Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 01 вересня 2023, 06:22
1038
0

Юрій ЯРОШЕНКО: «У Зорі в грі з Славією надія на удачу і Турбаєвського»

Колишній футболіст «Зорі» - про майбутній матч Ліги Європи

| Оновлено 01 вересня 2023, 06:22
1038
0
Юрій ЯРОШЕНКО: «У Зорі в грі з Славією надія на удачу і Турбаєвського»
ПФЛ. Юрій Ярошенко

31 серпня в польському Любліні в повторному матчі кваліфікації Ліги Європи луганська «Зоря» прийматиме чеську «Славію». Тиждень тому в Празі господарі перемогли - 2:0.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець «Зорі» Юрій Ярошенко оцінив шанси луганчан на вихід до наступного раунду:

– Скільки б ми не говорили, що надія вмирає останньою, що луганчанам треба згуртуватися і стрибнути вище голови, це аж ніяк не значить, що це їм до снаги. Треба бути реалістом: «Славія» значно сильніша.

– І все ж, як на вашу думку, «Зорі» треба побудувати гру, аби повернути інтригу?

– Переконаний, що «Зоря», як і в Празі, діятиме від оборони, розраховуючи на швидкі контрвипади та домашні заготовки при стандартних положеннях. Гри «Зорі» з відкритим забралом не слід очікувати, бо чехи вміло використовують простір і самі можуть скористатися прогалинами в нашому захисті. А після пропущеного голу вже шансів на порятунок не буде.

– А якщо в ударі знову буде воротар «Зорі» Турбаєвський?

– Мені розповідали друзі, що тиждень тому були на матчі в Празі, що після фінального свистка до Турбаєвського вишикувалася чимала черга вболівальників за автографом. Турбаєвський, справді, був на висоті і допоміг гостям уникнути розгрому. Але ж він – не чародій, є удари з розряду тих, які неможливо відбити.

– Чи не позначиться на настрої футболістів «Зорі» те, що кілька днів тому команду несподівано покинув головний тренер Ненад Лалатович?

– Не думаю. Мабуть, сербський фахівець був шокований тим, в якому стані знаходиться команда й тому вирішив піти. »Зоря», дійсно, нині значно слабша, ніж в минулому сезоні, коли стала призером УПЛ. Навпаки, присутність на поєдинку Валерія Кривенцова, який незабаром повинен очолити «Зорю», змусить футболістів мобілізуватися і показати все, що вміють.

– В лавах «Зорі» знову не буде нападника Назарія Русина.

– Русина бракуватиме, адже він з тих, хто завжди бореться до кінця. Але при всій повазі до Назарія, у чехів практично на кожній позиції, виконавці вищого рівня. Ось чому в сьогодні в Любліні повинно статися щось неймовірне, аби «Зоря» змусила зійти з дистанції «Славію».

Нагадаємо, що матч між «Зорею» та «Славією» розпочнеться сьогодні, 31 серпня, о 20:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.