Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 30 серпня 2023, 21:38
5010
9

ЛУЧЕСКУ: «Найважчими проти Бешикташа будуть перші 15 хвилин»

Головний тренер «Динамо» відповів на запитання перед матчем Ліги конференцій

| Оновлено 30 серпня 2023, 21:38
5010
9
ЛУЧЕСКУ: «Найважчими проти Бешикташа будуть перші 15 хвилин»
ФК Динамо Киев. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу відповів на запитання журналістів напередодні другого матчу плей-оф раунду кваліфікації Ліги конференцій проти «Бешикташа», який відбудеться 31 серпня о 21:00 (після поразки киян 2:3 у першій грі).

– Містере, ми раді вас знову бачити тут, у Стамбулі. Ви чудово знаєте, яка атмосфера завжди панує на трибунах цього стадіону. Як налаштовуватимете гравців до гри за такої атмосфери?

– Вболівальники «Бешикташа» чудові, неймовірні. Атмосфера тут завжди фантастична. Вони не лише женуть вперед свою команду, а і чинять тиск на суперників. Вони роблять свій внесок в успіхи команди.

Мабуть, треба показати нашим гравцям, що сталося під час матчу «Бешикташу» з «Лейпцигом», коли один гравець залишив поле через те, що не міг продовжити грати за такого галасу на трибунах. У нас багато молодих гравців, які не грали на цьому рівні, у таких умовах. Останні два роки ми грали за порожніх трибун, тому я би не хотів аби така атмосфера стала для них сюрпризом та вплинула на їх дії у завтрашній грі.

– Дозвольте привітати Вас у Туреччині! Після першого матчу Ви відзначили, що у складі Вашої команди переважно вихованці академії. Чи є це перевагою для Ваших суперників? Як Ваша команда готова до матчу-відповіді?

– Ми добре готові до завтрашнього поєдинку. Ми продемонстрували хорошу гру в першому матчі при тому, що «Бешикташ» – сильний, хороший клуб. Вони провели якісні трансфери, створили сильну європейську команду, яка складена не лише з турецьких виконавців. Повторюся, ми добре виглядали у першому матчі і програли лише через кілька окремих епізодів, пропустивши після пенальті, кутового і контратаки. У той самий час ми створювали хороші моменти аби забити більше, тож результат міг бути іншим. Упевнений, що моя команда добре готова до завтрашньої гри.

Звісно, я розумію, що атмосфера, тиск трибун може сильно вплинути на гру наших гравців. Найважчими для нас будуть перші 15 хвилин. Але я вірю, що мої гравці завтра проведуть хороший матч проти сильного суперника.

– Ви дуже добре знаєтесь на турецькому футболі. Хто для Вас є фаворитом у турецькій Суперлізі?

– Турецька ліга зараз стала одним із дуже важливих, найсильніших європейських чемпіонатів. Ще коли я тут працював, турецька ліга входила до топ-шістки в Європі. Зараз сюди запрошують досвідчених, сильних гравців із топ-чемпіонатів. І це збільшує значимість чемпіонату, його якість, притягує велику кількість уболівальників на трибуни, телебачення.

Але я також вважаю, що в Туреччині мають більше робити задля національної збірної країни, адже чотири провідні клуби мають дуже невелику кількість турецьких гравців. Збірна Туреччини має бути завжди представлена у фінальних частинах великих турнірів. Але важко створити сильну збірну за таких умов. Я маю право так говорити, адже я працював тут протягом шести років.

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Качура
Вдачі діду та киянам👍 
GloryUkraine
Дуже хочу помилитися, але шансів у Динамо, на жаль, майже нема. 
Alex
Если от обороны с сильным соперником то можно ни ехать , Луческо даже со сборной Бразилии Шахтером  играл в гостях от обороны по этому ни чего в ЛЧ не выиграл
sheva
Облизав як завжди, а завтра ці..."чудові" не ромуна будуть провокувати, а українців. До чого тут тиск, перші 15 хв. Тобто на 20 хв. тиск припиниться? І скільки сезонів він буде розігрувати карту молоді, та не досвідчені? Не грали на такому рівні? Що ти мелеш...Шапаренко Франції забивав на 80 тис.+ Сидорчук,Бущан,Буяльский не грав на такому рівні? А ЧЄ, а групопа ЛЧ,ЛЄ, Попов,Сирота,Караваєв і т.д. там не грали? Тоже мені рівень, Бешикташ. Так у нас навіть запасний воротар від самої Барселони тащив... А той тільки ниє, та стелить солому. 
Boodya 1209
треба було наперед сказати, що також головне це: переїзд, перехід, перелаз, сон, їжа (або не потравились) м'яч підкачений нормально, поле рівне, газон цілий, ворота рівні, судді чесні, вар працюючий, погода без дощу