литва випереджає Грецію на одну перемогу і в разі успіху може вже сьогодні забезпечити собі місце у 1/4 фіналу. Щоправда, для виконання такого сценарію ще потрібна перемога збірної США над Чорногорією в іншому матчі групи, але з цим проблем не повинно бути. Зі свого боку, елліни завдяки вікторії над балтійцями ще нічого собі не забезпечать, але отримають чудову фору в гонитві за чвертьфіналом. За можливої перемоги у команди Дімітріса Ітудіса буде перевага в особистих зустрічах і вже литовцям необхідно буде в останньому турі стрибати вище голови і обігравати американців. Отже, саме зустріч Литви та Греції з великою ймовірністю назве нам одного з учасників плей-оф.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Литви

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Надеюсь Литва выиграет.  Но интересней игра Сербия - Италия.