Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 вересня 2023, 00:24
9055
4

Україна – Хорватія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У стартових іграх турніру обидві збірні зазнали поразок

| Оновлено 04 вересня 2023, 00:24
9055
4
Україна – Хорватія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
CEV

В другому турі групи В чемпіонату Європи з волейболу серед чоловіків збірна України зустрінеться із Хорватією. Напередодні у перших поєдинках обидві команди програли. Українці у чотирьох сетах поступилися Словенії, а хорватські волейболісти не змогли впоратися із Фінляндією 0:3.

Україна

Підопічні Угіса Крастіньша добре провели першу партію зі Словенією, вигравши її з рахунком 25:23. Але потім, мабуть, дався взнаки той факт, що перед самим стартом турніру команда втратила двох основних центральних блокуючих. Та й капітан команди Олег Плотницький лише епізодично з'являвся на майданчику. Як результат, три наступні сети залишилися за словенцями.

Але, якщо говорити відверто, то навіть у своєму найсильнішому складі наша збірна мала зовсім небагато шансів перемогти одну з найкращих волейбольних дружин Європи. А ось із Хорватією, це вже зовсім інша історія. Якщо українці мають намір виходити із групи, то майбутнього суперника вони мають обігрувати. Адже навіть за рейтингом збірних Європейської Конфедерації Волейболу (ЄКВ) Україна (вона на 8 місці) випереджає Хорватію, яка поки що займає 16 місце.

І знову хочу звернутися до проблеми зі складом у нашій команді. Адже грати доведеться практично за добу після поєдинку зі Словенією, де було витрачено багато сил та емоцій. Чи зуміють відновитись гравці основи та чи готові їх якісно замінити ті, хто зараз опинився в резерві? На ці питання має дати відповіді лише сама гра.

Хорватія

Хорвати також у першому турі програли, але не фаворитам, а Фінляндії, збірній приблизно свого рівня. У двох стартових сетах вони поступилися з однаковим рахунком 19:25, а в третій партії з результатом 22:25. Тому гра з Україною для них теж є дуже важливою щодо потрапляння до квартету найсильніших у групі.

Загалом збірна Хорватії у фінальних етапах чемпіонату Європи виступала не часто. Цей турнір для неї лише п'ятий за всю історію. І лише у 2005 році вона потрапила до вісімки найкращих.

Нинішнього сезону хорватські волейболісти грали у Золотій Євролізі, де посіли 3 місце. У півфіналі вони поступились Україні 1:3, а в матчі за бронзу перемогли Чехію 3:0.

Статистика матчів

Як було зазначено вище, Україна та Хорватія зустрічались одна з одною зовсім недавно у півфіналі Золотої Євроліги. Тоді суперники спершу обмінялися партіями, а потім підопічні Угіса Крастіньша досягли успіху у двох інших. А ось рік тому в тому ж турнірі в матчі за 3 місце, виграли хорвати 3:2. До речі, у вже згадуваному 2005 році, коли Хорватія потрапила до восьми найкращих, ці збірні грали в одній групі. Виграли хорватські волейболісти 3:0.

Прогноз на протистояння:

Є багато причин, щоби похвилюватися за результат майбутнього матчу. І все ж сподіватимемося, що українці зуміють довести, що саме вони гідні перемоги. Тож поставимо на нашу збірну 3:1.

31 серпня, четвер

Україна – Хорватія
Варна (Болгарія). Спорткомплекс «Palace of Culture». 17:30
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
УКРАЇНА ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 16
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nostradamus
Топим за 3-0! 
Vitason
Що з Плотницьким?? Він взагалі коли вийшов пару разів на майданчик навіть м'яча майже не торкався!!!
Vitason
Не часто дивлюсь волейбол,але останній раз десь рік назад він буквально розривав захист суперника,а тепер навіть блідою тінню самого не був,а просто ніякий,мовби його і не було на майданчику!!
Vitason
Він в такій поганій формі ,чи вже все, вік дає про себе знати!!?