Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2023, 22:29
6981
3

Перемога Шахтаря, самоусунення Лалатовича, розгром від Полісся

Найцікавіші події п'ятого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 29 серпня 2023, 22:29
6981
3
Перемога Шахтаря, самоусунення Лалатовича, розгром від Полісся
ФК Шахтар

Черговий неповний тур: перенесено одразу два матчі. «Полісся» на виїзді розгромило «Олександрію» і закріпилося у верхній частині таблиці. Після матчу з «Минаєм» головний тренер «Зорі» Ненад Лалатович заявив, що йде у відставку. «Шахтар» впевнено обіграв «Колос», вперше цього сезону зберігши свої ворота «на замку», але знову маючи в пасиві вилучення.

Перенесення туру

Ще один неповний тур. Цього разу не зіграно у раніше затверджений час одразу два поєдинки – «Рух» – «Дніпро-1» та «Динамо» – «Верес». Обидва матчі перенесено на невизначений час. Причина – «для кращої підготовки динамівців та дніпрян до поєдинків єврокубків».

Дебют туру

ФК ЛНЗ. Юрій Дудник

Напередодні матчу проти «Металіста-1925» наставника ЛНЗ Олександра Ковпака було відправлено у відставку. Виконувачем обов'язків головного тренера черкаської команди було призначено Юрія Дудника. Важко сказати, чи вдасться Юрію Володимировичу в найближчому майбутньому втратити приставку «в.о.», проте гру проти харків'ян він навряд чи може занести собі в актив: його підопічні поступилися без особливих шансів.

Розгром туру

Навряд чи щось віщувало такий результат, проте «Полісся» на виїзді досить несподівано розгромило «Олександрію». Долю матчу було вирішено за десять хвилин наприкінці другого тайму, коли підопічні Калитвинцева відвантажили супернику три сухі м'ячі.

Батьки та діти туру

В індивідуальній суперечці на кращого Калитвинцева із відчутною перевагою переміг батько. Команда під керівництвом Калитвинцева-старшого, «Полісся», розгромила на виїзді «Олександрію» - команду Калитвинцева-молодшого (Владислава), який відіграв від дзвінка до дзвінка.

Демарш туру

Після матчу проти «Минаю» головний тренер «Зорі» Ненад Лалатович заявив, що йде у відставку: «Я не виправдав очікування. Сам від себе теж більшого чекав. Мені дуже подобається українська ліга. Впевнений, якби одразу на зборах у нас було 20 гравців і два футболісти у центр поля – ми б виглядали краще. Були б краще готові до чемпіонату. У п'яти матчах у нас дві нічиї, дві поразки та одна перемога. Мабуть, піду з українського футболу. Розмовлятиму з президентом.

У клубі я заробив три зарплати, але хочу показати, що я людина з великої літери. Я заберу лише одну зарплату. Приїхав до України не заради грошей. Я люблю Україну та український народ. Буду до кінця з вами. Спасибі всім. Завжди був із Україною. Так буде й надалі. Співчуваю українському народу і бажаю вам усміхатися частіше, ніж це було раніше».

Вилучення туру

Чергову червону картку заробили футболісти «Шахтаря». Цього разу достроково покинути поле довелося захиснику Гочолеїшвілі. На 37-й хвилині матчу проти «Колоса» грузинський легіонер грубо атакував півзахисника суперників Богданова, за що й отримав пряму червону. Це вже четверте вилучення у «Шахтаря» за п'ять турів.

Матч туру

У Ковалівці зустрілися претенденти на найвищі місця цього сезону – «Колос» та «Шахтар». Матч вийшов цікавим та багатим на події. Господарі намагалися діяти грамотно та обережно, насамперед у захисті, гості намагалися добитися свого за рахунок швидкості та швидкого переходу на чужу половину поля.

У підсумку більше пощастило донеччанам. Незважаючи на чергову втрату футболіста через вилучення, команді ван Леувена вдалося не лише перемогти, а й уперше у сезоні не пропустити.

Азаров туру

За «Шахтар» дебютував грузинський легіонер Іраклі Азаров. 21-річний футболіст відіграв за «гірників» повний матч проти «Колоса» на місці лівого захисника. Відіграв непогано.

«Буліт» туру

Справжній футбольний буліт реалізував у матчі проти «Чорноморця» півзахисник «Ворскли» Юрченко. Владлен отримав м'яч від Степанюка ще на своїй половині поля й вискочив на «побачення» із голкіпером одеситів Шевченком. Під час забігу його наздогнав захисник «Чорноморця» Путря, проте Юрченко холоднокровно обіграв опонента і точно пробив у лівий від голкіпера кут воріт.

Обурення туру

Після гри із «Ворсклою» головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук не приховував свого розчарування. Причому не лише результатом, а й суддівством: «У мене дуже поганий настрій, тому що в низці ігор цього сезону я незадоволений суддівством. Хто призначає цих суддів? Що відбувається? Мені важко сказати. Звичайно, перш за все, розберуся зі своєю командою, але, дивлячись на це, я просто розумію, що відбуваються дуже негарні речі, про які ми повинні голосно говорити, шуміти і розбиратися з тими людьми, які цим усім керують. На вулиці війна, і я попросив би шанованих людей, які цим займаються, розібратися, що відбувається в нашому суддівському корпусі».

Спека туру

Останній поєдинок туру – між «Оболонню» та «Кривбасом» – відбувся за аномальних погодних умов. У Києві стояла нестерпна спека. Через неї поєдинок змістили на дві години. А можна було й на всі чотири. Не дивно, що за таких складних умов команди не порадували ні забитими м'ячами, ні хоча б яскравим видовищем.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 3
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Головна подія туру - Шахтар повернувся на своє законне перше місце. Нарешті виправили стартові помилки.