Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 28 серпня 2023, 21:30
2243
0

Ярослава МАГУЧИХ: «Коли Усик виграв, я подумала, що теж треба виграти»

Українська легкоатлетка – про перемогу на чемпіонаті світу

| Оновлено 28 серпня 2023, 21:30
2243
0
Ярослава МАГУЧИХ: «Коли Усик виграв, я подумала, що теж треба виграти»
Ulf Schiller/athletix.ch. Ярослава Магучіх

21-річна українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх розповіла про завоювання золотої медалі чемпіонату світу після двох срібних.

«Я дуже щаслива. Коли я зрозуміла, що в мене є золота медаль, я була щаслива. Звісно, я їхала на цей чемпіонат за золотою медаллю, тому що це моя третя світова першість. І плюс, ще вночі Олександр Усик виграв – я думала, що теж треба виграти.

Коли Нікола Оліслагерс виконала свою останню спробу і їй не вийшло підкорити висоту [2.01 м], я була така: «Вау, нарешті в мене є золото». І це дійсно велика нагорода для нашої України. Перше золото [у жіночих стрибках у висоту] за 24 роки. Я дуже щаслива. І це мотивує працювати далі, щоб покращити результати. І, взагалі, щоб в нас було більше нагород на чемпіонатіах світу, чемпіонатах Європи. Дуже хочеться це бачити. І я думаю, що ми це обов'язково ще побачимо.

Чесно кажучи, я була налаштована все брати з першої спроби. Звичайно, я знала, що можу стрибнути 1.94 м з першої спроби. Що мені сказала тренерка? «Ти що, давай стрибай».

Звичайно, такі моменти трапляються. Я ще з другої спроби взяла 2.01 м, хоча теж можна було з першої. Можливо, якби я не витрачала енергію, то вийшло стрибнути б і 2.07 м. Але попереду ще декілька стартів залишилося відпрацювати. А тоді будемо знову працювати і готуватися до нового сезону.

Тренерка спершу була проти, щоб я продовжувала змагатися стрибати [після 2.01 м], але я була налаштована серйозно. На 2.07 м і навіть вище.

Чому я стрибала 2.07 м? Це дуже багато – з 2.01 м на 2.10 м підіймати планку, одразу на 9 сантиметрів. Тому ми підняли на 2.07 м, щоб спробувати. Думаю, перші дві спроби були хороші. Психологічно видно, що я готова, тому будемо далі тренуватися. Як то кажуть, я ще молода, але вже не юна.

Сили емоційні і фізичні стрибати 2.10 м у мене є. Минулоріч я пробувала 2.10 м у Брюсселі. Звичайно, дуже хочеться поставити новий рекорд України і новий рекорд світу. Ми йдемо, це ціль. Я думаю, як для кожного спортсмена, цінні медалі зі змагань, так і світові рекорд», – сказала Магучіх.

Перемогу підопічна Тетяни Степанової забезпечила cобі, повторивши свій найкращий результат сезону (2.01 м). У статусі чемпіонки світу Магучіх тричі штурмувала 2.07, що було б рекордом України, але планка не встояла.

Це третя нагорода на чемпіонатах світу для Ярослави Магучіх. Після двох срібних медалей (2019, 2022) бронзова медалістка Олімпійських ігор у Токіо нарешті здобула золото ЧС.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.